İlkay Demir

Uzman
Herkese selam arkadaşlar. Yaklaşık 2 senedir kullandığım bilgisayarımın özellikleri şu şekilde:
  • İşlemci: Intel Core i7-14700K 5.6GHz
  • İşlemci soğutucu: Arctic Liquid Freezer II – 400mm
  • İşletim sistemi: Windows 11
  • RAM: 2x32 GB = 64 GB XPG Lancer Black
  • Ekran kartı: Galax GeForce RTX 4070 Ti Super
  • Depolama: Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD
  • Kasa: Lian Li LANCOOL III
İşlemcime Cinebench testi yaptığımda 33.202 puan alıyor ve maksimum 89°C’ye kadar çıkıyor. OCCT testinde zaman zaman 90°C’nin üzerine çıktığı da oluyor, özellikle Antalya’nın sıcak yaz aylarında. Geçenlerde forumda bir kullanıcının aynı işlemci modelini garanti kapsamında değiştirdiğini ve sıcaklık sorunlarının düzeldiğini gördüm. Bunun üzerine ben de Intel ile iletişime geçtim. Birkaç e-postadan sonra işlemcimi yenisiyle değiştireceklerini söylediler. Ancak kararsızım, çünkü işlemcim kronik sorunlu seriye dahil olsa da çok sık mavi ekran hatası almıyorum. Değişim yaptırırsam yaklaşık bir hafta işlemcisiz kalacağım.

Bu nedenle emin olamıyorum: Sorun büyük görünmese de hazır değişim onayı çıkmışken işlemciyi yeniletmeli miyim, yoksa mevcut haliyle kullanmaya devam mı etmeliyim?

Bu konuda sizlerin görüşlerini almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam arkadaşlar. Yaklaşık 2 senedir kullandığım bilgisayarımın özellikleri şu şekilde:
  • İşlemci: Intel Core i7-14700K 5.6GHz
  • İşlemci soğutucu: Arctic Liquid Freezer II – 400mm
  • İşletim sistemi: Windows 11
  • RAM: 2x32 GB = 64 GB XPG Lancer Black
  • Ekran kartı: Galax GeForce RTX 4070 Ti Super
  • Depolama: Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD
  • Kasa: Lian Li LANCOOL III
İşlemcime Cinebench testi yaptığımda 33.202 puan alıyor ve maksimum 89°C’ye kadar çıkıyor. OCCT testinde zaman zaman 90°C’nin üzerine çıktığı da oluyor, özellikle Antalya’nın sıcak yaz aylarında. Geçenlerde forumda bir kullanıcının aynı işlemci modelini garanti kapsamında değiştirdiğini ve sıcaklık sorunlarının düzeldiğini gördüm. Bunun üzerine ben de Intel ile iletişime geçtim. Birkaç e-postadan sonra işlemcimi yenisiyle değiştireceklerini söylediler. Ancak kararsızım, çünkü işlemcim kronik sorunlu seriye dahil olsa da çok sık mavi ekran hatası almıyorum. Değişim yaptırırsam yaklaşık bir hafta işlemcisiz kalacağım.

Bu nedenle emin olamıyorum: Sorun büyük görünmese de hazır değişim onayı çıkmışken işlemciyi yeniletmeli miyim, yoksa mevcut haliyle kullanmaya devam mı etmeliyim?

Bu konuda sizlerin görüşlerini almak istiyorum.
Değişme imkanınız varsa değişin. İlerde ciddi bi sorun yaşar keşke dersiniz.

Vallahi işte kararsız kaldım biraz. Evet 2 yaşındaki işlemciyi değiştirebilirim bu güzel ama benim açımdan bir değişiklik olmayacaksa durduk yere adamları neden zarara uğratayım diye düşünüyorum bir yandan.
Diğer taraftan da oksidasyon sorunu da var o açıdan da yeni işlemci iyi olur. Sanırım değiştireceğim ya ben :D