Bütçe
31.890
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,
Mevcut sistemimi daha iyi soğutma, daha güçlü hava akışı ve estetik olarak daha iyi bir kurulum için yükseltmeyi planlıyorum. Özellikle 420mm AiO + push-pull yapısı, kablosuz fan kontrolü ve Lian Li RGB ekosistemiyle tam bir "clean & powerful" Build hedefliyorum. İşte mevcut sistemim ve planladığım yükseltmeler:

🧩 mevcut sistemim:​

• CPU: Intel Core i7-14700K
  • GPU: Gigabyte RTX 4080 Super Aero OC 16 GB.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B760-A Gaming Wi-Fi
  • RAM: Corsair dominator Titanium RGB 7200MHz 2x24 GB.
  • SSD: Kingston KC3000 1TB gen4 NVMe.
  • PSU: ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition (ARGB uyumlu)
  • kasa: NZXT H6 Flow RGB matte white.
  • AiO: BitFenix cube 360 ARGB white.

🔄 planlanan yükseltmeler:​

🖥️ kasa:​

• Lian Li O11D EVO RGB – snow white
    • Üst seviye hava akışı, geniş iç hacim.
    • ARGB senkronizasyonu ve modüler tasarımıyla tam uyum.

🌬️ soğutma:​

• Arctic Liquid Freezer III 420mm AiO
    • Üstte push+pull yapıda çalışacak.
    • push: Lian Li uni fan TL Wireless 140mm RGB (X3)
    • pull: Arctic'in kendi yüksek statik basınç fanları (VRM fanlı)
    • Hem sessizlik hem performans hedefi.

🔄 fanlar:​

• alt 3x140mm: Lian Li uni fan TL Wireless 140mm reverse Blade.
  • ön 3x140mm: Lian Li uni fan TL Wireless 140mm reverse Blade.
  • arka 1x120mm: Lian Li uni fan TL Wireless 120mm.
  • tüm fanlar Wireless yapıda → az kablo, temiz kurulum.

💡 RGB & kablo estetiği:​

• Lian Li strimer Wireless 24-pin RGB
  • Lian Li strimer Wireless 12V-2x6 GPU cable
  • unı fan Wireless Controller v2
    • Fanlar ve strimer kablolar tek yazılım (l-connect 3) üzerinden kontrol edilecek.

📢 görüş ve önerilere açığım!​

• Arctic Liquid Freezer III 420mm AiO push+pull yapıda kasaya sığar mı? Görüntüde bir abartılık ya da sıkışıklık yaratır mı? Bunun yerine fan eklemeden orijinal haliyle kullanmam gerekir mi?
  • Lian Li uni fan Wireless Controller ile tüm sistemim aydınlatma ve PWM istikrarı sağlanıyor mu? Yeni bir teknoloji o yüzden şüpheliyim.

Yükseltmenin toplam ederi 31.890 TL tutmakta.
Ekran görüntüsü 2025-06-19 115806.webp

Ekran görüntüsü 2025-06-19 115924.webp

Ekran görüntüsü 2025-06-19 121141.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic Liquid Freezer III 420mm soğutucuyu push+pull yapmadan önce bile kasanın üst kısmına sığdıramayabilirsiniz.
Arctic Liquid Freezer II 420mm soğutucumu Lian Li Lancool III kasamın üstüne sığdıramadım ben. Daha doğrusu radyatör sığıyor ancak anakartın soğutucu parçalarına ve RAM'e değiyordu. Dolayısıyla kasanın ön kısmına dik yerleştirmek zorunda kaldım. Bu radyatöre bir de push+pull yapınca minimum 4-5cm daha aşağı ineceğini düşünürsek sizde de benzer problemler olabilir.

🧮 push+pull yapıda toplam kalınlık: 91 mm

BileşenKalınlık
Arctic Liquid Freezer III 420mm radyatör~38 mm
Arctic stok fan (140mm)25 mm
Lian Li UNI FAN TL Wireless 140mm28 mm

kasa 420 mm desteğini veriyor

Kurulum örneğinde aynı kasa ve AiO ile bir kurulum mevcut

420 mm'ye geçince işlemci buz gibi olacak diye düşünüp bu harcamayı yapıyorsanız pişman olabilirsiniz.

Mevcut kasada iyi bir 360 mm ile başarı sağlanır, fan kurulumu biraz zevk işi.

🧮 push+pull yapıda toplam kalınlık: 91 mm

BileşenKalınlık
Arctic Liquid Freezer III 420mm radyatör~38 mm
Arctic stok fan (140mm)25 mm
Lian Li UNI FAN TL Wireless 140mm28 mm

kasa 420 mm desteğini veriyor

Kurulum örneğinde aynı kasa ve AiO ile bir kurulum mevcut

Kasa destekleyebilir. Benim demek istediğim radyatörü taktıktan sonra anakarta ya da RAM'lere değebilir ve takılmasını engelleyebilir.
Ben de kasa destekliyor diye satın almıştım ancak radyatörü üste taktığım zaman RAM'e ve anakart soğutularına denk gelmişti. Mecburen ön tarafa taktım.

Yaptığınız hesaplama yanlış. Kasanın 420mm verdiği destek radyatörün uzunluğunu ifade ediyor. Ancak bizim tartıştığımız konu radyatörün fanlarla birlikte toplam kalınlığı. Bu kalınlıktan dolayı sorun yaşayabiliyoruz. Örneğin sizin RAM'lere baktığım zaman uzun bir soğutucu bloğa sahip olduğunu gördüm o yüzden biraz riskli gibi.
Tabii karar size ait alıp deneyebilirsiniz :)

Son düzenleme:
Hocam benim yaptığım hesap zaten kalınlık. Uzunluk değil.

Kasa destekleyebilir. Benim demek istediğim radyatörü taktıktan sonra anakarta ya da RAM'lere değebilir ve takılmasını engelleyebilir.
Ben de kasa destekliyor diye satın almıştım ancak radyatörü üste taktığım zaman RAM'e ve anakart soğutularına denk gelmişti. Mecburen ön tarafa taktım.

Yaptığınız hesaplama yanlış. Kasanın 420mm verdiği destek radyatörün uzunluğunu ifade ediyor. Ancak bizim tartıştığımız konu radyatörün fanlarla birlikte toplam kalınlığı. Bu kalınlıktan dolayı sorun yaşayabiliyoruz. Örneğin sizin RAM'lere baktığım zaman uzun bir soğutucu bloğa sahip olduğunu gördüm o yüzden biraz riskli gibi.
Tabii karar size ait alıp deneyebilirsiniz :)

İşlemciyi soğuk tutmak için değil. Mevcut cube 360 ile stres testlerinde throttle olmadan kullanabiliyorum. Fan sesini azaltmak ve dolgun güçlü bir görünüş yakalayabilmek amacım.

420 Mm'ye geçince işlemci buz gibi olacak diye düşünüp bu harcamayı yapıyorsanız pişman olabilirsiniz.

Mevcut kasada iyi bir 360 mm ile başarı sağlanır, fan kurulumu biraz zevk işi.

Mevcut sistemim.

WhatsApp Görsel 2025-06-19 saat 16.17.28_44ade744.webp

Aşağıdaki resimde aynı kasanın 360 mm ile push+pull kullanımı var. Ama genişliği nedir bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250619_132923.webp
    IMG_20250619_132923.webp
    209,8 KB · Görüntüleme: 44
Hocam benim yaptığım hesap zaten kalınlık. Uzunluk değil.

İşlemciyi soğuk tutmak için değil. Mevcut cube 360 ile stres testlerinde throttle olmadan kullanabiliyorum. Fan sesini azaltmak ve dolgun güçlü bir görünüş yakalayabilmek amacım.

Mevcut sistemim.

Eki Görüntüle 155943

Elinizdeki soğutucu kötü bir model değil, mevcut sistemde gayet güzel, sizin tek sıkıntınız 14700K'nın kendini trafo sanması.