firtina44
Gelişen
- İşlemci: i7 2600 3.4GHz
- Ekran Kartı: GT730 2 GB DDR3
- PSU: Pro 2000 ATX-400
- RAM: 4 GB
- Anakart: Intel H61
2. elden toplamak için bunu satmam gerek, kaç paraya gider 2.elden? Ha elimde bir de i3 3220 var para edeceğinden değil de gitmiş olsun elimden.Öğrencisiniz farkında olarak yazıyorum ama bu sisteme upgrade yapmak ölü yatırım olur. Yükseltmek yerine 2. elden AM4 sistem toplasanız çok daha iyi olur.
Belirli bir bütçem yok.
Anakart değiştirdi ne olacak? İşlemci ve RAM de değişecek. E yeni sistem alsın o zaman?
Önceden sadece ekran kartı yükseltmeyi düşündüm aklımda da bi 1070 vardı Donanım Arşivi'de videosunu çekmiş gördüm. Sonradan internetteki sitelerden vb. darboğazın kralını yaptığını öğrendim, i7 2600'e göre kart diye araştırma yaptığımda da adam akıllı kart göremedim bu yüzden burada konu açmayı en mantıklısı buldum.Anakart değiştirdi ne olacak? İşlemci ve RAM de değişecek. E yeni sistem alsın o zaman?
Ekran kartı ve RAM ile başlayacak. Önce RAM'i en az 8 GB yapmalı. Sonra da ekran kartını yükseltmeli.
Önceden sadece ekran kartı yükseltmeyi düşündüm aklımda da bir 1070 vardı Donanım Arşivi'de videosunu çekmiş gördüm. Sonradan internetteki sitelerden vb. darboğazın kralını yaptığını öğrendim, i7 2600'e göre kart diye araştırma yaptığımda da adamakıllı kart göremedim bu yüzden burada konu açmayı en mantıklısı buldum.
Çoğunluk bu sistemden olmaz diyor peki satsam kaça gider toplayacağımız ne kadar tutar?Yükseltmeye değer bir sistem yok ortada. Harcayacağınız her para boşa gidecek. Bu sistemi adam etmek için zaten yeni sistem parası harcamanız gerekiyor. E o paraya yeni sistem almak daha mantıklı.
Bu sistemi yükselteceğim dersen ekran kartı, PSU ve RAM almalısın. Anakart ve işlemci kalsın, iyi kötü iş görür onlar belli bir seviyede.
GT730'un piyasası sarı siteye bakmam sonucu baya bi düşük, söylediğiniz kartların arızalısı bile bundan yüksek fiyata satılıyorEğer bütçeniz yüksek değilse (anakart, işlemci ve RAM alacak kadar) GT 730'u satıp RX 570 veya GTX 1060 alırsanız çoğu AAA oyunu düşük ayarlarda 30 FPS oynayabilirsiniz. RAM'i görmemişim bu arada onunda en az 8 GB yapılması lazım.