Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
i7-2600 işlemcim var, 8 GB RAM var ama daha fazla yükseltilemiyor maksimum RAM miktarı. HD 6570 var ekran kartı ve Fortnite açmıyor, ETS 2 yüksek grafiklerde takılıyor, bu yüzden değiştirmek istiyorum.

RX 580 çözüm olabilir mi? Kasama sığar mı? Bir de eskiden HD 6850 sığıyordu.

Ama şu sığmayabilir;
https://www.hepsiburada.com/xfx-rad...-ekran-karti-xfx-rx-580p8dfd6-pm-HB000008VPDQ

Kasam şu;

1760046025647.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
2 fanlı ise muhtemelen sığar, bu kasalar genelde enine büyük oluyor. Ancak sıfır almanı önermem RX 580 gibi 8 yıllık bir ekran kartını. Zaten istesen de sıfır alamazsın, orası ayrı konu da neyse... Ayrıca işlemcin de göz ardı edilebilecek düzeyde bir darboğaz yapar ancak aşırı rahatsız etmez. Anakartın muhtemelen Pegatron IPXSB-H61, BIOS güncellemesi ile 3. nesil ve 16 GB RAM desteği kazanabilen bir anakart. Ancak Pegatron anakartların genel problemi var ki, BIOS güncellemek aşırı meşakkatli ve birazcık da riskli bir işlem.

RX 580 takarsanız gayet orta güçte güzel cihaz olur. RX 580 ile zamanında çok Battlefield 1 yüksek ayarda oynuyordum. Fakat burada asıl sorun PSU'nuz kaç Watt? En az 500w PSU lazım böyle bir canavar için.

2 fanlı ise muhtemelen sığar, bu kasalar genelde enine büyük oluyor. Ancak sıfır almanı önermem RX 580 gibi 8 yıllık bir ekran kartını. Zaten istesen de sıfır alamazsın, orası ayrı konu da neyse... Ayrıca işlemcin de göz ardı edilebilecek düzeyde bir darboğaz yapar ancak aşırı rahatsız etmez. Anakartın muhtemelen Pegatron IPXSB-H61, BIOS güncellemesi ile 3. nesil ve 16 GB RAM desteği kazanabilen bir anakart. Ancak Pegatron anakartların genel problemi var ki, BIOS güncellemek aşırı meşakkatli ve birazcık da riskli bir işlem.

Anakartıma gerek olmaz diye yazmadım. Ama Pegatron değil. Turbox B75 (H61)

RX 580 takarsanız gayet orta güçte güzel cihaz olur. RX 580 ile zamanında çok Battlefield 1 yüksek ayarda oynuyordum. Fakat burada asıl sorun PSU'nuz kaç watt? En az 500W PSU lazım böyle bir canavar için.

500W PSU var, Power Boost marka.

Benim iş yerimde kullandığım çok benzer Casper bir kasa var, Pegatron IPXSB-H61 anakart var 2x8 bellek çalıştırıyorum. Ekran kartı EVGA GTX 960 takılı. Kasa yeterince geniş her çift fanlı her ekran kartı sığar diye düşünüyorum sadece boydan biraz zor giriyor ön tarafında çerçeve olduğu için. Pek oyun testi yapmadım ama COD Warzone çalıştırabiliyorum.

Sıfır olarak alınmaz ki bu ürün yüzde 80 2. el olarak gönderilecek, çünkü piyasada sıfır RX580 diye bir şey yok.

Hocam soru cevap kısmında sıfır diye geçiyor ürün. Satıcı neden yalan söylesin ki kutusundaki sıfır ürünü satıyor. Tüm her yerdeki RX580'ler bitti mi? Herkes aldı mı? O yüzden mi böyle dediniz?

Hocam soru cevap kısmında sıfır diye geçiyor ürün. Satıcı neden yalan söylesin ki kutusundaki sıfır ürünü satıyor. Tüm her yerdeki RX580'ler bitti mi? Herkes aldı mı? O yüzden mi böyle dediniz?

Satıcının ismi biraz kirli Google larsan anlarsın, ne olursa olsun sıfır RX580 alınmaz. Yalan söylemeyiceğini düşündüren şey nedir? Piyasadan 2. el chipleri toplar kendi bloğunu basar satışa sunar, yine de son kararı sen veriyorsun.

Satıcının ismi biraz kirli Google'dan ararsan anlarsın. Yalan söylemeyiceğini düşündüren şey nedir?

Hepsiburada olması ve ChatGPT'ye sordum, XFX kartlar iyidir dedi. Ama yine de sizin yorumunuz daha önemli sonuçta siz gerçek bir kullancısınız o bir yapay zeka sizden iyi bilemez. Peki hocam ne önerirsiniz onun gücü ile aynı olarak?
4-5 binden yukarı çıkamam ekran kartı için bu bilgisayara çünkü işlemci zaten eski.
Ben beni çalışana kadar idare etmesini istiyorum sadece. Çalıştığımda yeni bir bilgisayar alacağım zaten ama şu anda 11.sınıfım daha staj başlamadı. 12.sınıfta staj başlayacak haftada 3 gün ve 5-6k maaş ile ama bu da yetersiz yani beni hemen hemen 3-4 sene idare etmeli o kart. Bu yüzden o kartı tercih ettim. Gidip bilgisayarcılardan mı sorayım 2.el ekran kartı olarak?

Satıcının ismi biraz kirli Google larsan anlarsın, ne olursa olsun sıfır RX580 alınmaz. Yalan söylemeyiceğini düşündüren şey nedir? Piyasadan 2. el chipleri toplar kendi bloğunu basar satışa sunar, yine de son kararı sen veriyorsun.

Satıcının Izoly olduğunu görmemiştim, sağ olun. Izoly'nin kendi markasından hemen kaçmıştım. Ama satıcı Izoly imiş bu sefer de.

Son düzenleme: