Eski kullandığım sorunu olmayan bilgisayarımı temizledim (termal macun vs.). Şu an açma tuşuna bastığımda görüntü gelmiyor bilgisayar bir süre çalışıp kapatıyor kendini (fanlar dönmeyi durdurduğundan dolayı kapandığını düşünüyorum). Sorunun ya işlemci ya da anakart olduğunu düşünüyorum hangisi olduğunu nasıl anlayabilirim?
Sistem:
i7-3770 işlemci.
Foxconn 2abf anakart.
GTX 1050 Ti ekran kartı.
8x2 DDR3 1333MHz RAM.
1TB SSD.
300W Power Supply.
Gerekmeyen her seyi sok. 1 tane RAM ve islemci kalsin uzerinde. Islemcinin yonunu dogru taktigindan emin ol. Makinenin fisini cekip acma dugmesine bas, PSU bosalsin. Bios pilini cikar ve pil yuvasinin uclarini kisa devre et. Sonra fisi takip makineyi acmayi dene, on board ekran karti var zaten o makinelerde. Sonuca gore yorum yapalim.
Gerekmeyen her seyi sok. 1 tane RAM ve islemci kalsin uzerinde. Islemcinin yonunu dogru taktigindan emin ol. Makinenin fisini cekip acma dugmesine bas, PSU bosalsin. BIOS pilini cikar ve pil yuvasinin uclarini kisa devre et. Sonra fisi takip makineyi acmayi dene, on board ekran karti var zaten o makinelerde. Sonuca gore yorum yapalim.
Eki Görüntüle 133640
Pinlerde bir sorun göremedim. En kötü bilgisayarcıya götüreceğim deneme yanılma yaparak bulunur ama evden hangisi olduğunu öğrenmemin bir yolu olsaydı daha iyi olurdu.
Normal değil ses gelmemesi lazım. İşlemcinin altında lekeler varsa sil tam göremiyorum. Ekran kartsız dene görüntüyü anakarttan almaya çalış tek RAM'le dene ve BIOS sıfırla.
Normal değil ses gelmemesi lazım. İşlemcinin altında lekeler varsa sil tam göremiyorum. Ekran kartsız dene görüntüyü anakarttan almaya çalış tek RAM'le dene ve BIOS sıfırla.