Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mert Cin

Çalışkan
Eski kullandığım sorunu olmayan bilgisayarımı temizledim (termal macun vs.). Şu an açma tuşuna bastığımda görüntü gelmiyor bilgisayar bir süre çalışıp kapatıyor kendini (fanlar dönmeyi durdurduğundan dolayı kapandığını düşünüyorum). Sorunun ya işlemci ya da anakart olduğunu düşünüyorum hangisi olduğunu nasıl anlayabilirim?

Sistem:
i7-3770 işlemci.
Foxconn 2abf anakart.
GTX 1050 Ti ekran kartı.
8x2 DDR3 1333MHz RAM.
1TB SSD.
300W Power Supply.

Gerekmeyen her seyi sok. 1 tane RAM ve islemci kalsin uzerinde. Islemcinin yonunu dogru taktigindan emin ol. Makinenin fisini cekip acma dugmesine bas, PSU bosalsin. Bios pilini cikar ve pil yuvasinin uclarini kisa devre et. Sonra fisi takip makineyi acmayi dene, on board ekran karti var zaten o makinelerde. Sonuca gore yorum yapalim.

Artı -1 Eksi
Kısadevre olabilir anakartta klasik Foxconn anakart değiştirmeyi deneyin hocam ya da PSU'ya yönelin fanlar dönüp duruyor demişsiniz PSU kaynaklıda olabiliyor işlemciden olacağını zannetmiyorum işlemci soketinin fotoğrafını paylaşır mısınız pinler düzgünmü.

Artı -1 Eksi
Gerekmeyen her seyi sok. 1 tane RAM ve islemci kalsin uzerinde. Islemcinin yonunu dogru taktigindan emin ol. Makinenin fisini cekip acma dugmesine bas, PSU bosalsin. BIOS pilini cikar ve pil yuvasinin uclarini kisa devre et. Sonra fisi takip makineyi acmayi dene, on board ekran karti var zaten o makinelerde. Sonuca gore yorum yapalim.

Değişen bir şey yok aynı sonuç. Ama işlemciden cız cız sesler gelmesi normal mi?

RAM'leri çıkar silgi ile sil ve anakarttaki RAM yuvasınıda eski bir diş fırçası ile temizle. Sonra tek RAM tak dene.

2 RAM de aynı marka model mi?

2 RAM de Kingston ama modelleri farklı. Dediğini denedim sonuç aynı.

Kısadevre olabilir anakartta klasik Foxconn anakart değiştirmeyi deneyin hocam ya da PSU'ya yönelin fanlar dönüp duruyor demişsiniz PSU kaynaklıda olabiliyor işlemciden olacağını zannetmiyorum işlemci soketinin fotoğrafını paylaşır mısınız pinler düzgünmü.Eki Görüntüle 133641

Eki Görüntüle 133640
WhatsApp Görsel 2025-03-18 saat 18.35.14_455a0eea.webp
WhatsApp Görsel 2025-03-18 saat 18.35.15_1c17162b.webp

Pinlerde bir sorun göremedim. En kötü bilgisayarcıya götüreceğim deneme yanılma yaparak bulunur ama evden hangisi olduğunu öğrenmemin bir yolu olsaydı daha iyi olurdu.

Bu arkadaşların dedikleri işe yaramasa BIOS uçmuş olabilir. Bende de i7 3770 Sistemde öyle oldu. Tek çözüm CH341a ile BIOS yazmak.

Bu nasıl yapılıyor.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Değişen bir şey yok aynı sonuç. Ama işlemciden cız cız sesler gelmesi normal mi?

Normal değil ses gelmemesi lazım. İşlemcinin altında lekeler varsa sil tam göremiyorum. Ekran kartsız dene görüntüyü anakarttan almaya çalış tek RAM'le dene ve BIOS sıfırla.

1742312788469.webp

Artı -1 Eksi

2 RAM de Kingston ama modelleri farklı. Dediğini denedim sonuç aynı.

Eki Görüntüle 133640
Eki Görüntüle 133642Eki Görüntüle 133643
Pinlerde bir sorun göremedim. En kötü bilgisayarcıya götüreceğim deneme yanılma yaparak bulunur ama evden hangisi olduğunu öğrenmemin bir yolu olsaydı daha iyi olurdu.

Bu nasıl yapılıyor.
YouTube'da rehber var.