i7-3770S & GTX 1060 sistem "Anti Surge" sebebiyle sürekli kapanıyor

Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Evimdeki elektrik sağlam mı bilmiyorum ancak birçok odada akıllı priz kullanıyorum, akımla alakalı sorun olunca genelde kapanması gereken priz kapanıyor. Ancak benim prizimde hiç kapanma olmuyor, direkt bilgisayarım kapanıyor.

Bilgisayarımın bozulmamak için kapanmasından çok memnunum ancak bu artık akım ile alakalı bir sorun değil gibi duruyor. Örneğin oyundayım, birden kapanıyor, geri açılıp uyarı veriyor. Sonra F1 basıp devam ediyorum ancak 4 dakika sonra yine oluyor, sonra bu süre 2 dakikaya düşüyor. En sonunda sistemin gücünü kesip 24 pin anakart güç bağlantısı kablosunu tak çıkar yapıyorum ve sorun geçici olarak düzeliyor. Son zamanlarda bu işe yaramamaya başladı, artık her gün en az bir kez, en fazla 3 kez bu hatayı alıyorum. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

Sistemimde:

Asus H61M-K anakart,
i7 3770S CPU,
GTX 1060 6 GB GPU,
16 GB 8x2 GB DDR3 RAM,
Cooler Master RS-500 PSU,
Gigabyte 240 GB SATA 3 SSD,
2x500 GB HDD (Biri 2.5 ve 5200 RPM, diğeri 3.5 ve 7200 RPM),
Ve Dark Raider kasa kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Evdeki elektriğe baktırmanız lazım. Dalgalanma var mı ek olarak akıllı prizden de kaynaklanıyor olabilir değiştirmeyi düşenebilirsiniz. Anakart yazılımını (BIOS) kontrol edin mümkünse güncelleme yapın ancak elektrik kesintisinde anakart çöp olabilir buna dikkat edin işlemi yaparken. Evin elektiriğinden emin olduktan sonra yapın. Geçmiş olsun.

Hocam ek olarak "Anti Surge" "Dalgalanma önleyici sistem/vana" olarak geçmekte haberiniz olsun.

Hocam elektriği elektrikçi kontrol eder mi? Veya kontrol etmek için kullanabileceğim bir ürün var mı? Oda ve priz değiştirerek test edeceğim bir de, sizce bir fark olur mu?

Hocam elektriği elektrikçi kontrol eder mi? Veya kontrol etmek için kullanabileceğim bir ürün var mı? Oda ve priz değiştirerek test edeceğim bir de, sizce bir fark olur mu?
Bölgenizdeki elektirik dağıtım şirketine haber verin hocam.Ek olarak PSU yu kontrol edin.Bilgisayarcıda mümkünse PSU kontrolü ve Anakart kontrolünü yaptırın şuan BİOS güncellemesi yapmak sizin açınızdan riskli.

Hocam evde kontrol yapabilme şansım var mı? Multimetre veya voltajmetre ile yapılan bir işlem mi? 1 yıl içinde PSU ve anakart değiştireceğim zaten ancak geçici olarak da olsa tutsun istiyorum, yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada.

Bundan birkaç yıl önce aynı durumu köydeki buzdolabında yaşamıştık o zaman bölgedeki dağıtım şirketine haber verdik kontrolleri yapıp uygun düzetlme yapıp gittiler.Elektirikçi ilede konuşun hocam yapabiliyorsa yapsın.

Hocam anakart ile PSU'yu herhangi bir elektrikçiye kontrol ettirmem sorun olur mu? Yani bozma ihtimalleri var mı? Salı günü elektrik şirketiyle konuşacağım ancak PSU ile anakartı götürecek bir bilgisayarcı yok yakınlarda maalesef.

PSU'yu götürebilirsiniz anakart için emin değilim bende mutlaka baktırmanız lazım. Ancak bu tarz arızalar %50 yazılımsal %50 donanımsal olabiliyor. BIOS'daki voltaj ayarları ile çok oynamadıysanız veya overclock ayarını yaparken THY modunda geçmediyseniz o zaman PSU kaynaklı oluyor .Elektrikçiye götürün PSU en azından ölçüm yapar. Fakat yine de bilgisayarcı bulmanız iyi olur.

Akım korumalı prizi aradan çıkarıp test edin, bazen bu cihazlar arızalanıp yeteri kadar akım aktaramıyor ve PSU korumaları devreye giriyor.

Bu şekilde de sorun devam ederse tekrar bakalım.

Dostlar selam, internetim gittiği için pek de test edemedim bilgisayarı. Şuan geri geldi, testleri yaptım. 1 saat boyunca CPU 96, GPU 80 derecede yük altında bekledi. Ancak bir sorun çıkmadı. Sistemdeki bileşenlerin anlık logunu alabileceğim bir program var mı? Oyun oynarken birden kapanırsa size log atabilirim hem. @20424, @TRFX,

Akım korumalı prizi aradan çıkarıp test edin, bazen bu cihazlar arızalanıp yeteri kadar akım aktaramıyor ve PSU korumaları devreye giriyor.

Bu şekilde de sorun devam ederse tekrar bakalım.
Tabii hocam deneyeyim, rastgele bir akım korumasız priz kullanabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…