i7 4790 işlemcim var. Last of Us'ta özellikle bayağı uzun sürüyor gölgelendiricilerin oluşması. İşlemciyi soğutmak için ne yapmalıyım temizliği, termal macunu vs. 3 4 ay önce yaptım. İşlemci sıcaklığı yükselince otomatik frekansı düşmüyor bende onu nasıl yaparız?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Soğutucuyu tam oturttuğunuzdan emin misiniz?
Fanı düzgün taktığına eminsen gölgelendiricilerin oluşmasını bekle, 10-15dk falan sürüyor zaten.
Bu sırada korkma yanmaz işlemci, işlem bitince de soğur.
Bu sırada korkma yanmaz işlemci, işlem bitince de soğur.
Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Soğutucuyu tam oturttuğunuzdan emin misiniz?
Stok soğutucu. Soğutucunun plastik ayağı kırılmıştı en son. Eskiden daha kötüydü video izlerken bile 100 dereceydi sonradan macunu tekrar yenileyip soğutucuyu oturtunca düzelmişti. Bu sefer de %100ken 100 derece oluyor işlemci.
Plastik ayaktan kastınız eklediğim görseldeki ayaksa ondan kaynaklanıyordur. Değiştirmemişsiniz anladığım kadarıyla. İnternetten veya belki mahalle bilgisayarcısından alıp değiştirebilirsiniz.Stok soğutucu. Soğutucunun plastik ayağı kırılmıştı en son. Eskiden daha kötüydü video izlerken bile 100 dereceydi sonradan macunu tekrar yenileyip soğutucuyu oturtunca düzelmişti. Bu sefer de %100ken 100 derece oluyor işlemci.
Dosya Ekleri
Plastik ayaklar kırıldıysa tam olarak oturmaz ki zaten o işlemciye stok soğutucu yetersiz kalıyor. İnternetten ayak satın alıp değiştirebilirsiniz termal macun yenileyerek tekrardan. Sıcaklıklar bir nebze düşecektir fakat alabiliyorsanız soğutucu alın direkt bana kalırsa.
Maalesef İntel'in bu ayak kırılma sıkıntısı var. Diğer sistemimde aynı işlemi var. DeepCool Gammax S40 ile kullanıyorum. Stok soğutucu ile bu seri yükte ısınma sorunu oluyor.
Bence ayak almak yerine giriş seviyesi de olsa bir kule tipi soğutucu almalı. Benim Xeon E3 1231-V3 var. Aynı işlemciler, aşağı yukarı aynı gücü çekiyorlar Snowman M200 ile 60 dereceyi görmüyorum.
Peki sıcaklık artınca otomatik frekansı düşsün istiyorum o nasıl yapılır? İşlemci 3.60GHz çalışıyor sabit. Turbo'su kapalı. 3.58'den aşağı indiğini görmedim hiç.
Pil ayarlarından dengeli moda aldığımda azalıp yükseldiğini görüyorum artık. Oyunlar için bile dengeli modu öneriyorlar, ayrıca işlemci gücüne gerek olmadığı zaman kısıyor kendini. Sıcaklık artınca otomatik düşer mi bilmiyorum test edip göreceğiz. Hâlâ ısınma sorunu devam ederse (ki genelde 100 derece olması epey nadir oluyor sadece %100 CPU kullanımında oluyor) yeni bir masaüstü alacağım.
Dengeli moda aldıktan sonra sorunum çözüldü maksimum 94 derece gördüm ortalama 91 derecede gölgelendirme işlemini yapıyor. 3.58 GHz'de arada %99a düşüyor kullanım.
Peki sıcaklık artınca otomatik frekansı düşsün istiyorum o nasıl yapılır? İşlemci 3.60GHz çalışıyor sabit. Turbo'su kapalı. 3.58'den aşağı indiğini görmedim hiç.
Pil ayarlarından dengeli moda aldığımda azalıp yükseldiğini görüyorum artık. Oyunlar için bile dengeli modu öneriyorlar, ayrıca işlemci gücüne gerek olmadığı zaman kısıyor kendini. Sıcaklık artınca otomatik düşer mi bilmiyorum test edip göreceğiz. Hâlâ ısınma sorunu devam ederse (ki genelde 100 derece olması epey nadir oluyor sadece %100 CPU kullanımında oluyor) yeni bir masaüstü alacağım.
Dengeli moda aldıktan sonra sorunum çözüldü maksimum 94 derece gördüm ortalama 91 derecede gölgelendirme işlemini yapıyor. 3.58 GHz'de arada %99a düşüyor kullanım.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi