Eskisini kaldırıp taktıktan sonra yenisini yüklemiştim şimdi silip tekrar mı yükleyeyim.
Öyle yaptıysan sıkıntı yok, burada ağır darboğaz var hocam. Ayarları yükseltin, DLSS falan açarak ekran kartıya yük verin. K işlemci olsaydı 4.5GHz O.C yapıp darboğazı azaltabilirdiniz.

Sistemde RTX 5060 ve i7 6700 var. İşlemci %100'de çalışıyor fakat ekran kartı %13 gibi komik rakamlarda çalışıyor. Fortnite'ta eski kartım olan GTX 960'tan daha düşük FPS alıyorum. Ayrıca takılma ve donmalar da oluyor, ne yapmalıyım? Diğer oyunlarda test edip konuyu güncelleyeceğim.

Eki Görüntüle 207203

Ark'ta bu şekilde epik ayarlarda çok fazla FPS artışı var ama Fortnite da neden daha kötü FPS veriyor anlamadım.

1764686876979.webp

Oyun içi ayarlarda resolution scale gibisinden bir ayar varsa onu artır veya özel 4K çözünürlük oluşturup 4K'da kullan. Çözünürlük yükseltmek, GPU kullanımını artırır.

Deniyorum hemen.

Oyun içi ayarlarda Resolution Scale gibisinden bir ayar varsa onu artır veya özel 4K çözünürlük oluşturup 4K'da kullan. Çözünürlük yükseltmek, GPU kullanımını artırır.
Hocam yaptım 75 FPS falan ortalama ekran kartı veya driver kaynaklı bir sorun olabilir mi?

Grafik ayarlarını yükselt. Yük ekran kartına binsin.

Hocam en yüksek ayarlarda 75 FPS falan alıyorum GTX 960la 120 FPS alıyordum sorun ekran kartı veya driver kaynaklı bir sorun olabilir mi?

Son düzenleme:
NVIDIA sürücü sürüm numarası. Mevcut sürücü sürümünüz nedir?

CPU-Z'den mi bakacağım?

Bir ayarla kullanımı %50'ye çıkardım hâlâ FPS aynı ve donma var.

1764688784905.webp

Hocam sizde deneyin diyosanız 577 sürücüsünü yükliyeyim. Bu arada DDU uygulamasını güvenli moda geçmeden kullanmam sorun yaratır mı?

Tamam da 5060'ın gücü 960 gibi oluyor değişen bir şey yok hocam.

Hocam ben driverı yükledikten sonra yeniden başlatmadım ondan olabilir mi?

Olabilir belki hocam ama sanmıyorum. Denemekten zarar gelmez, DDU ile sürücüyü kaldırıp 577 deneyin.

577 kurdum daha kötü FPS alıyorum ve donmalar aşırı arttı oynanmayacak düzeyde.

581 sürücüsüyle HL2 RTX'i 60 FPS açarken 577 sürücüsüyle oyun yanıt vermiyor.

Son düzenleme: