emrullah_yilmaz

Gelişen
War Thunder, Tom Raider, Construction Simulator gibi ekran kartı üzerinden çalışan (GPU ve CPU değerlerine göre en azından ben öyle düşünüyorum.) oyunlarda 1-2 dakika aralıklarla 10-15 saniye süren ani FPS düşüşleri yaşıyorum. GPU değeri yüzde sıfıra kadar düşüyor. CS 2, ETS 2 gibi oyunlarda böyle bir şey yaşamadım. Yapmadığım ayar yapmadığım güncelleme kalmadı. DDU ile sıfır temiz kurulum yaptım olmadı, sürücüler güncel olmadı, NVIDIA ayarlarından dünya kadar ayar yaptım olmadı, kayıt defteri ayarları, güç seçenekleri ayarları, önyükleme ayarları cart curt bir ton ayar yaptım. Allah aşkına yardım edin bilgisayarı balkon aşağı atmamak için zor tutuyorum kendimi.

Sistem:

• Dell G3 15 3579 LAPTOP
  • İşlemci: i7-8750H
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti
  • RAM 16 GB
  • Slot 2'deki RAM sonradan eklenme. Araştırmalarıma göre uyumsuzluk problemi yok
  • SSD 128 GB (Win KURULU)
  • HDD 1 TB (OYUNLAR VE PROGRAMLAR KURULU)

Ekran Alıntısı.webp

Ekran Alıntıs3ı.webp

Ekran Alıntısı2.webp

Ekran görüntüsü 2025-06-22 215141.webp

Ekran görüntüsü 2025-06-22 215216.webp

Slot 2 RAM’i ilk eklediğinde bu sorunlar yoktu ise sorun RAM kaynaklı değil.

Cihazın en son bakımı ne zaman yapıldı? Hiç termal macun değişti mi alındığından beri?
Ram eklendiğinde bu sorunlar yoktu
1 hafta önce termal macun değişimi ve bakımı yapıldı. Hatta bakıma göbdermemin temel nedeni bu sorundu. Bakımdan sonra da değişen bişey olmadı. Bakımdan geldi format attım düzelmedi 1-2 ay öncesine kadar bu sorun yoktu. Bir anda oldu

@Recep Baltaş yardımcı olur musun abi gerçekten çok sorun yaşıyorum.

1 hafta önce termal macun değişimi ve bakımı yapıldı. Hatta bakıma göbdermemin temel nedeni bu sorundu. Bakımdan sonra da değişen bişey olmadı. Bakımdan geldi format attım düzelmedi 1-2 ay öncesine kadar bu sorun yoktu. Bir anda oldu

bir de bataryayı sökmüştüm takılı değil. Direkt prizden güç alıyorum. Ondan kaynaklı olabilir mi?

bir de bataryayı sökmüştüm takılı değil. Direkt prizden güç alıyorum. Ondan kaynaklı olabilir mi?
furmark ile ekran kartı bench testi yaptım sounş görseldeki gibi. Max fps görüntüyü değiştirdiğim için öyle ona takılmayın.

furmark ile ekran kartı bench testi yaptım sounş görseldeki gibi. Max fps görüntüyü değiştirdiğim için öyle ona takılmayın.
çözümü pili takmakmış. siz siz olun laptopu pilsiz kullanmayın.

Dosya Ekleri

• bench.webp
    bench.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme: