Merhaba ,

2022 sonu ve 2023 başı gibi farklı zamanlarda topladığım ve kullandığım bilgisayar sistemimi ve ekipmanlarımı satmayı düşünüyorum. Ürünlerin çoğunun garantisi bitmiş durumda ancak hepsi sorunsuz ve temiz bir şekilde çalışmaktadır. İkinci el piyasasına çok hakim olmadığım için sizlerin değerli görüşlerinize başvurmak istedim. Kısa süre içinde il dışına çıkacağım, çalışmak için gideceğim ve haşlık olsun bana diye canım yana yana satmak zorundayım. Gelirim olmadığı için daha iyisini orada çalışıp zaten 5 ay sonra toplamayı düşünüyorum.

Aşağıda sistemdeki parçaların listesini, benim satın aldığım fiyatları ve güncel durumlarını belirttim.

Sistem Bileşenleri:

ParçaMarka/ModelBenim Aldığım Fiyat (Yaklaşık)Durumu / Notlar
İşlemciIntel Core i9-12900K 1700 3.2Ghz12.400 TLSorunsuz, garantisi bitti.
Ekran KartıMsi Geforce Rtx 3070 256 Bit Gddr6 Gaming Z Trio 8g Lhr14.000 TLSorunsuz, garantisi bitti.
AnakartASUS PRIME Z690-A DDR5 6000MHz (OC)5.826 TLSorunsuz, garantisi bitti.
RAMG.Skill Trident Z5 64 GB (2x32) DDR5 6000MHz CL328.821 TLSorunsuz, garantisi bitti.
SSDSamsung 980 PRO 2TB (2x 1TB NVMe M.2)5.518 TLSorunsuz, garantisi bitti.
KasaDarkFlash Dls 480 Mid Tower Kasa Psu Yok1.699 TLSorunsuz, tertemiz.
Güç KaynağıAerocool P7 850W 80+ Platinum RGB Ledli Modüler Güç Kaynağı2.267 TLSorunsuz, garantisi bitti.

Ekipmanlar ve Diğerleri:

ParçaMarka/ModelBenim Aldığım Fiyat (Yaklaşık)Durumu / Notlar
MonitörVIEWSONIC 32 VX3211-2K-MHD IPS 2560x14404.112 TLSıfır gibi, çiziksiz. Görüntüye engel ve genel kullanım için bir sorunu yok ancak arka panel aydınlatmasında arıza var.
Çalışma MasasıROBIN HOME Vivaldi A Ofis Çalışma Masası Metal Ayaklı Barok2.183 TLÇiçek gibi, en ufak bir çiziği veya deformasyonu yok.
Monitör KoluNB NORTH BAYOU Nb H100 22''-35'' Monitör Tutucu Kol1.100 TLSıfır gibi, sorunsuz.
Klavye & MouseLogitech MK295 Sessiz Kablosuz Türkçe Q Klavye Mouse Set589 TLSıfır gibi, çok temiz.
Ekstra MouseRazer Deathadder2.000 TL (Tahmini)Sıfır gibi, garantisi yok.
Laptop StandıErgoflex NB 10''-17'' Uyumlu Vesa Montaj Laptop Standı499 TLSıfır gibi, sorunsuz.

Genel Değerlendirme ve Sorularım:

Tüm ürünler fiziksel olarak çok temiz durumdadır.
Parçaların garantileri bitmiş olsa da herhangi bir performans sorunları bulunmamaktadır.
Tek istisna, belirttiğim gibi monitörün arka panelindeki ışık sorunudur. Onun da nasıl olduğunu resim olarak ekledim.

Bu bilgiler ışığında siz değerli üyelere sormak istiyorum:
  • Bu sistemin tamamı için (masa dahil) isteyebileceğim makul bir fiyat ne olur?
  • Sizce bu sistemi komple set olarak mı satmalıyım, yoksa parça parça satmak mı daha mantıklı ve kârlı olur?
  • Monitördeki belirttiğim durum, monitörün ikinci el fiyatını tahminen ne kadar etkiler?
Tahminlerinizi ve ben olsaydım şeklinde net fikirlerinizi objektif bir şekilde benimle paylaşmanızı diliyorum.
Değerli yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Techolay (1).webp Techolay (2).webp Techolay (3).webp Techolay (4).webp Techolay (5).webp Techolay (6).webp Techolay (7).webp Techolay (8).webp Techolay (9).webp Techolay (10).webp Panel - 2.webp Panel -1.webp

Ben hep top end parçalar kullanıyorum, şahsıma almazdım.
Yani hep sıfır mı alıyorsunuz?
Sadece kasaya bile 25 bin liradan yukarı kimse fiyat vermiyor. Mantığını anlamak ve sizin ifade ettiğiniz rakamların gerçekliği anlamında "alsaydınız" diye sormak istedim. En iyi, en pahalı olanları tercih etmenizde tabii ki sorun yok. Herkesin bütçesi bir olmuyor.

Yani hep sıfır mı alıyorsunuz?
Sadece 25 bin liradan yukarı bile kimse fiyat vermiyor. Mantığını anlamak ve sizin ifade ettiğiniz rakamların gerçekliği anlamında "alsaydınız" diye sormak istedim. En iyi, en pahalı olanları tercih etmenizde tabii ki sorun yok. Herkesin bütçesi bir olmuyor.
Yok ikinci elde uyguna denk gelirse öyle de alıyorum. Set güzel ama alıcısı olacaktır yani.