CRT_User 49

Üstün
Emektar CRT monitörümün altına koymak ve o modern retro "sleeper" kurulumunu hayata geçirmek için SilverStone FLP01 (SST-FLP01W) almayı planlıyorum.

Ürün linki: https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-retro-inspired-htpc-kasa-sst-flp01w.html

Bu kasa tahmin edeceğiniz üzere bir HTPC formatı olduğu için iç hacmi ve özellikle işlemci soğutucu yüksekliği oldukça kısıtlı. Şu anki sistemimde Intel Core i9-13900KF işlemci, ASUS TUF RTX 3090 OC ekran kartı ve soğutucu olarak da ID-COOLING SE-226-XT kullanıyorum.

Burada ciddi bir çıkmaza girdim. Elimdeki SE-226-XT kule tipi soğutucu 154 mm yüksekliğinde. Bu kasanın resmi işlemci soğutucu limiti ise maalesef 138 mm. Yani bu kule fanı bu kasada kullanmam imkansız, kapak kapanmaz.

Acaba 120 mm tek radyatörlü bir sıvı soğutma (AIO) alıp yan tarafa mı uydursam?" diye düşündüm. Reddit'te bu kasaya 120 mm AIO sığdıranları gördüm. Ancak iyi biliyoruz ki, 120 mm'lik bir sıvı soğutma 13900KF gibi bir işlemciyi dizginlemekte tamamen yetersiz kalacaktır; render yüklerinde anında termal throttle yiyip 100 derecelere toslar.

İşlemcimi şu an BIOS'tan 5.3 GHz P-Core / 4.3 GHz E-Core, PL1/PL2 253W limitli, 400A akım sınırında ve CPU Lite Load Mode 4 ayarlarında stabil bir şekilde kullanıyorum. Normal şartlarda yük altında Vcore voltajı 1.20V sınırını kesinlikle geçmiyor.

Kasanın o 138 mm (orta destek barıyla 127 mm) sınırına sığabilecek, 13900KF'yi bu ayarlarda render altında dahi üzmeyecek Noctua NH-C14S tarzı güçlü bir yatay (top-flow) hava soğutucuya geçmek mantıklı bir çözüm müdür? Yoksa bu kasanın sağ tarafındaki 120 mm fan yuvalarını biraz modlayarak (varsa aranızda yapan/deneyen) bir şekilde ince yapılı bir 240 mm sıvı soğutma uydurabilir miyiz? Benzer bir sleeper/HTPC projesi yapan dostların bu dar alanda ısıyı dizginlemek için önerileri nelerdir?

Yapmak istediğim tarz:

1784140018326.webp