Ustam gözünü seveyim kasanı söyle de sana ne yapabileceğini söyleyelim. Ona göre öneri yapalım.

Hocam kasa yok sıvı soğutma daha önce kullanmadığım için sordum sadece. ASUS TUF B650, 7800X3D ya da 9800X3D, 4080, 2x16 6000 MHz RAM, 850 watt Bronze'ya da Gold bir PSU alınır, bir tane de 1 TB KC3000, kasa mid Tower olur büyük ihtimal bakıyoruz şu an parca fiyatlarına.

Bu enermax nasıl genel olarak? Uzun ömürlülük ve soğutma performansı olarak? Fiyatı iyi duruyor. Ancak, bunların içerisindeki en mantıklısı Lian Li Galahad Trinity sanırım değil mi?

Daha fiyat performans olur o zaman bu şekilde
Sistemi henüz almadıysa zaten 14900K sadece oyun için mantıksız. 9800x3D düşük çözünürlükte ve rekabetçide rakipsiz olmakla birlikte eğer oyun dışı işler de yapacak ve Intel istiyorsa Core Ultra 7 almalı, daha verimli. 14900k gibi bir trafoya ve kalorifer kazanına gerek yok.

Hocam kasa yok sıvı soğutma daha önce kullanmadığım için sordum sadece. ASUS TUF B650, 7800X3D ya da 9800X3D, 4080, 2x16 6000 MHz RAM, 850 watt Bronze'ya da Gold bir PSU alınır, bir tane de 1 TB KC3000, kasa mid Tower olur büyük ihtimal bakıyoruz şu an parca fiyatlarına.
Ponos alın o zaman. Yanına da Cratos.
Geriye kalanları da böyle alın.

Sıvı soğutucu olarak bütçe kalırsa bunu alın.

Kalmazsa da bunu alın.

Ponos alın o zaman. Yanına da Cratos.
Geriye kalanları da böyle alın.

Sıvı soğutucu olarak bütçe kalırsa bunu alın.

Kalmazsa da bunu alın.
Eyvallah soğutucu olarak şu iş görmez mi ?

240mm sıvı soğutucu yeter mi bilmiyorum ama 14900K, Bios güncellemeleri gelmeden önce 300-350Watt'ları gösteriyordu.

Hayır attığım iki soğutucudan birini alın. Attığınız asla fiyatını haketmeyen kötü bir ürün. Sıvı soğutmada MSI önermiyorum. CoolerMaster Atmos enlere oynayan bir soğutucu. Liqmaxflo ise uygun fiyatlı seçenek.

Üst seviye sistem toplanıyor sanırım. Tabi ki bu tür sistemlerde otomatikmen soğutma sıkıntısı doğar ek olarak üstüne düşülmesi lazım bence fikir verme açısından overclock yapılacaksa 14.Nesil i7 K ibareli işlemci bakılabilir 5000 serisini bile besleyecektir yetersiz kalacağı bir senaryoyu düşünemiyorum buna ek sıcaklık konusunda daha çok rahatlarsınız. Bence i9 almayın. Ya i7 ya da AMD Ryzen bakın.