elvisionary

Çalışkan
Profesyonel olarak After Effect ve Premiere Pro kullanıyorum ve sistemimi kendim bildiğim izlediğim videolar kadarıyla topladım. Nasıl daha iyi yapabilirim? Pek bilgi sahibi değilim, bu işten daha iyi anlayan insanlar olduğuna eminim. Sistemime yükseltmeler yapmak istiyorum. Daha optimize daha hızlı daha işlevsel olması için, bu konuda fikir verebilecek birisi varsa sevinirim.

Sistemim:
  • İşlemci: Intel i9-14900K
  • Ekran Kartı: ASUS DUAL GeForce RTX 4070 Ti Super OC 16GB GDDR6X 256 bit
  • RAM: Crucial Pro 128GB (2x64GB) DDR5 5600 MHz CL46
  • Anakart: ASUS Z790 GAMING Wi-Fi 7
  • Kasa: Zalman Z9 ICEBERG Mesh Black
  • Sıvı soğutucu: Zalman ALPHA2 A36 Beyaz 360mm
Sanırım anakartım max 192 GB RAM'i destekliyor daha çok RAM'e ihtiyacım olacak, bu konuya da ayrıca öneride bulunursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
After Effects ve Premiere Pro'da bu sistemle performans sorunu yaşıyorsanız sorun donanımda değil yazlımdadır büyük ihtimal optimize edilebilecek bir workspaceiniz var ama tembel olduğunuzdan/yapmayı bilmediğinizden yapmıyorsunuz.

Profesyonel olarak After Effects ve Premiere Pro kullanıyorum ve sistemimi kendim bildiğim izlediğim videolar kadarıyla topladım. Nasıl daha iyi yapabilirim? Pek bilgi sahibi değilim, bu işten daha iyi anlayan insanlar olduğuna eminim. Sistemime yükseltmeler yapmak istiyorum. Daha optimize daha hızlı daha işlevsel olması için, bu konuda fikir verebilecek birisi varsa sevinirim.

Sistemim:
  • işlemci: Intel i9-14900K
  • ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 Ti super OC 16 GB GDDR6X 256 bit
  • RAM: Crucial Pro 128 GB (2x64 GB) DDR5 5600 MHz CL46
  • anakart: ASUS Z790 gamıng Wi-Fi 7
  • kasa: Zalman Z9 ıceberg mesh Black
  • sıvı soğutucu: Zalman Alpha2 A36 beyaz 360mm
Sanırım anakartım Max 192 GB RAM'i destekliyor daha çok RAM'e ihtiyacım olacak, bu konuya da ayrıca öneride bulunursanız çok mutlu olurum.

Yani anakartı bence büyük filmler için olan prodüksiyonlarda çalışmıyorsanız yükseltmenize gerek yok ki bu tür işlerde de zaten görev yükü tek bir sisteme bırakılmaz. Şu an yapılabilecek fazla bir şey kalmamış SSD güncelleyebilirsin gerçi sizdeki ne bilemiyorum.

Yoksa OLED bir monitör alabilirsin renk doğruluğu bu sektörde aşırı önemli.

After Effects ve Premiere Pro'da bu sistemle performans sorunu yaşıyorsanız sorun donanımda değil yazlımdadır büyük ihtimal optimize edilebilecek bir workspaceiniz var ama tembel olduğunuzdan/yapmayı bilmediğinizden yapmıyorsunuz.

Sorun yaşamıyorum sadece sürekli güncel ve yeni tutmak istiyorum. Kullandığım eklentiler sürekli yenileniyor, eklentilerin optimize sorununu yaşıyorum maksimum onlarda genelde bir sonraki güncellemede çözülüyor. Ama daha iyisi olur mu diye bir düşünceye girdiğim için konu açmak istedim. Yeni ekran kartları yeni anakartlar sürekli yenileniyor. Harici bir Mac cihazım olduğu için rahatlıkla iki sistemimde de optimize şekilde çalışıyorum. Sorun biraz da After Effects'in kendisinde aslında her şeyim linsanslı olmasına rağmen hala bazı şeyler sorunlu çalışıyor. Multi-frame render, Mercury GPU Acceleration (CUDA) belki 5000- serisine geçersem bunlar daha iyi olur mu veya farklı bir işlemcide multiframe render kullanabilir miyim araştırmasındayım açıkçası.

Yani anakartı bence büyük filmler için olan prodüksiyonlarda çalışmıyorsanız yükseltmenize gerek yok ki bu tür işlerde de zaten görev yükü tek bir sisteme bırakılmaz. Şu an yapılabilecek fazla bir şey kalmamış SSD güncelleyebilirsin gerçi sizdeki ne bilemiyorum.

Yoksa OLED bir monitör alabilirsin renk doğruluğu bu sektörde aşırı önemli.

1 OLED 1 Full IPS monitörüm var bu konuda kesinlikli OLED çok rahatlatıyor. Şu an güncel büyük klipler global projelerde çalışıyorum ve iş gittikçe büyüyor o yüzden elimdekini olabildiğince iyi tutmak istiyorum çünkü nereden ne zaman ne proje geleceği belli olmuyor. SSD de Samsung var Pro olanı hiç sorununu görmedim çok şükür. Anakartta güncellemeye gitmek istesem önerebileceğiniz bir model var mıdır?

İşlemci sıcaklığın ne durumda yükte?

80-90 görüyorum en ağır renderlarda maksimum 90 üstüne hiç çıkmadı maksimum 91-92 oldu geri indi 80'lere. Alırken çok şüpheliydim ama çok şükür bir sorununu yaşamadım henüz.

Son düzenleme:
Sorun yaşamıyorum sadece sürekli güncel ve yeni tutmak istiyorum. Kullandığım eklentiler sürekli yenileniyor, eklentilerin optimize sorununu yaşıyorum maksimum onlarda genelde bir sonraki güncellemede çözülüyor. Ama daha iyisi olur mu diye bir düşünceye girdiğim için konu açmak istedim. Yeni ekran kartları yeni anakartlar sürekli yenileniyor. Harici bir Mac cihazım olduğu için rahatlıkla iki sistemimde de optimize şekilde çalışıyorum. Sorun biraz da After Effects'in kendisinde aslında her şeyim linsanslı olmasına rağmen hala bazı şeyler sorunlu çalışıyor. Multi-frame render, mercury GPU acceleration (CUDA) belki 5000- serisine geçersem bunlar daha iyi olur mu veya farklı bir işlemcide multiframe render kullanabilir miyim araştırmasındayım açıkçası.

1 OLED 1 Full IPS monitörüm var bu konuda kesinlikli OLED çok rahatlatıyor. Şu an güncel büyük klipler global projelerde çalışıyorum ve iş gittikçe büyüyor o yüzden elimdekini olabildiğince iyi tutmak istiyorum çünkü nereden ne zaman ne proje geleceği belli olmuyor. SSD de Samsung var Pro olanı hiç sorununu görmedim çok şükür. Anakartta güncellemeye gitmek istesem önerebileceğiniz bir model var mıdır?

80-90 görüyorum en ağır renderlarda maksimum 90 üstüne hiç çıkmadı maksimum 91-92 oldu geri indi 80'lere. Alırken çok şüpheliydim ama çok şükür bir sorununu yaşamadım henüz.

Gigabyte ve MSI B760 serilerinde var ama Z790'a göre daha düşük kalırlar. MSI Z790 Carbon da falan var ama o da piyasada yok şu an geçilmesi mantıklı değil.

İstersen Elgato streamdeck al kısayollar atarsın işini epey kolaylaştırır. Normalde yayıncılar arasında popüler ama yine bu tarz işlerde de rahatlatıcı olabilir. Tuşlar ekranlı bu arada yani hazır ayar değil onlar mesela projeler arası geçişi falan atayabilirsin uygulama şart değil.