BySahin20

Çalışkan
Herkese merhaba, i9-14900KS işlemcili bir sistemim var. Ancak Windows kurulum ekranında sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Farklı RAM ve SSD kombinasyonlarını denememe rağmen aynı hatayla karşılaşmaya devam ettim. Elimde 13900K işlemcim vardı, 14900KS yerine onu taktım ve hiçbir mavi ekran hatası almadan kurulumu sorunsuz şekilde tamamladım.

Minidump dosyalarını inceleyebilir misiniz? Şüpheli olan işlemci gibi görünüyor. Bu arada BIOS güncel. Teşekkürler.

whocrashed ile baktığımda hatalar şöyle görünüyor

1-)
1753425817388.webp

hatayı araştırdığımda buna disk hatası demişler (bazen ram'den kaynaklı da oluşabiliyormuş). çözüm olarak;
cmd penceresine "chkdsk /f /r" diskteki bozuk sektörleri bulur ve okuyup kurtarmaya çalışır.
cmd penceresine "sfc /scannow" yazıp bozuk sistem dosyalarını bulup onarmasını bekleyebilirsin. RAM'den şüpheleniyorsan "Memtest86" ile test etmeyi deneyebilirsin.

2-3-)
1753426241812.webp

1753426519481.webp

Bu ilk hata ile aynı yani disk yada ram kaynaklı, farklı bir şey yapmana gerek yok.

4-)
1753426578309.webp

Burada Hyper-V veya başka bir sanallaştırma motoru kullanırken çökme meydana gelmiş yani bluestack gibi bir sanallaştırma emülatörü kullanırken oluşmuş. Hatanın temel nedeni ise
- Hatalı sürücü
- Bellek bozulması (Memory corruption)
- Aşırı ısınma (thermal issues)
bu üçünden biri yada birkaçı buna neden olmuştur, Genel olarak disk yada ramde bir sorun var bunlara bakman gerekiyor.

whocrashed ile baktığımda hatalar şöyle görünüyor

1-)
Eki Görüntüle 166700
hatayı araştırdığımda buna disk hatası demişler (bazen ram'den kaynaklı da oluşabiliyormuş). çözüm olarak;
cmd penceresine "chkdsk /f /r" diskteki bozuk sektörleri bulur ve okuyup kurtarmaya çalışır.
cmd penceresine "sfc /scannow" yazıp bozuk sistem dosyalarını bulup onarmasını bekleyebilirsin. RAM'den şüpheleniyorsan "Memtest86" ile test etmeyi deneyebilirsin.

2-3-)
Eki Görüntüle 166702
Eki Görüntüle 166703
Bu ilk hata ile aynı yani disk yada ram kaynaklı, farklı bir şey yapmana gerek yok.

4-)
Eki Görüntüle 166704
Burada Hyper-V veya başka bir sanallaştırma motoru kullanırken çökme meydana gelmiş yani bluestack gibi bir sanallaştırma emülatörü kullanırken oluşmuş. Hatanın temel nedeni ise
- Hatalı sürücü
bu üçünden biri yada birkaçı buna neden olmuştur, Genel olarak disk yada ramde bir sorun var bunlara bakman gerekiyor.
Büyük ihtimalle ramdir

WhoCrashed ile baktığımda hatalar şöyle görünüyor.

1-)
Eki Görüntüle 166700
Hatayı araştırdığımda buna disk hatası demişler (bazen RAM'den kaynaklı da oluşabiliyormuş). Çözüm olarak;
CMD penceresine "chkdsk /f /r" diskteki bozuk sektörleri bulur ve okuyup kurtarmaya çalışır.
CMD penceresine "SFC /scannow" yazıp bozuk sistem dosyalarını bulup onarmasını bekleyebilirsin. RAM'den şüpheleniyorsan "Memtest86" ile test etmeyi deneyebilirsin.

2-3-)
Eki Görüntüle 166702
Eki Görüntüle 166703
Bu ilk hata ile aynı yani disk ya da RAM kaynaklı, farklı bir şey yapmana gerek yok.

4-)
Eki Görüntüle 166704
Burada Hyper-V veya başka bir sanallaştırma motoru kullanırken çökme meydana gelmiş yani BlueStacks gibi bir sanallaştırma emülatörü kullanırken oluşmuş. Hatanın temel nedeni ise.
- Hatalı sürücü.
Bu üçünden biri ya da birkaçı buna neden olmuştur, genel olarak disk ya da RAM'de bir sorun var bunlara bakman gerekiyor.

Bende hep RAM ve SSD'den şüphe duydum ama farklı RAM ve SSD'ler ile denedim aynı setupu ve aynı hatalar devam etti. Sadece işlemciyi değiştirdiğimde sorun kalmadı. Benim kafamı karıştıran konuda bu aslında.

Bende hep RAM ve SSD'den şüphe duydum ama farklı RAM ve SSD'ler ile denedim aynı setupu ve aynı hatalar devam etti. Sadece işlemciyi değiştirdiğimde sorun kalmadı. Benim kafamı karıştıran konuda bu aslında.

O zaman işlemci sorunludur zaten her şeyi o yönetiyor.