Milena

Uzman
  • Ekran kartı: 4090 Gaming X Trio.
  • İşlemci: i9 14900KS.
  • RAM: 64 GB - 32x2.
  • Anakart: ASUS Z790 Gaming Wi-Fi 2.
  • SSD: Samsung 990 Pro 2 TB 8K yazma okuma.

Herkese merhaba. Ben 3 ay önce yeni bir sistem aldım ama çeşitli sorunlar yaşıyorum. Bu sebeple aldığım yer ile iletişime geçmeye çalıştım ama aldığım yer hala bakmıyor, ben de buraya yazayım dedim. Öncellikle bilgisayar 6 saatte bir mavi ekran veriyordu Windows 10'da. 7 kere format attım ama yine sonuç aynıydı. YouTube'dan video izliyorum Error Code : STATUS_ACCESS_VIOLATION hatası veriyordu, bazen de Error Code: STATUS_BREAKPOINT oluyordu.

Steam'e giriyordum yeniden başlatıyor, Rust oyuna giriyordum açılmıyor ve direkt kapanıyordu. Görev Yöneticisi'nden baktığımda ise Easy Anti-Cheat olarak gösteriyor ve öyle kapanıyordu. Mavi ekran hatalari aklımda yok ama fotoğraflarını çekmistim, bunlar devam edince ben de Windows 11'e geçmek istedim lakin geçemedim çünkü hata veriyordu. Bunun üzerine ben de ISO indirdim ama yine hata veriyordu.

SSD değistiğimde Windows 11 kurabildim ama bu sefer de 13 dakikada bir mavi ekran vermeye başladı. İlk mavi ekran kodu CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) idi. Ardından 2. mavi ekrandaysa Memory ile ilgili olduğu yaziyordu, 3.mavi ekranda driver ile alakalı olduğu yazıyordu vs. Discord yeniden kendi kendini başlatıyor 7 saniyede bir kere. Kısaca sorunlarım bunlardır. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi sürücüyü kurunca mavi ekran başlıyor?

Tekrardan merhaba, onerilen tum suruculeri yukledim Windows'un, format atarken mavi ekran veriyor. Mavi ekran hatasi 2 tane veriyor, 1.si APC_INDEX_MISMATCH, 2. hata ise SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, 3 kere degisim yaptilar islemciyi, sorun islemcide dediler. 3 kere degisim yaptiklarinda gene ayni sorun cikti.

Sonra anakart degistiler tekrar sorun cikti. Sonra da ilgilenmediler, oyun oynarken bir anda oyundan atiyor, ya da mavi ekran veriyor. Benimle ilgilenmedikleri icin hata tam olarak hangi parcadan verdigini bulmak adina tekrardan geldim ve o parcayi değiştireceğim, sorunlu parcayi bulabilirsek.

Son düzenleyen: Moderatör: