ThrottleStop ile UV yapmayı denedin mi? Onda ayarlar açık mı?

Abi hepsinde kapalı. Bu laptoplarda 309 geçince kapatıyormuş, onu da yapancı forumlardan araştırdım. Dediğin sitedeki adama yazdım bakalım açmak için ayrıca mail bile attım. Chat GPT MSI da mesela Power limit ile templimit Full'e diyordu ama onlarda açık değil. Bakalım modlu BIOS atarsa açacağım ama bunlar harici normalde bilgisayarda ne var onu merak ediyorum. İlk aldığım 2 3 sene çok güzeldi iyi kullanıyordum bilgisayarı bütçe problemi aile sorunları nedeniyle değiştiremedim ama bilgisayarda çoğu kişinin dediğine göre bayağı güçlü kalıyor, ondan bayağı mutsuzum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asagidaki konuya bakabilirsin.

Abi adaptör orijinal. Kendisinin soğutma sistemi de aynı şekilde eskisi gibi bayağı sesli ve güçlü. Isıları da fotoğrafta attığım gibi önceden 95 derecede CPU çalışsa bile problem yaratmıyordu, artık Turbo Boost kapatıyorum dereceler 60 70 iniyor ama durum hala aynı.

Asagidaki konuya bakabilirsin.

Bakacağım teşekkür ederim fakat tek Intel ile problem çözülmüyor. Attığım fotoğraflarda GPU da MHz frekans ile voltajı yarı yarıya anlık 10 15 saniye FPS düşürüyor. Ne yazık ki onun çözümü ile uğraşıyorum.

@Boranx, bakim yaparken VRM'lere, bellek ciplerine vs. dikkat ettin mi? Macunu degistirirken diger parcalardaki termal padlere zarar vermis olabilirsin.

Etmedim ama aynı şekilde öncesinde de sonrasında da bu problemle karşılaşıyordum. Bu problem PC ilk zamanlarında yoktu. Herkes güncellemelerden ilerleyen zamanlarla güncellemelerle bozulduğunu da sunan olmuş. Çözsem içim rahatlayacak ama yok bana oyun oynamak ya da yazılımla uğraşmak haram sanırım.

Etmedim ama aynı şekilde öncesinde de sonrasında da bu problemle karşılaşıyordum ve bu problem PC ilk zamanlarında yoktu herkes güncellemelerden ilerleyen zamanlarla güncellemelerle bozulduğunuda sunan olmuş çözsem içim rahatlayacak ama yok bana oyun oynamak ya da yazılımla uğraşmak haram sanırım.

Bilgisayardan o kadar anlayan birisi değilim. Donanımda açıp baktığım olmuştur elbet, termal macun da sürdüm ama bilmiyorum bildiğim kadarıyla benim PC'me bundan önce termal blokların kapandığı siyah çiplere de termal macun uygulamışlardı.

Isınma sorunu olabilir, adaptör sorunu olabilir, soğutma sistemi eskisi gibi randımanlı çalışmıyor olabilir...

Adaptöre baktığımda oyunda 115v normal gözüküyor gibi ama nasıl testini yapabilirim acaba?

Etmedim ama aynı şekilde öncesinde de sonrasında da bu problemle karşılaşıyordum. Bu problem PC ilk zamanlarında yoktu. Herkes güncellemelerden ilerleyen zamanlarla güncellemelerle bozulduğunu da sunan olmuş. Çözsem içim rahatlayacak ama yok bana oyun oynamak ya da yazılımla uğraşmak haram sanırım.
2060 laptopumda da başıma gelmişti. Oyunun ortasında birden güç ve frekans çakılıyor, biraz o şekilde kaldıktan sonra eski haline dönüyordu. VRM ve belleklerin üstündeki termal padleri değiştirince sorun çözüldü.

2060 laptopumda da başıma gelmişti. Oyunun ortasında birden güç ve frekans çakılıyor, biraz o şekilde kaldıktan sonra eski haline dönüyordu. VRM ve belleklerin üstündeki termal padleri değiştirince sorun çözüldü.

Bunu düşünmüştüm 1 2 forumda okudum ama termal pedleri kendim değişebilir miyim artık geri göndermeye şansım yok bilgisayarımı başka ülkedeyim ve pedler dediğin gibi uzun süredir içerisinde ise değişim yapılabilir o konuda haklısınız ayrıca

Recep abi dediğin arkadaşla konuşuyorum BIOS'umu modlattırdım prosedürleri tamamladım ama dediği şey bu adamın sadece ThrottleStop uygulamasından müdaleyi açabiliyorsunuz diyor.

Arkadaşlar BIOS modladım birçok seçenek çıktı yardım eder misiniz? Fotoğrafları hemen paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-28 saat 14.39.36_356419a2.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-28 saat 14.39.36_356419a2.webp
    204,8 KB · Görüntüleme: 52
  • WhatsApp Görsel 2025-02-28 saat 14.39.48_e7dff462.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-28 saat 14.39.48_e7dff462.webp
    218,7 KB · Görüntüleme: 48
  • WhatsApp Görsel 2025-02-28 saat 14.39.59_37bec0d7.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-28 saat 14.39.59_37bec0d7.webp
    199,2 KB · Görüntüleme: 52
  • WhatsApp Görsel 2025-02-28 saat 14.39.59_8660bc21.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-28 saat 14.39.59_8660bc21.webp