Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Silentac

Çalışkan
Öncelikle cidden bu konularda cahilim. Şimdi ben burs kartından bir monitör aldım kredi kartı olarak da kullanılıyor aynı zamanda. Borcumu da ödedim ancak sonrasında iptal ettim. Firma beni 10 gün bekletti vs.

Şu anda monitörün ücreti kredi kartında provizyondaki işlemlerde gözüküyor. Şu anda almayı düşündüğüm diğer monitör indirimde. Bu kartıma iade edilecek para direk banka hesabıma mı geliyor yoka kredi kartında kullanılabilir bir limit olarak mı duruyor?

Çözüm
Kredi kartınıza yansır. Halihazırda hiçbir borcu yoksa ve limitiniz örnek veriyorum 5.000 TL ise ve iadeniz de 1.000 TL ise kullanılabilir limitiniz 6.000 TL olur. Direkt kredi kartından harcayabilir veya bankanızı arayarak veya bankaya göre uygulamasından "Artı para iade." seçeneğinden hesabınıza çekebilirsiniz.
Kredi kartınıza yansır. Halihazırda hiçbir borcu yoksa ve limitiniz örnek veriyorum 5.000 TL ise ve iadeniz de 1.000 TL ise kullanılabilir limitiniz 6.000 TL olur. Direkt kredi kartından harcayabilir veya bankanızı arayarak veya bankaya göre uygulamasından "Artı para iade." seçeneğinden hesabınıza çekebilirsiniz.

Çözüm
Ama şu anda provizyonda gözüküyor ve hesap kesim tarihim 3 gün sonra sanırım şimdi bir şey satın alam ve banka artı bakiye olarak eklemezse ciddi sıkıntı olacak.

Ama şu anda provizyonda gözüküyor ve hesap kesim tarihim 3 gün sonra sanırım şimdi bir şey satın alam ve banka artı bakiye olarak eklemezse ciddi sıkıntı olacak.
Borcumu da ödedim ancak sonrasında iptal ettim.
Borcunuzu ödediğiniz için herhangi bir sıkıntı olmayacaktır merak etmeyiniz. Ekstre hesaplanırken Dönem harcamalarınız - dönem ödemeleriniz şeklinde hesaplanır.

Borcunuzu ödediğiniz için herhangi bir sıkıntı olmayacaktır merak etmeyiniz. Ekstre hesaplanırken Dönem harcamalarınız - dönem ödemeleriniz şeklinde hesaplanır.

Şimdi bana yüksek ihtimalle birkaç güne bu para artı bakiye olarak gözükecek ama gözüktüğü vakit hesap kesim tarihi geçmiş olursa banka faiz yüklemez mi yani?

Şimdi bana yüksek ihtimalle birkaç güne bu para artı bakiye olarak gözükecek ama gözüktüğü vakit hesap kesim tarihi geçmiş olursa banka faiz yüklemez mi yani ?
Banka sizden ancak hesap kesimi sonrası borcunuz var ve son ödeme tarihine kadar ödemezseniz eğer faiz yükleyebilir. Onun haricinde faiz gelmez. Siz halihazırda borcunuzu ödemişsiniz zaten.

Banka sizden ancak hesap kesimi sonrası borcunuz var ve son ödeme tarihine kadar ödemezseniz eğer faiz yükleyebilir. Onun haricinde faiz gelmez. Siz halihazırda borcunuzu ödemişsiniz zaten.

Yok sanırım yanlış açıkladım. Ürünü aldım kredi kartına borç olarak gözüktü ve ödedim onu. Sonra ürünü iade ettim. O ödediğim para bende şu anda provizyon işlemlerde gözüküyor. Şu an o artı bakiye ile yani önceden ödediğim para ile yeni bir monitör almayı düşünüyordum ve indirime girmiş. Şu an alırsam yine borç olarak gözükmez mi kredi kartımda? Üzgünüm biraz karışık anlattım ama inanın bu konularda yeniyim.