Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Silentac

Çalışkan
Öncelikle cidden bu konularda cahilim. Şimdi ben burs kartından bir monitör aldım kredi kartı olarak da kullanılıyor aynı zamanda. Borcumu da ödedim ancak sonrasında iptal ettim. Firma beni 10 gün bekletti vs.

Şu anda monitörün ücreti kredi kartında provizyondaki işlemlerde gözüküyor. Şu anda almayı düşündüğüm diğer monitör indirimde. Bu kartıma iade edilecek para direk banka hesabıma mı geliyor yoka kredi kartında kullanılabilir bir limit olarak mı duruyor?

Çözüm
Kredi kartınıza yansır. Halihazırda hiçbir borcu yoksa ve limitiniz örnek veriyorum 5.000 TL ise ve iadeniz de 1.000 TL ise kullanılabilir limitiniz 6.000 TL olur. Direkt kredi kartından harcayabilir veya bankanızı arayarak veya bankaya göre uygulamasından "Artı para iade." seçeneğinden hesabınıza çekebilirsiniz.
Yok sanırım yanlış açıkladım. Ürünü aldım kredi kartına borç olarak gözüktü ve ödedim onu. Sonra ürünü iade ettim. O ödediğim para bende şu anda provizyon işlemlerde gözüküyor. Şu an o artı bakiye ile yani önceden ödediğim para ile yeni bir monitör almayı düşünüyordum ve indirime girmiş. Şu an alırsam yine borç olarak gözükmez mi kredi kartımda? Üzgünüm biraz karışık anlattım ama inanın bu konularda yeniyim.
Hayır gözükmez şöyle anlatayım:

Limitiniz: 10 bin TL
5.000 TL'ye monitör aldınız, limitiniz: 5 bin TL
5.000 TL'ye borcunuzu ödediniz, limitiniz: 10 bin TL
5.000 TL olan monitörü iade ettiniz, limitiniz: 15 bin TL
5.000 TL'ye yeni bir monitör aldınız, limitiniz: 10 bin TL

Hayır gözükmez şöyle anlatayım:

Limitiniz: 10 bin TL.
5.000 TL'ye monitör aldınız, limitiniz: 5 bin TL.
5.000 TL'ye borcunuzu ödediniz, limitiniz: 10 bin TL.
5.000 TL olan monitörü iade ettiniz, limitiniz: 15 bin TL.
5.000 TL'ye yeni bir monitör aldınız, limitiniz: 10 bin TL.

Evet şu an fark ettim. Monitörü sipariş ettim ve limitim eski haline döndü fazla gözüküyordu olduğundan. Çok teşekkür ederim bu arada :)

Evet şu an fark ettim. Monitörü sipariş ettim ve limitim eski haline döndü fazla gözüküyordu olduğundan. Çok teşekkür ederim bu arada :)
Rica ederim. İstediğiniz zaman Sosyal içerisinde kafanıza takılan her soruyu uygun kategoride sorabilirsiniz, ilginize teşekkür ederiz. İyi Sosyaller.