Profilindeki şahısta ABD'nin yardımları kesildikten sonra dibe batan sağcı boş beleş bir siyasetçidir.

Var mı yok mu bilmem ancak bu ahlaktaki bir millete serbestlik fazla kaldırılması lazım.
Dibe mi battı? İlk seçimde varisi Adalet Partisi ölümünden 4 yıl sonra tek başına iktidar oldu. Varisleri AP ve ANAP, AKP(İlk 10 yılı) uzun yıllar iktidarda kaldılar. Hala daha iktidarlar.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
AKP ile barışçıl siyaset sürdürülemez, AKP sadece teşhir edilir. AKP ile uzlaşı içine giren her figür mutlaka dışlanacak, kariyeri bitecektir.

Ama evet, Kent Lokantaları gerçekten güzel hizmet. Soyguncu esnafların daha çok iflas etmesi dileğiyle diyelim.
AKP artık kutuplaştırma politikasının halk üzerinde bir etkisi olmadığının farkında artık. O yüzden ılımlı gibi görünecekler.

Dibe mi battı? İlk seçimde varisi Adalet Partisi ölümünden 4 yıl sonra tek başına iktidar oldu. Varisleri AP ve ANAP, AKP(İlk 10 yılı) uzun yıllar iktidarda kaldılar. Hala daha iktidarlar.
AP Kırsaldaki Cehaletten beslenerek o oyu aldı. Ayrıca Adnan Menderesin bu ülkeye hayırlı icraatleri olsa da Devleti yönetememiştir. Döneminde Atatürk döneminde edinilen itibar kaybedilmiştir. Ayrıca Ahlaki yönden bozuk bir şahıstır evli kadınlarla mektuplaşan kocalarını tehdit eden kendine oy vermeyen illeri bölen birisidir.

AKP artık kutuplaştırma politikasının halk üzerinde bir etkisi olmadığının farkında artık. O yüzden ılımlı gibi görünecekler.

AP Kırsaldaki Cehaletten beslenerek o oyu aldı. Ayrıca Adnan Menderesin bu ülkeye hayırlı icraatleri olsa da Devleti yönetememiştir. Döneminde Atatürk döneminde edinilen itibar kaybedilmiştir. Ayrıca Ahlaki yönden bozuk bir şahıstır evli kadınlarla mektuplaşan kocalarını tehdit eden kendine oy vermeyen illeri bölen birisidir.
Ahlaki yönden haklısınız hocam. DP, AP, ANAP'ın kalkınma hamleleri gayet iyiydi Türk Ekonomisi sürekli büyüdü, GSHY ve sürekli milli gelir arttı. 1950-1955 arası iyilerdi, 55-60 arasında totaliterleştiler tabi bunda Celal Bayar'ın doğrudan etkisi var. 65-70 arası AP dönemi 1965-70 dönemi Türk Ekonomisi açısından en istikrarlı dönemlerinden biridir.

AKP ve CHP'ye sosyalist diyen Menderes ekolü genç, hiç utanman yok değil mi? :D
Utanmam da var, 2024'te hala "serbest piyasa karşıtı" olmayacak kadar beynim de var. ;)

Kent Lokantaları tam bir facia, belediyenin asli görevi esnaflık yapmak değil altyapı ve ulaşım hizmetlerini vermektir. Tabi halka da yardım etsin ama bunu lokanta açarak değil, tüketiciye seçme özgürlüğü vererek yapması lazım. Mansur Yavaş'ın Başkent Kart uygulamasını daha da yaygınlaştırmak doğru olur.

Kent Lokantaları tam bir facia, belediyenin asli görevi esnaflık yapmak değil altyapı ve ulaşım hizmetlerini vermektir. Tabi halka da yardım etsin ama bunu lokanta açarak değil, tüketiciye seçme özgürlüğü vererek yapması lazım. Mansur Yavaş'ın Başkent Kart uygulamasını daha da yaygınlaştırmak doğru olur.
Yukarıda o kadar şey yazmışım; gelip sadece piyasaya eklemlenmiş Başkent Kart için "bu daha hojdur" diyorsun.

Halihazırda zaten fahiş fiyat biçilen envai çeşit ürüne muhtaç kalalım, Mansur Başkan da biraz bize para versin, bu ürünleri alalım mıdır olay? Yoksa piyasanın ağzına balyozu vurup halkın cebine uygun mal mı sağlayalım? Kusura bakma, ben piyasaya güvenmiyorum. Zaten tahmin edebiliyorsundur az çok yazdıklarımdan.

Ha yine de Başkent Kart vatandaşa bir can suyudur. Ben sadece kıyas yapıyorum.

Kent lokantaları tam bir facia, belediyenin asli görevi esnaflık yapmak değil altyapı ve ulaşım hizmetlerini vermektir. Tabii halka da yardım etsin ama bunu lokanta açarak değil, tüketiciye seçme özgürlüğü vererek yapması lazım. Mansur Yavaş'ın başkent kart uygulamasını daha da yaygınlaştırmak doğru olur.
Hocam Belediye'de çok meraklı değil kent lokantası açıp işletmek başkent kart filanda belediyeyi aşar ama adamlar yine de hükümetin yapamadığını yaptı kutlamak ve helal olsun demek yerine facia filan deyip konuşmak terbiyesizlik saygısızlıktır. İnsanlar bu zor dönemde boğazından sıcak yemek et meyve tatlı geçmesi ve bunun çok ucuz olması facia değil büyük nimet vatandaşa büyük hizmettir. Hem kent lokantasında ki hizmetler ev hanımı kadınlarımızın para kazanması tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin hükümetten bir şey görmemesi fakat belediyenin bu kent lokantası hizmetinden hem meyveleri zarar görmüyor ve zarar etmiyor meyvesinden hem para kazanıyor hem de ürün hasatı için büyük katkı sağlanıyor. En Iyisi'de meyvesi ve ürünü elinde kalıp zarar etmiyor. Böylelikle facia dediğiniz kent lokantası çiftcisinden ev hanımlarına büyük yarar sağlıyor. Kent lokantası ayakta alkışlanacak hizmet ve üst düzey bir projedir.

Sevgili dostum, Türk ekonomisinin bu halde olma sebebi.
Bu sebeplerin bazıları'da tarikatlara para musluğu aktarılması AKP milletvekillerinin ıstakoz maldivler ve Rolex saatlerı takıp lüks şatafat'lı hayatları'da bu sebeplerden biridir. Halka israfdan kısın israf etmeyin dersleri verenler neden israfın dibine vuruyor? Halka gelince Israf'dan kısın israf yapmayın edebiyatı tek halka mı özellikle işliyor? Ayıptır vicdansızlıktır merhametsızlıktır.

Son düzenleme:
Halihazırda zaten fahiş fiyat biçilen envai çeşit ürüne muhtaç kalalım
İktisadi literatür de "fahiş fiyat" diye bir şey yoktur. "Fahiş Fiyat" ise almazsın, kimse sana zorla ürün satamaz kaldı ki ürünün fiyatını belirleyen maliyet ve taleptir. 10 sene önce bu olaylar niye yoktu? 10 sene önce bu adamlar "salaktı" da sonra mı açıldı? Bu olayın esnaf, üretici ile alakası yok bu tamamen enflansyonist ortam ile alakalı.
Yoksa piyasanın ağzına balyozu vurup halkın cebine uygun mal mı sağlayalım? Kusura bakma, ben piyasaya güvenmiyorum
"Piyasanın ağzına balyoz vurup halkın cebine uygun mal sağlamak" bu gibi saçma sapan uygulamalara giren ülkelerde oluşan şeyler kıtlık, karaborsa, yokluktur, işsizliktir. Sevgili Dostum, Türk Ekonomisinin bu halde olma sebebi iktidarın irrasyonel politikalar uygulamasıdır suçlu "Serbest Piyasa" değil. Eğer Türkiye nispeten Demokratik, Liberal, Yargı Bağımsızlığının olduğu bir ülke olsaydı 11-12 sene önceki gibi böyle sorunlarla uğraşmazdık.

Hocam Belediye'de çok meraklı değil kent lokantası açıp işletmek başkent kart filanda belediyeyi aşar ama adamlar yine de hükümetin yapamadığını yaptı kutlamak ve helal olsun demek yerine facia filan deyip konuşmak terbiyesizlik saygısızlıktır. İnsanlar bu zor dönemde boğazından sıcak yemek et meyve tatlı geçmesi ve bunun çok ucuz olması facia değil büyük nimet vatandaşa büyük hizmettir.
Hocam kaç kişi gidip bu lokantalar da yemek yiyor? Şimdi senin bir iş yerin karşısına devlet lokanta açıp senle haksız rekabet ediyor, ne hissederdin? Bu işyerleri kaç kişiye istihdam kapısı. Belediye böyle bir işe girecekse dahi hem esnafı hem de tüketici memnun etmeli. Ben karşı değilim bak ne dedim "Başkent Kart" uygulaması doğru dedim ama böyle lokanta falan açmak geri kalmış ülkelerde olur.
Hem kent lokantasında ki hizmetler ev hanımı kadınlarımızın para kazanması tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin hükümetten bir şey görmemesi fakat belediyenin bu kent lokantası hizmetinden hem meyveleri zarar görmüyor ve zarar etmiyor meyvesinden hem para kazanıyor hem de ürün hasatı için büyük katkı sağlanıyor. En Iyisi'de meyvesi ve ürünü elinde kalıp zarar etmiyor. Böylelikle facia dediğiniz kent lokantası çiftcisinden ev hanımlarına büyük yarar sağlıyor. Kent lokantası ayakta alkışlanacak hizmet ve üst düzey bir projedir.
Sevgili Dostum, ev hanımları özel bir lokantada çalışamıyor mu? O özel lokantalar ürettikleri ürünleri yapmak için uzaydan falan mı alıyorlar? Sen piyasayı canlı tutarsan zaten herkes kazanır.

Bu sebeplerin bazıları'da tarikatlara para musluğu aktarılması AKP milletvekillerinin ıstakoz maldivler ve Rolex saatlerı takıp lüks şatafat'lı hayatları'da bu sebeplerden biridir. Halka israfdan kısın israf etmeyin dersleri verenler neden israfın dibine vuruyor? Halka gelince Israf'dan kısın israf yapmayın edebiyatı tek halka mı özellikle işliyor? Ayıptır vicdansızlıktır merhametsızlıktır.
Yanlış, yanlış ile masum gösterilmez. Bu gibi abes uygulamalar devam ettirildiği sürece; %100 enflasyon %60 Faiz, yüksek kur üçgeninden çıkamayız. İkisi de bunların sonucudur.

Son düzenleme:
İktisadi literatür de "fahiş fiyat" diye bir şey yoktur. "fahiş fiyat" ise almazsın, kimse sana zorla ürün satamaz kaldı ki ürünün fiyatını belirleyen maliyet ve taleptir. 10 sene önce bu olaylar niye yoktu? 10 sene önce bu adamlar "salaktı" da sonra mı açıldı? Bu olayın esnaf, üretici ile alakası yok bu tamamen enflansyonist ortam ile alakalı.

"Piyasanın ağzına balyoz vurup halkın cebine uygun mal sağlamak" bu gibi saçma sapan uygulamalara giren ülkelerde oluşan şeyler kıtlık, karaborsa, yokluktur, işsizliktir. Sevgili dostum, Türk ekonomisinin bu halde olma sebebi iktidarın irrasyonel politikalar uygulamasıdır suçlu "serbest piyasa" değil. Eğer Türkiye nispeten demokratik, liberal, yargı bağımsızlığının olduğu bir ülke olsaydı 11-12 sene önceki gibi böyle sorunlarla uğraşmazdık.

Hocam kaç kişi gidip bu lokantalar da yemek yiyor? Şimdi senin bir iş yerin karşısına devlet lokanta açıp senle haksız rekabet ediyor, ne hissederdin? Bu işyerleri kaç kişiye istihdam kapısı. Belediye böyle bir işe girecekse dahi hem esnafı hem de tüketici memnun etmeli. Ben karşı değilim bak ne dedim "başkent kart" uygulaması doğru dedim ama böyle lokanta falan açmak geri kalmış ülkelerde olur.

Sevgili dostum, ev hanımları özel bir lokantada çalışamıyor mu? O özel lokantalar ürettikleri ürünleri yapmak için uzaydan falan mı alıyorlar? Sen piyasayı canlı tutarsan zaten herkes kazanır.

Yanlış, yanlış ile masum gösterilmez. Bu gibi abes uygulamalar devam ettirildiği sürece; %100 enflasyon %60 faiz, yüksek kur üçgeninden çıkamayız. İkisi de bunların sonucudur.
Senin goremedigin bir şey var veya bilerek atladığın bir şey var O'da hükümet neden hükümetin yaptığı bu berbat yönetimi eleştirmıyorsun'da gidip belediyelerin yaptığı bu güzel ve iyi oluşturulan projelerden bir hata arayıp söylüyorsun git hükümeti eleştir abicim yapmayın gerçekçi olun gerçekleri söyleyin birazcık belediye en azından bir çaba harcıyor bu ekonomi sıkıntıda çözüm bulup böyle bir şey yapmış hükümet ne yapıyor açıkla abicim?

İktisadi literatürde "fahiş fiyat" diye bir şey yoktur. "Fahiş Fiyat" ise almazsın, kimse sana zorla ürün satamaz kaldı ki ürünün fiyatını belirleyen maliyet ve taleptir. 10 sene önce bu olaylar niye yoktu? 10 sene önce bu adamlar "salaktı" da sonra mı açıldı? Bu olayın esnaf, üretici ile alakası yok bu tamamen enflansyonist ortam ile alakalı.
10 sene önce de vardı. 10 sene önce sadece vatandaş, özelleştirmelerle kasaya giren dolarların etkisi vasıtasıyla bugün olduğu gibi hissetmiyordu. Dolarlar bitince AKP'nin keli göründü.

Piyasa ise kendini düzeltmez. Görünmez bir el yoktur. Market hep cooperative çalışır. 100 TL maliyetli ürünü herkes 105 TL'den satarken biri de çıkıp 101 TL'den satmaz. Hele bir satsın bakalım, serbest piyasayı yedirirler adama. Majörde böyledir.

Minörde ise evet, market kendini dengeler. Yukarıda bahsettiğim zincir dolayısıyla son üreticiye ulaşana kadar maliyetin üstüne konulan kâr marjı bambaşka boyutlara ulaşıyor. Sıkıntısı bu. Kent Lokantası bu zinciri kırıp malı en doğal son fiyatına ulaştırıyor, benim gözlemim bu şekilde.
"Piyasanın ağzına balyoz vurup halkın cebine uygun mal sağlamak" bu gibi saçma sapan uygulamalara giren ülkelerde oluşan şeyler kıtlık, karaborsa, yokluktur, işsizliktir. Sevgili dostum, Türk ekonomisinin bu halde olma sebebi iktidarın irrasyonel politikalar uygulamasıdır. Suçlu "serbest piyasa" değil. Eğer Türkiye nispeten demokratik, liberal, yargı bağımsızlığının olduğu bir ülke olsaydı 11-12 sene önceki gibi böyle sorunlarla uğraşmazdık.
11-12 sene önce her şey bugünkü gibiydi, tekrar söylüyorum.

İskandinav sosyal demokrasisi aynı şeyleri söylemiyor. Olof Padme neredeyse demokratik olarak sosyalizmi getiriyordu İsveç'e. İskandinav ülkelerine şu an gıpta ile bakilmasinin arkasinda sosyalist uygulamalar yatıyor. Dolayısıyla hayır, ne işsizlik ne yolsuzluk ne de kıtlık. Hiçbiri. Piyasaya balyoz vurmak, vatandaşı refaha kavuşturmak demek. Patronu düşünürsen vatandaşı düşünemezsin ya da tam tersi. Her şey zaten işçi ve burjuva çatışması. Günümüze geldiğimizde burjuva diktatörlüğü bize gösteriyor ki dünya iyiye gitmiyor. Sisteminiz çalışmıyor.

AKP ise azılı bir şirket sevdalısı. Nasıl sosyalist diyebiliyorsunuz aklım almıyor.