ALCYONEUS

Uzman
Arkadaşlar çok acil bir sorum var size. Bugün uyandığımda beni özel bir numaradan, 531 başlayan bir numaradan İBB‘den aradığını söyleyen bir kadın aradı. Staj için bilgiler istedi, zorunlu staj mı yapacağım falan tipik staj soruları zaten. İBB staj başvurusu yapmıştım ben, Whatsapp‘tan görüşme yapabilir miyiz veyahut size bir link atabilir miyim tarzı bir soru sordu yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi benim aklımdaki soru şu, ben az çok web güvenliği ile ilgili şeyler okudum bu kişi bana bir link atarsa ben de buna inanarak bu linke tıklarsam sıkıntıya düşebilme ihtimalim var. Arkadaşıma sordum arkadaşımla görüntülü konuşsam bile Whatsapp‘tan video alınıp montajlanıp aileme bir şeyler gönderilebileceği ile ilgili şeyler söyledi. Merak ettim İBB de resmi numara dışında işte 0 546 ya da 0 530 ile başlayan sıradan bir hat ile insan kaynakları arama gerçekleştiriyor mu? Veyahut özel bir görüşme yapıyor mu? Özel görüşme olup olmadığı ile ilgili tam da bir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İBB link atmaz, özellikle müşteri hizmetleri gibi şeylerde. İnternette numarayı aratmayı deneyin.

Peki WhatsApp'tan görüntülü konuşma gibi bir durum söz konusu olur mu ben büyük şirketlerin mülakatına girdim mail ile dönüş sağlanıp maildeki link ile görüşme yapıyorduk ki süreç hep böyle işliyor İBB gibi bir yerde de WhatsApp üzerinden görüşme sağlanması mantıklı olmaz iletişim merkezini aradım cevap veremediler talep oluşturdular kendilerine ait olup olmadıklarını şu an bilemiyorlar.

Hocam bazen İK personeli kendi telefon numarasından arıyor. Beni de staja başvurduğum için İSTON A.Ş. insan kaynakları aramıştı.

Peki WhatsApp'tan görüntülü konuşma gibi bir durum söz konusu olur mu ben büyük şirketlerin mülakatına girdim mail ile dönüş sağlanıp maildeki link ile görüşme yapıyorduk ki süreç hep böyle işliyor İBB gibi bir yerde de WhatsApp üzerinden görüşme sağlanması mantıklı olmaz iletişim merkezini aradım cevap veremediler talep oluşturdular kendilerine ait olup olmadıklarını şu an bilemiyorlar.
Hocam az bekletin. WhatsApp işi biraz araya şüphe koyuyor çünkü. IBB'nin cevabını bekleyin.

Hocam az bekletin. WhatsApp işi biraz araya şüphe koyuyor çünkü. İBB'nin cevabını bekleyin.

Vallahi hocam görüşmeyi yaptım iştirak şirketmiş beltura bağlı yanlış anlamadıysam yeme içme sektörü ile ilgili firma o yüzden özel numaradan aranmışım İBB'nin işini yapan bir a firması gibi zaten konumu ve ulaşım imkanı da sıkıntılıymış iyi ki açmışım sadece link atsalar basmazdım o oltaya bir kere geldiğim için böyle bir soruyu sorma gereksinimi duydum az çok biliyorsunuzdur zaten siber güvenlik anlamında kurumlarımız çok iyi değil devletin kendi sunucularından bile veri çalınıyor halihazırda benim hangi şirkete başvurduğumu bilip (herhangi başka biri de olabilir) cihazın sızıntı tehlikesiyle karşılaşması çok olağan bir durum olur burada da ileride merak eden arkadaşlar için sorunun cevabı olsun iştirak şirketler özel numaradan da arayabiliyor iş veya staj başvurusu yapanlar buna dikkat etsin link olarak da link atma gibi bir durum söz konusu değil en azından şu an bende olmadı ama ileride olmayacağı anlamına da gelmiyor online mülakatlarda şirket fark etk eksizin mailden link gönderiyorlar yani uzun lafın kısası tam anlamıyla belediyeye bağlı bir yere başvuru yapmadığım için özel numaradan aranmışım.

İBB link atmaz, özellikle müşteri hizmetleri gibi şeylerde. İnternette numarayı aratmayı deneyin.

Link değilmiş direk WhatsApp'tan görüntülü konuşma sağladık ama saçma değil mi link gönderilmemesi ülkenin üst düzey şirketleri bile mailden süreç ile ilgili bilgilendirme yapıp mülakat zamanı online toplantı linki gönderiyor.