İBB soruşturmasında ikinci dalga geldi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 588
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 324
Son düzenleyen: Moderatör:
Vardır bir bildikleri (!).

Olayı bilmiyorum ama devletin projesi sonuçta normal.

Son düzenleme:
Kanal İstanbul yapılmayacak projeye desteklemiyorum.

@20571, Kanal İstanbul'u araştırmanızı öneririm, kısaca özetlemek gerekirse yarardan çok zarar sağlayan bir proje.

Olayı bilmiyorum ama devletin projesi sonuçta normal.
Değil. O bölgenin su kaynakları yönetimi İSKİ'de ve İSKİ tam yetki sahibi. İSKİ'den izin almadan orayı bırak imara açmayı, kulübe bile dikemezsin. Ayrıca Katar İstanbul, pardon Kanal İstanbul projesi öylesine rezalet, öylesine işe yaramaz bir projeki; kendisini amorti etmesi bir asır sürüyor. Turistik, ekonomik yerlerin hepsini Araplar (Katarlılar) aldı. Böylesine bir projenin tek amacı var; ortaya çıkacak "Avrasya" kıtasının tüm tapusunu Araplara vermek.

@20571, kanal İstanbul'u araştırmanızı öneririm, kısaca özetlemek gerekirse yarardan çok zarar sağlayan bir proje.

Kanal İstanbul yapılmayacak projeye desteklemiyorum.

Bir şey soracağım şimdi kocaman İstanbul'a yeni kanal açmaları iyi bir şey değil mi bu ekstra gelir sağlamazmı hem TOKİ'de yapılacakmış mis gibi ayrıca barajda yapılabilirmiş yeni yanlışım varsa özür dilerim.

Bunu hiç bilmiyordum bilgi için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
İfadeler: 588
Değil. İstanbul'un kendi kanalı var zaten ve oldukça yeterli. Bu projenin tahmini maliyeti 200 Milyar Dolar. Kendini amorti etmesi neredeyse 100 yıl sürüyor. İstanbul'un kanala ihtiyacı mı var? Hadi bak mevcut kanal öylesine yoğun olsa, gemiler geçmek için haftalarca beklese yoğunluktan anlarım. Ama böyle bir şey yok. Ekstra gelir falan sağlamaz, o kanalı açacağın parayla enerji sektörüne yatırım yapsan 2-3 yıla kalmaz her ay milyar dolarlarca para kalır hazineye. Mevcut en büyük açığımız enerjidir ve bir ülkenin bağımsızlığı enerji ithalatıyla ölçülür. Biz enerjimizi tamamen ithal ediyoruz. Bu parayla enerji yatırımı yapılması şart. Ayrıca o TOKİ'ler senin benim için değil, Araplar için.

Bir şey soracağım hadi projeyi yaptık diyerim biz nasıl kâr edeceğiz bedava boğaz var iken ha hadi onu geçtim araplar pay alabilir mi?

Ayrıca baraj yok olucakmış muhabbeti var ortalıkta doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…