ErlikÇağlar

Üstün
Makaleler
7
Yer
Iwatodai, Gekkoukan Lisesi Yurdu
Cihazda WXP Pro kurulu HDD'yi 10GB + 30GB olacak şekilde bölüp ReactOS ve bir tane Linux dağıtımı kurmak istiyorum. Ne önerirsiniz cihaza? Sorunsuz şekilde sürücüleri ayarlar değil mi? (Cihaz eski diye nedense dert ettim de sürücüleri.)

Celeron M'li modele sahibim, 1,256GB RAM takılı. 2200BG var.

Artık archinstall sayesinde arch kurmak o kadar da zor değil bir sürü video ve makale var. Benim sana tavsiyem eski bir distro kurmaktansa arch üzerine xfce kurman.

İyi güzel de archinstall tutarlı bir program değil.
Eskiden ufak bir deneyimleme şansım olmuştu ses konusunda sıkıntı çıkarmıştı fakat son güncellemelerden sonra duyduğuma göre çoğu sıkıntıyı düzeltmişler. Ben de senin gibi manuel kurulum taraftarıyım ama arkadaş tecrübeli olmayabilir o yüzden eski bir distro kullanmaktansa archinstall önerdim denemekten zarar gelmez.

Eskiden ufak bir deneyimleme şansım olmuştu ses konusunda sıkıntı çıkarmıştı fakat son güncellemelerden sonra duyduğuma göre çoğu sıkıntıyı düzeltmişler. Ben de senin gibi manuel kurulum taraftarıyım ama arkadaş tecrübeli olmayabilir o yüzden eski bir distro kullanmaktansa archinstall önerdim denemekten zarar gelmez.
Bende deneyimli değilim. Bir gün Arch denemek isterim. Şu an Fedora kullanıyorum.

Bende deneyimli değilim. Bir gün Arch denemek isterim. Şu an Fedora kullanıyorum.
Arch kullanmadan önce Fedora kullanıyordum gerçekten stabil ve çok hoşuma giden bir dağıtım. Fedorayla içli dışlıysan Archı çözmen fazla zamanını almaz. Hassas bir dağıtım ama çok güzel en azından sanal makinede de olsa deneyimlemeni tavsiye ederim.