Alifer

Uzman
Bilgisayara Kaspersky'nin scan uygulamasını yükleyip taratmak istedim. Ya Wi-Fi'ya bağlayacağım ya telefon ile mobil veri paylaşımına bağlayacağım ya da USB ile exe dosyasını taşıyacağım.

Hangisinin en güvenilir olduğu konusunda bir fikrim yok, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara Kaspersky'nin scan uygulamasını yükleyip taratmak istedim. Ya Wi-Fi'ya bağlayacağım ya telefon ile mobil veri paylaşımına bağlayacağım ya da USB ile exe dosyasını taşıyacağım.

Hangisinin en güvenilir olduğu konusunda bir fikrim yok, yardımcı olursanız sevinirim.
Kaspersky'in bootable antivirüsunu bı flasa yaz onla tara istersen, içinde modifiye bı Gentoo var zaten bı seycik olamaz.

Bulaşmış olabilecek virüsleri tespit etme ve yok etme bakımından en iyi yöntem tereddütsüz offline taramadır.
Yukarıdaki @29 in mesajında belirtildiği üzere Kaspersky Rescue Disk ile tarama yapın.

EK: Aynı modeme bağlı olmanız o modeme bağlı diğer PClere virüs bulaşmasına sebep olmaz. Konuda belirttiğiniz şekilde de tarama yapmayı tercih edebilirsiniz.( Uçuk ihtimalleri dikkate alacak halimiz yok. Dijital dünyada imkansız diye bir şey yoktur.)

EK: Aynı modeme bağlı olmanız o modeme bağlı diğer PC lere virüs bulaşmasına sebep olmaz. Konuda belirttiğiniz şekilde de tarama yapmayı tercih edebilirsiniz.( Uçuk ihtimalleri dikkate alacak halimiz yok. Dijital dünyada imkansız diye bir şey yoktur.)
Aslında olur hocam, solucan dediğimiz elemanlar böyle çalışıyor. Yararlandığı açık diğer cihazlarda da varsa girer içeri.

Illa solucan mıdır bu virüs, Allah bilir fakat bı flaş bellegin bu edevatın üzerine yapılması saygı gösterdiğim ve destekledigim bir davranış genel olarak.

Aslında olur hocam, solucan dediğimiz elemanlar böyle çalışıyor. Yararlandığı açık diğer cihazlarda da varsa girer içeri.

Illa solucan mıdır bu virüs, Allah bilir fakat bir flash bellegin bu edevatın üzerine yapılması saygı gösterdiğim ve destekledigim bir davranış genel olarak.

Hocam yukarıdaki mesajımda da belirttim. Dijital dünyada imkansız diye bir şey yoktur. Çok fazla da paranoyak olmamak lazım.
On binde, yüz binde bir vs. ihtimalleri düşünerek tedbir almaya kalkarsak hiçbir şey yapamayız.

Gerek yok ama kolayca yapabileceğimiz tedbirin en kralı şu: İşlem esnasında diğer bilgisayarların internet bağlantısını kesmek.
Modeme de virüs bulaşma ihtimali üzerinde duracaksak ben kaçarım. :)

Hocam yukarıdaki mesajımda da belirttim. Dijital dünyada imkansız diye bir şey yoktur. Çok fazla da paranoyak olmamak lazım.
On binde, yüz binde bir vs. ihtimalleri düşünerek tedbir almaya kalkarsak hiçbir şey yapamayız.

Gerek yok ama kolayca yapabileceğimiz tedbirin en kralı şu: İşlem esnasında diğer bilgisayarların internet bağlantısını kesmek.
Modeme de virüs bulaşma ihtimali üzerinde duracaksak ben kaçarım. :)
Modeme kaçmaz (kaçabilir haliyle de çüş yani :D) diğer işletim sistemlerinde olan açıktan doğru içeri sıvışır ve adam gibi firewallı ve antivirusu olmayan PCler enfekte olur ve inanoglununun başına gelen ilk virüs de bir solucandir, düşündüğünüzde biraz daha popüler bir virüs tipi.

Starbucks'da, iki sandalye yanında oturan abiden de geldiğini görmüştüm, Kaspersky sağ olsun uyarmıştı.