Evde kullanmadığım bir USB buldum. Eskiden bilgisayarımda virüs vardı. O dönemlerde kullandığım için içinde virüs olmasından şüpheleniyorum. Windows kurulumu yapmak için kullanacağım. Bilgisayara takmadan önce virüs olup olmadığını nasıl öğrenebilirim veya takmamda bir sorun var mı?
Yani, takmadan virüs olup olmadığı öğrenemezsiniz hocam. İçinde .exe / .bat / .scr gibi dosyalar varsa açmayın ya da içinde hiç bir şeyi açmayın. Takınca biçimlendirin direkt.
Yani, takmadan virüs olup olmadığı öğrenemezsiniz hocam. İçinde .exe / .bat / .scr gibi dosyalar varsa açmayın ya da içinde hiç bir şeyi açmayın. Takınca biçimlendirin direkt.
İçindeki dosyaları açmadığın sürece bulaşması zor, takar takmaz Defender üzerinden taratabilirsiniz. Ya da geçici olarak Kaspersky Free indirin, kendisi takar takmaz otomatik tarama yapar.
Neredeyse butun Linux dagitimlarinda siz tiklamadikca/komut girmedikce flashi baglamaz, herhangi bir dagitim kurun flasha sonra da takin ve gnome disks utility'sinden butun bolumleri silip yeni bolum olusturun tertemiz olur.