Çok saçma bu. İsteyen istediği ile evlenir. Buna da mı karışıyorlar ya? Yuh artık.

Ülkeden vatandaşların neden kaçtığını sorgulamıyorlar ve düzeltmiyorlar. Vatandaşın evlenmesini yasaklıyorlar. Alın size çok sevdiğiniz yasaklayıcı zihniyet. Kendi ellerinizle verdiniz bu yetkiyi.

Hocam, konu şu: Mesela, bir Afganistan'lı adam Türkiye'de bir kadınla para karşılığı evleniyor. Ancak, adam Türkiye'de hiç yaşamamış ve aktif olarak da yaşamıyor. Diyelim ki yarın geldi, evlendi ve sonra vatandaşlık alıyordu. Bu kadar kolaydı. Bu durum Avrupa'da da çok yaygın olarak kullanılıyor. İlk olarak Türkiye'nin buna karşı önlem alması şaşırtıcı.

@alperen kısacası bu.

Hocam, konu şu: Mesela, bir Afganistanlı adam Türkiye'de bir kadınla para karşılığı evleniyor. Ancak, adam Türkiye'de hiç yaşamamış ve aktif olarak da yaşamıyor. Diyelim ki yarın geldi, evlendi ve sonra vatandaşlık alıyordu. Bu kadar kolaydı. Bu durum Avrupa'da da çok yaygın olarak kullanılıyor. İlk olarak Türkiye'nin buna karşı önlem alması şaşırtıcı.
Eee sen bu adamlara kimlik satıyorsun istediğin kadar yasakla kimlik sattın adam türk sayılıyor zaten evlenmelerini yasaklasan ne olur.

İktidardan şaşırtıcı bir karar. Tabii ki yine de yetmez, ama hiç yoktan iyidir.
Kimlik sattığın için yabancı uyruklu olarak Suriyeli ve Afgan pakistanlı hindistanlısı bu yasadan kolaylıkla geçebiliyor ha kimlik satmasan iyi bir karar olacaktı.

Eee sen bu adamlara kimlik satıyorsun istediğin kadar yasakla kimlik sattın adam türk sayılıyor zaten evlenmelerini yasaklasan ne olur.

Kimlik sattığın için yabancı uyruklu olarak Suriyeli ve Afgan pakistanlı hindistanlısı bu yasadan kolaylıkla geçebiliyor ha kimlik satmasan iyi bir karar olacaktı.
Hocam, kimlik alması için 400.000 dolar değerinde bir yatırım yapması lazım. Yani, her Pakistanlının 400.000 doları olmadığına göre kimlik sahibi olamıyorlar ve evlenmelerine de engel konmuş oldu. Bardağın dolu tarafından bakmak lazım.

Pakistanlının 400.000 doları olmadığına göre kimlik sahibi olamıyorlar ve evlenmelerine de engel konmuş oldu.
Hocam olabilir ama bence daha ucuza satılıyor ya da bir şekilde çok çalışıp alabiliyorlar çünkü her Suriyeli ve pakistanlının elinde kimlik kartımız bulunuyor herkesten var yani diyebilirim. Siz sanırım hiç Suriyeli veya pakistanlısı afganı ile konuşmadınız ki bilmiyorsunuz. Bu yüzden istediği kadar yasaklasın evlenmeyi sonuçta adam Türk sayılıyor yani ilk kimlik satısını durduracak.

Bardağın dolu tarafından bakmak lazım.
Hocam dolu tarafı yok ki bakalım. Sen gidiyorsun kimlik satıyorsun sonra evliliği yasaklıyorsun gene mantıksızlık seviyesi AKP'de bilmem kaç vol. Diyeceğim tek şey ülkeye bunları sokmamalılardı.

Hocam olabilir ama bence daha ucuza satılıyor ya da bir şekilde çok çalışıp alabiliyorlar çünkü her Suriyeli ve pakistanlının elinde kimlik kartımız bulunuyor herkesten var yani diyebilirim. Siz sanırım hiç Suriyeli veya pakistanlısı afganı ile konuşmadınız ki bilmiyorsunuz.
Bilmem mi hocam? Size daha önce de söylemiştim; 20-25 tane Suriyeli işçi çalıştırıyoruz biz ve hiçbirinde kimlik yok, hepsi kaçak çalışıyor ve yardım 1 kuruş almıyorlar. Sadece çocuk başı vs için 700 TL falan alıyorlarmış, o da 1 kere falanmış öyle diyor bizim elemanlar. Yani kaçaktan kastım, göç idaresinden aldıkları belgeler var, bazılarında oda yok, polis yakalsa sınır dışı eder. Yani bunu devlet bilmiyor mu? Biliyor ama bir şey yapmıyor. Yani anlıyacağınız, bu forumda en mülteci karşıtı benimdir ama bunların durumunu en iyi ben bilirim. Öyle her yerde “şu kadar yardım alıyorlar” yok, “bu kadar yardım alıyorlar” denilmesi beni rahatsız ediyor açıkçası. Adamlar Avrupa’nın gönderdiği paranın tamamını alıyor gibi bir şey değil.

Bilmem mi hocam? Size daha önce de söylemiştim; 20-25 tane Suriyeli işçi çalıştırıyoruz biz ve hiçbirinde kimlik yok, hepsi kaçak çalışıyor ve yardım 1 kuruş almıyorlar. Sadece çocuk başı vs için 700 TL falan alıyorlarmış, o da 1 kere falanmış öyle diyor bizim elemanlar. Yani kaçaktan kastım, göç idaresinden aldıkları belgeler var, bazılarında oda yok, polis yakalsa sınır dışı eder. Yani bunu devlet bilmiyor mu? Biliyor ama bir şey yapmıyor. Yani anlıyacağınız, bu forumda en mülteci karşıtı benimdir ama bunların durumunu en iyi ben bilirim. Öyle her yerde “şu kadar yardım alıyorlar” yok, “bu kadar yardım alıyorlar” denilmesi beni rahatsız ediyor açıkçası. Adamlar Avrupa’nın gönderdiği paranın tamamını alıyor gibi bir şey değil.

Mültecilere en karşı kişi olup bir yandan işletmende asgari ücretin yarısına onlardan faydalanman da güzel hikayeymiş 🤡