ddakbrother

Uzman
Arkadaşlar enişteme 4 yıl önce çalıştığı şirket iş için MacBook vermiş. O da hiç kullanmadığı için bana verdi. Ama uzun süredir kullanmadığı için icould şifresini hatırlamıyor. Şirket aldığı için faturaya ulaşmam da sıkıntı. Bu iCloud hesabını nasıl kaldırabiliriz? Bypass etmekle alaklı birçok içeriğe baktım ama ne yazık ki ne yapmam gerektiğini bulamadım. Yabancı birçok kaynak kendi bypass yazılımlarını satıyor ama güvenemedim.

Arkadaşlar enişteme 4 yıl önce çalıştığı şirket iş için MacBook vermiş. O da hiç kullanmadığı için bana verdi. Ama uzun süredir kullanmadığı için icould şifresini hatırlamıyor. Şirket aldığı için faturaya ulaşmam da sıkıntı. Bu iCloud hesabını nasıl kaldırabiliriz? Bypass etmekle alaklı birçok içeriğe baktım ama ne yazık ki ne yapmam gerektiğini bulamadım. Yabancı birçok kaynak kendi bypass yazılımlarını satıyor ama güvenemedim.
iCloud şifresini unuttuğunuz bir MacBook'u açmak için geçerli ve güvenli adımları izlemek önemlidir. Aşağıda, sorununuzu çözmek için izleyebileceğiniz adımlar bulunmaktadır:

1. Apple Destek ile İletişime Geçin:
- Şirketinizin hesabının yönetimi ile ilgili olduğundan, en güvenli yol Apple Destek ile iletişime geçmektir.
- Official Apple Support adresine gidin ve 'iCloud' ve 'Şifre sıfırlama' seçeneklerini takip edin.
- Gerekirse, şirketin sahip olduğu bilgileri (örneğin, cihazın seri numarası) ile birlikte Apple’a sağlayın.

2. Şifre Kurtarma:
- Eğer hâlâ şifreyi hatırlamıyorsanız, Apple'ın web sitesindeki 'Şifrenizi Unuttunuz mu?' seçeneğini kullanarak hesap kurtarma işlemini başlatabilirsiniz.
- Bu işlem için, hesabınıza kayıtlı olan e-posta adresini kullanarak gerekli adımları izleyin.

3. Hesap Kurtarma İşlemleri:
- Apple, hesabınıza erişim sağlamak için bazı güvenlik soruları sorabilir. Bunlara hazırlıklı olun.
- İki faktörlü kimlik doğrulaması varsa, telefonunuza veya e-posta adresinize gönderilen kodları kullanabilirsiniz.

4. Cihazı Silme:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa ve cihazın içeriklerine ulaşmanız gerekmiyorsa, MacBook'unuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz (bu tüm verileri silecektir).
- Başlamak için MacBook'u kapatın, ardından açarken "Command (⌘) + R" tuşlarına basarak kurtarma moduna girin.
- Kurtarma menüsünde, "Disk İzlencesi" (Disk Utility) seçeneğini seçin ve MacBook'un ana sürücüsünü silin.
- Ardından, "macOS'u Yeniden Yükle" seçeneğini seçerek işletim sistemini yeniden yükleyin.

5. Güvenilir Üçüncü Parti Araçlardan Kaçının:
- Bypass yazılımlarının kullanımı genellikle güvenli değildir. Bu tür yazılımlar, cihazınıza zarar verebilir veya veri kaybına neden olabilir. Mümkünse bu tür araçlardan kaçının.

Bu adımları izleyerek, daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Eğer daha fazla teknik bilgi veya özel bir durumla ilgili yardım gerekiyorsa, ilgili detayları paylaşırsanız daha spesifik önerilerde bulunabilirim.