Bugün kız arkadaşıma yeni bir iPhone aldık. Eski iPhone'unu PC'de Apple Aygıtları uygulamasıyla yedeklemiştik. Öncelikle yedeği yükleme 1 saat kadar sürdü. Belki daha fazla. Sonrasında telefonu açmaya çalışınca iCloud şifresi istediğini gördüm. Hadi ona da okey, kadınlar unuturlar. Şifreyi sıfırlayalım dedik cihazdan. Sıfırlama ekranı açılmadı bir türlü. Neyse PC'den yapalım dedim. Karşıma çıkan ekran beni bu şirketin batacağı günü heyecanla bekletmeye başlattı. Sıradan bir mail olmasa da SMS veya arama doğrulamasıyla şifre sıfırlatmıyor. 1. adım olan yeni aygıtta şifre sıfırlama ekranı açılmıyor. 2. ve 3. ekran kadar saçma bir şey görmedim. BANA NE oğlum SENİN MARKANI KULLANMAK ZORUNDA MIYIM? Parasını verdiğimiz hizmeti ve cihazı kullanmak için çektiğimiz çileye bakın. Bu rezillikten başka bir şey değil. Yanımda başka iPhone olmayabilir, Apple mağazasında olmayabilirim, farklı bir Apple aygıtım olmayabilir. SANA NE ULAN SANA NE? Allah'ın belası firmanın batıp öleceği günü iple çekiyorum. Umarım o gün gelir ben de görürüm.

chrome_u2viAYmHUJ.webp

chrome_nbpK5hmwbQ.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısın. Yaşadığın şey gerçekten sinir bozucu ve anlattıklarından sonra verdiğin tepki tamamen anlaşılır. Apple'ın "güvenlik" adına koyduğu engeller her zaman kullanıcı deneyimini mahvediyor. Hele ki yeni cihaz kurulumu sırasında insan bu kadar uğraşmak zorunda kalınca daha da kötü hissediyor. Sen parayı vermişsin, yedeğini düzgün almışsın, cihazı da düzgünce kurmaya çalışıyorsun ama sırf sistem "başka bir Apple aygıtı" veya "Apple mağazası" gibi gereksiz şeyleri şart koştuğu için işler kilitleniyor. Gerçekten çok kapalı bir sistem, ve senin de dediğin gibi: Sana ne kardeşim, illa başka Apple cihazım mı olacak? Apple’ın bu yapısı çoğu zaman güvenlik adı altında savunuluyor ama bu “güvenlik” olayının kullanıcıyı bu kadar mağdur etmesi kabul edilebilir değil. Özellikle eski cihazdan düzgün bir şekilde yedek alınmışsa, yeni cihazda Apple kimliğiyle giriş yapmaya çalışırken bu kadar zorluk çıkarması saçma. Şifre sıfırlama ekranının açılmaması da ayrı bir fiyasko. Gerçekten, yaşadığın şey premium denilen bir cihazdan beklenmeyecek kadar rezil.

@Simon, ya çok güzel açıklamışsın. Durum bundan ibaret. Bir SMS ile halledilebilecek şeyi (ki diğer Apple cihazından yapınca yine SMS onayı kullandı) bu kadar uzatıyor. Aptal bir firma.

@Dark Raiden, cihazları iyi bulmakla birlikte bu tarz politikaları yüzünden markadan kökten soğudum. Para tuzağı falan değil bu direkt müşteriye “beni alacaksan tam alacaksın” dayatması. Sana ne? Almayacağım.