IEM ile kulak üstü kulaklık arasındaki farklar nelerdir?

10K altı kulaküstüler bence fiyatlarını hak etmiyorlar, IEM'lere kıyasla. 10K ve üzerini verip Beyerdynamic, Hifiman, Fiio gibi markalardan alınmadığı sürece ben IEM kullanma taraftarıyım. Teknik olarak daha başarılılar, ses daha yüksek (kulağın içinde sonuçta), ucuzlar ve çok rahatlar. 2-3K'lık bir IEM mi C3S (veya Pelta, Blackshark vs.) mi desek IEM derim. Hem müzik hem oyun performansı daha başarılı.

Bazı insanlar çok rahatsız oluyor tabii kulakiçi takmaktan. Onlardan değilseniz ve düzgün eartip boyutunuzu bulursanız çok rahat edersiniz.

Peki küçük olmalarindan dolayi dejavantajları yok mu mikrofonlari var mı varsa kaliteleri laaim ses profili olarak ne ağırlıklı flat bir seslerimi var yoksa modelden modele göre değisiklık gösteren bir şey mi?

Rekabetçi oyun konusunda dezavantajları oluyor küçük oldukları için. Ama dramatik fark yok. Açık arka kulaküstüler sahne genişliği açısından çok iyiler, dolayısıyla ses kasmada bambaşka bir tecrübe yaşatıyor. Ama gerek var mı? 3 bin liralık cadenza 2 veya 4-5 bin liralık ew300 iemlerimi cs2 için kullanıyorum. Aynı zamanda dt 990 pro da var ama onu daha az kullanıyorum. Iemler daha rahat-pratik geliyor.

Bu arada kıyasımı yine 10k ve üzeri bütçeye göre yaptığımı hatırlatayım. C3s de var bende kullanmıyorum artık onu hiç illa ki kablosuz olacak deniliyorsa ancak tercih edilebilirler

Mikrofonsuz iem alıyorum ben hep, o yüzden kendi tecrübem yok. Ses profili de her model için değişiyor. Zaten buna göre bilinçli olarak üretiliyorlar.

V shape
U shape
Bright-neutral-warm gibi tonaliteler var. Kendi müzik-oyun zevkine göre uygun tonaliteye sahip bir iem alıp memnun kalabilirsin. Bass seven, sibilance'dan rahatsız olan bir kişi bright (yani tizlerin vurgulandığı) bir iem kullanırsa ancak 10 dakika dayanabilir.

Son düzenleme:
Bu konuyu biraz bilgilenmek amacıyla yazıyorum, açıkçası hangisi hangi konuda iyi hangi konuda kötü öğrenip bilgilenmek kötü olmaz bence.
@Trina hocam beni bilgilendirirseniz sevinirim.
1500-1.600 TL'lik bir IEM'den 3.000 TL civarı kulak üstü kulaklık performansı alabiliyorsun çünkü kulak üstüne giden ekstra malzeme maaliyeti ve mikrofon + pad gibi birçok maaliyet kısmında IEM'e avantaj sağlıyor. Bildiğin IEM kablo ve sürücü'den başka bir şey değil o yüzden işin içine Studio kulaklıkları ve profesyönel setler girmediği sürece. Iem ile aynı fiyat bandındaki kulak üstü kulaklıklardan daha iyi performans alabiliyorsun.
Bunun bir diğer nedeni de tekrardan Studio kulaklığı olmadıkça belirli bir ücret üstü oyuncu kulaklıklar tamamen kablosuz yapıya odaklanıyorlar, bu da ses kalitesini gene limitleyen ve kulaklığa ekstra maaliyet ekleyen bir durum.

Her ikisinin de kendine göre avantajları var. Bazıları kablosuz olmasını seviyor. Diğerleri kafasının üstünde 200-300 gramlık bir ağırlık taşımayı işkence gibi görüyor. Ben IEM + Harici bir mikrofon aldığında daha konforlu ve uzun ömürlü buluyorum 6.000 TL'ye alacağın kablosuz kulaklık ve IEM sistemini göze aldığında. Kulaklık bozulursa baştan tekrar almak zorundasın ama IEM + mikrofon setubunda bozulan ürünü değiştirmen yeterli.

İş profesyönel ekipmanlar seviyesine gelmedikçe hem IEM'ler ile daha iyi ses kalitesi hem de kulak içi kullanmak seni rahatsız etmiyorsa konfor ve uzun ömürlülük sağlayabiliyorsun.

Şunu da katmadım. Harici mikrofon aldığında ses kaliten koşulsuz şartsız her türlü alacağın tüm kulaklıklardan daha iyi olacak. Sadece IEM'den değil mikrofon tarafında da kalite artışı yakalıyorsun.

@TANTUNICIK, IEM'ler dusuk butcede daha kaliteli ses deneyimi yasamana olanak saglar. Ornegin Superlux (headset) yerine Waner 2 (IEM) alirsan memnun kalma oranin daha yuksek olur. Ancak IEM'lerin yaninda headset olarak Hifiman, Sennheiser, Focal vb. gibi devler var. IEM piyasasinda ise ZiiGaat, Thieaudio, Fatfreq, Unique Melody gibi markalar mevcut. Eger headset takmak seni rahatsiz etmiyorsa belli bir butceden (10.000 TL ustu gibi) sonra IEM almani onermem. Ornegin ben headset takarken rahat hissetmedigimden dolayi sinirsiz butcem olsa Thieaudio Valhalla alip gecerdim. Headsetlerle ugrasmayip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…