İnceleme iFFALCON 50U95A 50" Mini-Led Google Tv

MitoCreative

Başarılı
Herkese selamlar,

Öncelikle belirtmek isterim ki bu, benim ilk ürün incelemem. Yazım hatalarım veya eksik aktardığım noktalar olabilir. Şimdiden kusurlarım için affınıza sığınıyorum arkadaşlar.

1. Satın Alma Hikâyem ve Kurulum Süreci​

Ürünü, forumdaki arkadaşların tavsiyeleri üzerine satın aldım. Daha önce iFFALCON markasını veya ürünlerini duymamıştım. Fiyat/performans ürünü olduğu söylenince araştırmaya başladım. Yaptığım araştırmalar sonucunda markanın TCL çatısı altında faaliyet gösterdiğini öğrendim ve bu durum markaya olan güvenimi artırdı.

Ürünü Amazon üzerinden 29.000 TL'ye satın aldım ve ertesi gün teslim aldım.

Bulunduğum şehirde TV kurulumu ve onarımı yapan yerel bir servisle anlaşmaları var. Aynı servis Philips ve Grundig ürünlerinin kurulumlarını da yapıyor. Ancak Google yorumlarındaki 1,3 puanı görünce açıkçası kurulum konusunda endişelendim. Yine de garanti kapsamı açısından ürünü yetkili servise kurdurmam gerektiği için servisin gelmesini bekledim.

Ürün teslim edildiği gün iFFALCON müşteri hizmetlerini arayarak kurulum talebi oluşturdum. Televizyonu duvara mı yoksa masaya mı kuracağımı sordular. Duvara monte edileceğini ve askı aparatını kendim temin ettiğimi belirttim. Kurulum için herhangi bir ücret alınmayacağı söylendi.

Cuma günü oluşturduğum talep üzerine servis ekibi pazartesi sabahı adresime geldi. O sırada evde değildim ancak kurulum için gelen personel, faturayı WhatsApp üzerinden kendilerine iletmemi istedi.

Ne var ki televizyonu hareketli duvar askı aparatıyla monte etmeyi kabul etmediler. Firmanın bu tür aparatlarla kuruluma izin vermediğini söylediler ücretsiz şekilde kurdular. Ben de ısrar etmedim ve televizyonun masaya kurulmasını istedim.

Servis yalnızca televizyonu masaya yerleştirip kurulumunu yaptı. Eve döndükten sonra Google TV kurulum adımlarını tamamladım. Ardından televizyonu kendi imkânlarımla duvara monte ederek açısını ayarladım.

2. Görüntü Kalitesi ve Renk Ayarları​

Bu televizyon, hayatımda kullandığım ilk Mini LED cihaz. Daha önce uzun yıllar boyunca odamda bulunan IPS monitörümü kullanıyordum.

Televizyonu satın alma amacım oldukça basit: PS5 Slim ile oyun oynamak, Netflix ve YouTube üzerinden içerik tüketmek. Televizyon kanallarını izlemek gibi bir kullanım senaryom yok.

Görüntü kalitesi beni genel olarak oldukça memnun etti. Özellikle karanlık ortamlarda siyah seviyeleri beklediğimden çok daha iyi. Uzun saatler süren oyun seanslarında veya film ve dizi izlerken görüntü kalitesi açısından beni üzmedi.

Renk kalibrasyonu konusunda YouTube'da doğrudan bu modele yönelik bir içerik bulamadım. Bu nedenle yapay zekâdan ve farklı TCL televizyonlar için hazırlanmış ayar önerilerinden yararlanarak kendi ayarlarımı oluşturdum.

Yaptığım ayarlarda keskinlik ve yüksek kontrast ön planda. Şu ana kadar elde ettiğim görüntüden memnunum ve uzun süreli kullanımda gözlerimi rahatsız eden bir durumla karşılaşmadım.

Televizyonun içerik tanıma özelliği de hoşuma giden detaylardan biri. Cihaz, kullanım senaryosuna göre görüntü modları arasında otomatik geçiş yapabiliyor. Örneğin PS5'i açtığımda oyun moduna geçiyor, Netflix'e geçtiğimde ise izlenen içeriğe göre uygun görüntü modunu otomatik olarak seçiyor.

İsteyen kullanıcılar bu modları manuel olarak da kontrol edebiliyor. Ben ise genellikle akıllı görüntü modunda kullanmayı tercih ediyorum. Böylece her seferinde ayarlarla uğraşmadan televizyonun içeriğe ve kullanım şekline göre gerekli geçişleri kendisinin yapmasını sağlıyorum. Şu ana kadar bu özellikten memnunum.

Elbette görüntü ayarları tamamen kişisel tercihlere bağlı. Farklı ayarları tercih eden kullanıcılar için sonuçlar değişebilir.

3. Kullanım Mesafesi ve Parlaklık​

Televizyonu genellikle yaklaşık 2 metre mesafeden, yatağımda uzanarak kullanıyorum. Koltukta oturduğum zamanlarda ise televizyonu daha çok arka planda dizi veya film oynatmak için açıyorum; asıl odağım genellikle monitörüm oluyor.

Parlaklık konusunda da genel olarak memnunum. Gündüz, güneş alan bir ortamda bile yeterli parlaklığı sunuyor ve görüntü netliğini koruyor.

Diğer taraftan, tamamen karanlık bir odada yüksek parlaklık göz alıcı olabiliyor. Bu nedenle gece kullanımında parlaklığı düşürmek gerekebiliyor.

4. Wi-Fi ve İnternet Bağlantısı​

Televizyonun internet bağlantısını Wi-Fi üzerinden sağlıyorum. Şu ana kadar özellikle YouTube üzerinden izlediğim 4K videolarda yüklenme, takılma veya bağlantı kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadım.

Modemle televizyon arasında yaklaşık iki oda bulunmasına rağmen Wi-Fi bağlantısı genel olarak sorunsuz çalışıyor.

Elbette bağlantı performansı modem, internet hızı ve evin fiziksel koşullarına göre değişiklik gösterebilir. Ancak kendi kullanım deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki televizyonun Wi-Fi performansı şu ana kadar beni memnun etti.

5. Kumanda ve Akıllı TV Deneyimi​

Televizyonun ekranından ne kadar memnunsam kumandasından da bir o kadar memnuniyetsizim.

Kumanda oldukça büyük ve üzerinde benim neredeyse hiç kullanmadığım çok sayıda tuş bulunuyor. Günlük kullanımda genellikle açma-kapama, mikrofon ve yön tuşlarını kullanıyorum. Diğer tuşlar benim kullanım senaryomda pek bir işe yaramıyor. Hatta tuş sayısının fazla olması, zaman zaman aradığım tuşu bulmamı zorlaştırıyor.

Kumanda üzerindeki TCL Channel tuşu da dikkatimi çekti. İnternet üzerinden çeşitli kanallara erişim sağlıyor ancak içeriklerin çoğu İngilizce olduğu için fazla ilgilenmedim.

Bunun dışında reklam destekli, ücretsiz film izleme imkânı sunan bir platform da bulunuyor. Ancak buradaki içerikler bana pek hitap etmediği için bu özelliği de detaylı incelemedim.

Akıllı TV performansına gelecek olursak, şu ana kadar uygulamalar arasında geçiş yaparken herhangi bir donma veya takılma yaşamadım. Cihazda 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Günlük kullanımım açısından performansı yeterli.

Netflix'te izlediğim içeriğe bağlı olarak HDR veya Dolby Vision moduna otomatik geçiş yapıyor. Kendi deneyimime göre Dolby Vision içeriklerde parlaklık belirgin şekilde daha yüksek.

Televizyonun kapanma ve bekleme modu davranışı da dikkatimi çeken noktalardan biri. Benim gözlemime göre televizyonu kumandadan kapattığımda cihaz tamamen kapanmak yerine uyku moduna geçiyor. Bu durumda tekrar açmak istediğimde anında tepki veriyor ve kullanıma hazır hâle geliyor.

Ben arada sırada elektronik cihazların tamamen kapanmasını tercih ettiğim için televizyonu fişten çekiyorum. Cihazın fişini çıkarıp yeniden taktığımda ise açılış süresi oldukça kısa; yanlış hatırlamıyorsam 30 saniyeyi bile bulmuyor.

Kısacası uyku modunda beklediğinde televizyonun hızlı tepki vermesi kullanım açısından avantaj sağlıyor. Tamamen kapatıp yeniden açmak istediğimde de uzun süre beklemem gerekmiyor. Bu durum günlük kullanımda benim açımdan herhangi bir sorun oluşturmadı.

6. HDMI Girişleri ve Oyun Performansı​

HDMI bağlantıları konusunda da deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

HDMI 1 (ARC) girişinde 144 Hz desteği bulunuyor. PS5 Slim cihazımı bağladığımda konsol menüsünde 60 Hz görüntüleniyor. Destekleyen oyunlarda ise 120 Hz'e kadar çıkılabiliyor.

Kendi deneyimimde 60 Hz ile 120 Hz arasındaki fark oldukça belirgin. Özellikle destekleyen oyunlarda daha akıcı bir görüntü elde ediliyor.

Bilgisayarımı diğer HDMI girişine bağladığımda Windows üzerinden 60 Hz kullanabildim. Ancak bu bağlantı benim için yeterince verimli olmadığından üzerinde fazla durmadım. Bilgisayarı HDMI 1 üzerinden bağladığımda ise 144 Hz görüntü alabildim. Televizyonu bilgisayar için satın almadığım için bu kullanım senaryosunu detaylı test etmedim.

Burada HDMI kablosunun da önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Evde bulduğum eski bir HDMI kablosuyla bilgisayarı bağladığımda görüntüde titremeler meydana geldi. PS5'in kendi HDMI kablosunu kullandığımda ise yenileme hızı yükseldi ve titreme sorunu ortadan kalktı.

Dolayısıyla yüksek yenileme hızlarından yararlanmak isteyenlerin kullandıkları HDMI kablosuna da dikkat etmelerini öneririm.

7. Ses Performansı ve Harici Ses Sistemi​

Televizyonu ağırlıklı olarak harici ses sistemime bağlı şekilde kullanıyorum.

Ses sistemim bas ağırlıklı bir karaktere sahipken televizyonun kendi hoparlörleri daha tiz bir ses veriyor. İkisi arasındaki temel fark bu.

Buna rağmen harici ses sistemi olmadan kullandığımda da günlük kullanım için yeterli ses seviyesini elde ettim.

Ses sistemimi bilgisayarda kablolu bağlantıyla, televizyonda ise Bluetooth üzerinden kullanabiliyorum. Ses sistemini kumandadan hangi cihazın sesini dinleyeceğimi seçebiliyorum. Bluetooth bağlantısında şu ana kadar herhangi bir kopma veya bağlantı sorunu yaşamadım.

8. Genel Değerlendirme ve Sonuç​

Bir aydan uzun süredir kullandığım iFFALCON televizyon, beklentilerimi genel olarak karşıladı.

Özellikle oyun oynayan ve Netflix, YouTube gibi platformlardan içerik tüketen kullanıcılar için fiyatına göre başarılı bir ürün olduğunu düşünüyorum.

Artıları:

• Karanlık ortamlarda başarılı siyah seviyeleri ve yüksek kontrast.
  • Keskin ve net görüntü.
  • Gündüz kullanımında yeterli parlaklık.
  • Destekleyen oyunlarda 120 Hz, HDMI 1 üzerinden bilgisayarda 144 Hz görüntü desteği.
  • Uygulamalar arasında akıcı geçişler.
  • PS5 açıldığında oyun moduna, içeriklere göre de uygun görüntü modlarına otomatik geçiş yapabilmesi.
  • Akıllı görüntü moduyla sürekli manuel ayar yapmak zorunda kalmamak.
  • Netflix'te HDR ve Dolby Vision içeriklere otomatik geçiş.
  • Modemle arasında iki oda olmasına rağmen sorunsuz Wi-Fi bağlantısı.
  • YouTube'da 4K videoları izlerken şu ana kadar takılma veya yüklenme sorunu yaşatmaması.
  • Uyku modundan hızlı şekilde kullanıma hazır hâle gelmesi.
  • Tamamen kapatıp yeniden açtığımda da açılış süresinin kısa olması.
  • Uzun süreli oyun ve içerik tüketiminde şu ana kadar sorun çıkarmaması.
Eksileri:

• Büyük ve gereğinden fazla tuş içeren kumanda.
  • Karanlık odada yüksek parlaklığın zaman zaman göz alabilmesi.
  • Duvara montaj konusunda hareketli askı aparatıyla kurulum yapılamaması nedeniyle yaşadığım sorun.
  • Televizyonun kumandadan kapatıldığında tamamen kapanmak yerine uyku modunda beklemesi. Bu durum benim gibi cihazlarını zaman zaman tamamen kapatmayı tercih eden kullanıcılar için dikkate alınabilecek bir nokta.
Sonuç olarak, 29.000 TL'ye satın aldığım bu televizyonu bir aydan uzun süredir hem oyun hem de günlük içerik tüketimi için kullanıyorum. Uzun süren oyun seanslarında ve film maratonlarında beni yarı yolda bırakmadı. Görüntü kalitesi, akıcılığı, parlaklığı, Wi-Fi performansı ve genel kullanım deneyimi açısından beklentilerimi karşıladı.

Özellikle PS5 ile oyun oynayan ve ağırlıklı olarak Netflix, YouTube gibi platformları kullanan biri olarak şu ana kadarki deneyimimden memnunum. Görüntü modlarını otomatik olarak ayarlayabilmesi de günlük kullanımda hoşuma giden özelliklerden biri oldu. Elbette uzun vadeli kullanımda nasıl bir performans göstereceğini zamanla göreceğiz.

Bu incelemeyi hazırlamama vesile olan ve ürünü tavsiye eden forumdaki arkadaşlara teşekkür ederim.

Umarım incelemem, bu televizyonu satın almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olur.

Herkese iyi forumlar!

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 16
  • 3.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 12
  • 6.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 12
  • 9.webp
    504,9 KB · Görüntüleme: 17
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…