Dogac

Çalışkan
Soğutucu Thermaltake 3 fan içeri üfleyen, üst tarafı açık, 1 egzos fanlı sistemde, AMD Ryzen 5, 7500F işlemci ile denenmiştir.

xigmatek-apache-plus-120mm-rgb-led-islemci-sogutucu-2.webp

Ses: diğer tüm fanların yanında sesini belli eden, ben burdayım diyen bir soğutucu. PWM ile fan hızı değiştirilemiyor, 120mm 1400 devir sabit dönüyor. Aluminyum malzemeden kısmanın bedelini boşta bile 1400 devir dönmek zorunda kalan 120mm soğutucu ile ödemişler.
Ağırlık: 73gr civarında
Thermal macun: İçerisinden hazır yemeklerde gönderilen tuz kabında azıcık bir macun çıkıyor, kendi macunu ile denemeler yaptım.

Boştaki sıcaklık: 61 derece

boşta.webp

Yükteki sıcaklık: Neredeyse anında 95 derece

95c sınır small fft.webp

Bios Tj ayarı 70 dereceye alınmış hali

70c sınır small fft.webp
7500f gibi 65w giriş seviyesi sayılabilecek bir işlemciyi bile tam performansta kullanmaya olanak sağlamıyor. Testi kısa tuttum, uzun süre kullanımda işlemci güç tüketimi otomatik 40w'lar ile sınırlanıyor hız 2.98ghz civarına düşüp sabit kalıyor. Biostan termal korumayı 70c civarına alırsanız ise 2.6ghz, 44w ile sınırlıyor işlemciyi.

Thermaltake Brust Assasin'e geçtim

son.webp

Eski fanı da çöpe atmamak adına bir takım modifikasyonlardan geçirdim. Aluminyumun ağırlığını burda görebilirsiniz.

7718.webp

Fanı sökerken dört bacağından ikisi koptu, kalan iki bacağa şöyle silikondan bir şapka yaptım.

7721.webp

+12v kısmına seri olarak 22ohm 1/2w direnç lehimledim. Yoksa çıkardığı ses kendini belli ediyor, pwm ile de kontrol edilemiyor, mecburen eski yöntemle çözdüm işi. Direncin ve fan kablosunun iletken kısımlarını makaron ile izole ettim

7723.webp

Sistemde bu şekilde kendi halinde takılıyor. Baya zamanıma mal oldun Xigmatek, hoşuma gitmedi :cautious:

7728.webp

Son düzenleme:
Bu tür soğutucular stok soğutucudan bile kötü daha oluyorlar. Fanını en iyisini yapmışsınız, çıkan alüminyum bloğu da hurdacıya verirsiniz herhalde. :hehehe:

Yani bir LM3886 Entegre ampliye ya da tek bir transistöre ayıracaktım ama kutu kola gibi bişey çıktı bu :hehehe: