NextStar YE-55IDG11 55'' 140 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Google MiniLED TV [Enerji Sınıfı G] : Amazon.com.tr: Elektronik
www.amazon.com.tr
26.000TL'ye Next varken alınmamalı. 144Hz haricinde*.
24 bine inmiş. Dediğin gibi 144 HZ'ye ihtiyaç yoksa ve kronik başka sıkıntıları yoksa fiyat olarak çok uygun. Tabi MiniLED diyorlar ama mesela ulaştığım bilgi YE-65IDWG11 için 128 yerel karartma bölgesi varmış. Bu TV'de kaç tane onu bilmiyorum. Keşke bunlar net yazılsa da çok gizli yapılmasa. Çünkü MiniLED için bu çok önemli bir nokta.
Bir nevi FALD panel gibi belki ona eşdeğer belki biraz daha iyi belki daha kötü bilemiyorum artık. Çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. Bütçeye göre dediğim gibi sıkıntısı yoksa eğer ekip gönderme veya arıza durumunda hızlı müdahale değişim gibi konularında sorun yoksa belki şans verilebilir. Uzun süredir Next cihazları merak ediyorum ama deneme imkanım olmadı.
55U85A 384 local dimming yazılmış. 95A modelinde ise 500+ denilmiş. Onlar bu konuda daha iyi görünüyor. Ancak fiyatları da ona göre daha pahalı.
Standart kullanıcılar için eğer kronik veya rahatsız edici bir sıkıntı yoksa fiyat performans ürün olduğuna şüphe yok. Bütçe olarak insanların bu bütçeler limiti ise şans verilebilir gibi görünüyor.
Ne kadar ekmek o kadar köfte

Şu an direct led bile çoğu kişinin işini görebilecek kadar yeterli olabiliyor. Mesela bende samsung 55q70 edge ledmiş

Ama gayet güzel görünüyor. Çünkü daha iyisini görmediğim için ve gözümüzün alıştığı için. Rahatsız edici bir sıkıntı hissetmedim. Belki QLED olmasının da etkisi olabilir
Buradaki olay bütçem şu kadar ama biraz daha fark verirsem kayda değer bir keyif kalite farkı olur mu noktası aslında. Hani öyle ise zorlarım alırım zaten uzun yıllar gidiyor diye bakabiliyoruz. Herkes kendi bütçe aralığındaki en iyi fiyat performansı arar sonuç olarak. Ne kadar tatminkar olup olmayacağını yüzde 100 görmeden karar vermek mümkün değil. Yine de biraz araştırarak en azından yakın bir şeyler almaya çalışıyoruz.