Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4311

Başarılı
Elimde Keysmart marka Beko-PC model laptop var.
CPU Z ile anakarta bakınca, "IFL-91" model olduğu yazıyor.
Bana bu laptop un BIOS, CPU desteği, ve sürücü driverlari lazım.
Laptop eski olduğu ve pek bilindik olmadığı için internette çok az bilgi var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ICH8 mobil guney koprusu ve GM965 kuzey koprusu varmis sizde. BIOS tarihi de 2007 Agustos oldugu icin ustte atilan CPU-Upgrade sitesinde onerilen Penryn mimarili T9500 gibi CPU'lari denemeyin, calissa bile rezalet performans verir. T7600 falan denenebilir, acikcasi deger mi size kalmis. Yine 2C/2T ve ayni mimari olmasina ragmen 2 MB ekstra L3 onbellegi ve daha yuksek frekansi olan bir CPU, hem de su anki islemcinizle ayni TDP. Tabii bu kadar generic ve ismi sani bilinmeyen bir anakartla CPU yukseltme yapmaya calismak da biraz parayi bosa atmak gibi oluyor acikcasi.

CPU yukseltme yapmak yerine SSD falan takin, Penryn tabanli olmayan bir CPU'ya gectiginiz surece cok da asiri bir fark hissetmeyeceksiniz ancak SSD farkini hissettirecektir.
CPU Z üzerinden işlemcisine baksan her şey daha net olacak. Hiçbir bilgi yok çünkü DDR2 bir sistem. Hakkında girilen son teknik bilgi 15 yıl önce falan.

Dosya Ekleri

• PXL_20240521_193515884.webp
    PXL_20240521_193515884.webp
    223,6 KB · Görüntüleme: 63
  • PXL_20240521_193442798.webp
    PXL_20240521_193442798.webp
    350,5 KB · Görüntüleme: 74
Amacım aslında 1.50 GHz olan işlemcisini 2.0 falan yapabilmek için işlemci desteğini öğrenmek. Isı anlamında 59-60 dereceyi geçmiyor.
Ben de pek bir şey bulamadım, işlemcinizin frekansını arttırmayı BIOS'tan kontrol edebilirsiniz. Eksik olan sürücüler içinse donanım kimliklerini paylaşabilirsiniz.

ICH8 mobil guney koprusu ve GM965 kuzey koprusu varmis sizde. BIOS tarihi de 2007 Agustos oldugu icin ustte atilan CPU-Upgrade sitesinde onerilen Penryn mimarili T9500 gibi CPU'lari denemeyin, calissa bile rezalet performans verir. T7600 falan denenebilir, acikcasi deger mi size kalmis. Yine 2C/2T ve ayni mimari olmasina ragmen 2 MB ekstra L3 onbellegi ve daha yuksek frekansi olan bir CPU, hem de su anki islemcinizle ayni TDP. Tabii bu kadar generic ve ismi sani bilinmeyen bir anakartla CPU yukseltme yapmaya calismak da biraz parayi bosa atmak gibi oluyor acikcasi.

CPU yukseltme yapmak yerine SSD falan takin, Penryn tabanli olmayan bir CPU'ya gectiginiz surece cok da asiri bir fark hissetmeyeceksiniz ancak SSD farkini hissettirecektir.

Çözüm
Ich8 mobil guney koprusu ve GM965 kuzey koprusu varmis sizde. BIOS tarihi de 2007 agustos oldugu icin ustte atilan CPU-upgrade sitesinde onerilen penryn mimarili T9500 gibi CPU'lari denemeyin, calissa bile rezalet performans verir. T7600 falan denenebilir, açıkçası deger mi size kalmis. Yine 2C/2T ve ayni mimari olmasina ragmen 2 MB ekstra L3 onbellegi ve daha yuksek frekansi olan bir CPU, hem de su anki islemcinizle ayni TDP. Tabii bu kadar generic ve ismi sani bilinmeyen bir anakartla CPU yukseltme yapmaya calismak da biraz parayi bosa atmak gibi oluyor açıkçası.

CPU yukseltme yapmak yerine SSD falan takin, penryn tabanli olmayan bir CPU'ya gectiginiz surece cok da aşırı bir fark hissetmeyeceksiniz ancak SSD farkini hissettirecektir.

SSD'nin performans artıracağını sanmıyorum. Superimum ile internete girip dizi izlerken bile CPU 100'e dayanıyor. YouTube'a girince akıcılıktan bahsetmek bile çok zor. 2.0 GHz bir işlemci 1.50'den iyi olur diye düşünüyorum. Linux Mint bile aşırı yavaş çalışıyor bu makine de. (Ram 4gb)

Sistemde video hizlandirma yapacak bir GPU veya GPU'nuzunun surucusu tam olarak yuklu degilse CPU'nun video izlerken %100'e dayanmasi acikcasi bana normal geldi. Core 2 Duo Mobil ile hic olmazsa rahat dizi izleyebiliyor olmaniz lazim, tabii dahili GPU falan kullanmiyorsaniz.

Sistemde video hizlandirma yapacak bir GPU veya GPU'nuzunun surucusu tam olarak yuklu degilse CPU'nun video izlerken %100'e dayanmasi acikcasi bana normal geldi. Core 2 Duo Mobil ile hic olmazsa rahat dizi izleyebiliyor olmaniz lazim, tabii dahili GPU falan kullanmiyorsaniz.
3. Part programlar ile laptopu tamamen güncelledim ve şu an daha akıcı.
bilgi ve önerileriniz için teşekkür ederim.