Destek Ekibi
Resmî Hesap
- Makaleler
- 1
Elimde iGPU'lu bir islemci ve HDMI çıkışına sahip bir anakart var. Sistemde 2 monitör kullanıyorum. Senaryo göyle:
Monitör 1: RTX ekran kartina bagli ve oyun gibi grafik agirlikli isler burada yapilacak.
Monitör 2: Anakart üzerindeki HDMI çikisiyla iGPU üzerinden baglanacak ve masaüstü gibi daha hafif isler burada yapilacak.
Bu gerçevede birkaç sorum var:
Monitör 1: RTX ekran kartina bagli ve oyun gibi grafik agirlikli isler burada yapilacak.
Monitör 2: Anakart üzerindeki HDMI çikisiyla iGPU üzerinden baglanacak ve masaüstü gibi daha hafif isler burada yapilacak.
Bu gerçevede birkaç sorum var:
- Bu yapi ne kadar uygulanabilir bir senaryo?
- RTX ekran karti ile monitör 1, iGPU ile monitör 2 kullanmak sistem kaynaklari açisindan mantikli mi? Bu tür hibrit bir yapi, optimizasyon ve performans açisindan sorun çikarir mi?
- Böyle bir senaryoyu denedin mi veya tecrubene dayali yorumun var mi?
- Ben su an her iki monitörü de RTX 5070 Ti üzerinden besliyorum ve iGPU BIOS'tan açik. Ancak Task Manager'da IGPU'nun herhangi bir aktif kullanimi görünmüyor.
- iGPU acik olsa bile tüm görüntü cikisi RTX üzerinden saglandiginda, IGPU'nun sistem performansina ya da ekranlara bir katkisi olur mu?
- IGPU'yu aktif kullanmak için monitör baglantisinin anakarttan yapilmasi mi gerekir? Yani IGPU'nun gerçekten devreye girmesi için fiziksel çikisin da o kanaldan yapilmasi sart mi?
- RTX ile iki ekrani kullanirken, IGPU'nun pasif kalmasi normal mi?
Son düzenleyen: Moderatör: