Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Elimde iGPU'lu bir islemci ve HDMI çıkışına sahip bir anakart var. Sistemde 2 monitör kullanıyorum. Senaryo göyle:

Monitör 1: RTX ekran kartina bagli ve oyun gibi grafik agirlikli isler burada yapilacak.
Monitör 2: Anakart üzerindeki HDMI çikisiyla iGPU üzerinden baglanacak ve masaüstü gibi daha hafif isler burada yapilacak.

Bu gerçevede birkaç sorum var:
  1. Bu yapi ne kadar uygulanabilir bir senaryo?
  2. RTX ekran karti ile monitör 1, iGPU ile monitör 2 kullanmak sistem kaynaklari açisindan mantikli mi? Bu tür hibrit bir yapi, optimizasyon ve performans açisindan sorun çikarir mi?
  3. Böyle bir senaryoyu denedin mi veya tecrubene dayali yorumun var mi?
  4. Ben su an her iki monitörü de RTX 5070 Ti üzerinden besliyorum ve iGPU BIOS'tan açik. Ancak Task Manager'da IGPU'nun herhangi bir aktif kullanimi görünmüyor.
  5. iGPU acik olsa bile tüm görüntü cikisi RTX üzerinden saglandiginda, IGPU'nun sistem performansina ya da ekranlara bir katkisi olur mu?
  6. IGPU'yu aktif kullanmak için monitör baglantisinin anakarttan yapilmasi mi gerekir? Yani IGPU'nun gerçekten devreye girmesi için fiziksel çikisin da o kanaldan yapilmasi sart mi?
  7. RTX ile iki ekrani kullanirken, IGPU'nun pasif kalmasi normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Uygulanabilir ama uygulanmasını önermediğim saçma bir senaryo. Boş iş.
  2. Çıkartır. RX 9070 XT ile iGPU açıkken inanılmaz takılma yaşadım.
  3. Denedim ve tavsiye etmiyorum.
  4. Normal zira monitör harici ekran kartına bağlı.
  5. Ancak Lossless Scaling gibi uygulamalarla faydası olabilir ki RTX ekran kartı olan birinin buna ihtiyacı yok.
  6. Her zaman değil ama çoğu durumda şart diyebilirim.
  7. Gayet normal bir durum.