Tamamen şehir odaklı konuşuyorum, işin akademik ve imkan boyutunu bilmiyorum. Bursa için kampüse gidip gelen Görükle minibüsleri dolu, kampüsün hemen yanında da metro var tüm şehre erişimin var. Üniversite içi KYK da kampüsün biraz üstünde. Yürümek istersen 10-15 dakika diye hatırlıyorum. Yaz stajım için 1 aylığına kalmıştım fena değildi. Özel yurt bakacaksan tekrardan Görükle yurt dolu. Okunur mu okunur lakin maalesef Bursa inanılmaz bir şekilde Suriyelilerin işgali altında. Üniversite hayatımın son gününde Görükle'de peçete almak için 3 bakkala girdim, 3'ü de Türkçe bilmiyordu. Direkt kendi mahalleleri var.

Bana soracak olursan Bursa tercih edilebilecek, imkanı bol, diğer büyük şehirlere de yakın olan bir şehir. Hafta sonu İstanbul'a, İzmir'e vb. gezmeye gidebilirsin.

İzmir gibi bir şehir varken Bursa’da okumanın daha avantajlı olduğunu söylemek de ne bileyim. Yorumlara şaştım kaldım. Bursa’da ne var yahu? İzmir öğrenci için güzel bir şehir. Aktivitesi bol, denizi var, sosyal ortamı canlı. Her şey okula gidip gelmekten ibaret değil.

Görükle pek güzel bir mekan değil, dibinde yaşıyorum, her ihtiyacım için bulunduğum bir yer yani liseyi de orada okuduğumdan bilirim. Uludağ Üniversitesi'nin kampüsü mükemmeldir ama Görükle bence artık iyice tekinsiz bir yer olmaya başladı, sabahın erken saatlerinde garip garip tiplerle karşılaşmanız olası bir durum, arka mahalleleri çok ıssız vs. vs. yani ek olarak da mekanlar iyice pahalı olmaya başladı artık, öğrenci yeri demek daha zor bana kalırsa. Akademik açıdan bilgim yok ama çevre açısından artık o kadar da bi' güzelliği kalmadı Uludağ Üniversitesi civarlarının, çok gözüme çarpan yabancı (Yurtdışından gelen, genelde Endonezya ve Afrika ülkeleri sanırım) öğrenci de var Uludağ'da, bana kalırsa sırf çevre artısı yüzünden İzmir Dokuz Eylül daha iyi olur gibi. Gerçi Dokuz Eylül kampüsü ve çevresi nasıl pek bir bilgim de yok onu da belirteyim.

Son düzenleme: