İki kez anakart ve SSD değiştirmeye rağmen R5 5500 & GTX 970 sistem hâlâ donuyor

moyrix30

Çalışkan
2 kez anakart ve SSD değiştirdim ancak bilgisayar hala donuyor. SSD sağlığı normal görünüyor ve sorunun anakarttan kaynaklandığını düşünmüyorum. Sorunun hangi parçadan kaynaklandığını nasıl anlayabilirim?
  • 16 GB RAM
  • Ryzen 5 5500 işlemci
  • MSI A520M-A Pro anakart
  • ASUS STRIX GTX 970 OC 4 GB ekran kartı
  • Walram 240 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:

RAM'leri tek tek test edebilirsiniz. Mümkünse başka ekran kartı varsa da onunla da test edin. Test ederek anlaman lazım; SSD ve anakartta sorun değilmiş.

RAM'leri tek tek test edebilirsiniz. Mümkünse başka ekran kartı varsa da onunla da test edin. Test ederek anlaman lazım; SSD ve anakartta sorun değilmiş.

Nasıl test edeceğim? RAM'ler de temiz. Power'dan kaynaklı diyor arkadaş.

Power marka, model ne ve sistem yük altındayken görüntü gidiyor mu? Yoksa yük altına olmayınca da donmalar oluyor mu?

Görüntü filan geliyor, oyun ya da video izlerken donuyor ya da kasma gibi gözüküyor ama normal gözüküyor.

Power markasını pek bilmiyorum.

SSD'den olabilir. Eğer doluysa bide. Markasıda pek bilinen bir marka değil sanırım Walram diye bir markayı ilk defa duydum.

Sistem hangi işlemi yaparken donuyor, bu donma ne kadar sıklıkla oluyor ve ne kadar süre boyunca sistemi kilitliyor? İşlemci, ekran kartı ve RAM için testler yaptınız mı?

Her test sonucunda sistemin sıcaklık değerlerini takip et.

Testi en az 30 dakika olacak şekilde başlat.
RAM testi.

Ekran kartının güç bağlantısının resmini çeker misin? PSU marka model kaç watt biliyorsan onu da yaz, yoksa resmini çekebilirsin, ona da bakalım bir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…