YouTube İki Kez Anakartı Yanan Lenovo LOQ Laptop

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 814
Ben sıradan bir kullanıcı diye Enes'in açtığı konuya girdim saydım ezbere ne biliyorsam söylemeye,
Bence de, özellikle de bunun yüzünden teknik destek konularında gereksiz mesajlarınız siliniyor diye düşünüyorum .

Ayrıca benim mesajımı alıntılıyorsanız yazdığınız mesajın benimle ilgili olması veya yazılana yönelik olması gerekiyor.

@Enes138 cihazı almış, aradan aylar geçmiş ve artık neredeyse DOA raporu alması imkansız olacak. Bu neticede garantiye göndermesi en mantıklı hareketi olmuş.

Bu vakitten sonra cihaz servisten geldiğinde bir daha aynı problemin olmamasına yönelik yardımda bulunmalısın teknik destek konularında, kahvehane sohbeti eder gibi degil.

Ben bu cihazlar daha fazla bozulmasın diye, HX laptoplar daha fazla tehlike altında çalışmasın diye rehber yazarken siz rehberin altında da konuyla alakasız şeyler yazıyorsunuz.

Ben yazdığım rehberlerde kimseye referans olmadım ve almadım. Kendi kullandığım cihazlarda nasıl bir teknik yordam izliyorsam onu rehber haline getirip atıyorum ki insanlar faydalansın. Bu HP'de de öyle oldu, Thinkcentre da da, LOQ'ta da.

Siz ise arızalanan cihazın arkasından yok Asus böyledir yok Casper G870 böyledir diyerek hem vakit kaybediyorsunuz hem de konu dışına çıkıyorsunuz. Forumda çok vaktim olmuyor diyorsunuz, doğrudur. Değerli vaktinizi size bu tarz konulara harcamanızı öneririm, gereksiz mesajdan silinecek teknik destek konularında değil.

Son düzenleme:
Benim sizin dediğiniz kadar korkutucu sayıda mesajım silinmedi, ayrıca benim gibi biri için bu forumda bu tarz konulara yorum yapmam için benzer donanımlı cihaz kullanmış olmam önemli, siz benim mesajlarimi anlamamışsınız. Öncelikle benim kullandığım cihazın G870 olmasının hicbir önemi yok. Arızalanan cihaz i5 12450HX işlemciye sahip ve benim kullandığım cihazda ne tesadüf İ5 12450H. Sırf HX değil diye H diye hafife almayın çok orantısız güç kullanıyor. O yüzden özellikle İ5 12450HX işlemcili LOQ serisinin neden özellikle yandığını bence bende gayet iyi bilebilirim. Yani benim ifade özgürlüğümü lütfen açtığınız konuda yaptığım yorumlardan dolayı kısıtlmaya çalışmayın zaten yapamazsınızda o ayrı konu. Yani odaklanmanız gereken yer burası, G870 övmem veya söyle böyle demem değil ha isteyen G870'e de odaklanabilir ben gidipte bir sürü triple A oyun oyanayıp bugün burada Lenovo eleştirisi yapabiliyorsam G870'in de yanmamasındanda kaynaklı diyebilirim. Haliyle bende istemeden konuya girdim, dediğim gibi G870 kadar uygun fiyatlı bir laptop arayışında benim alternatifim olsa olsa i5 12450HX LOQ olurdu ve bu olaylar benim başıma gelmemesi için Enes'in konusu çok önemli. Ben bunu söylemeye çalışıyorum esasen siz halen el altından sopa gösteriyorsunuz bana ayıp diyorum sadece. Burada şov malzemesi yapmak yerine profilimde böyle şeyleri özel olarak konuşmak daha tercihimdir ki gereksiz mesaj cezası yemeyelim.

Siz bir de bunu anlamıyorsunuz, G870 için mesela bu tarz video çekilse anlarım benim Casper için kusursuz gibi bir iddiam yok global marka gibi bir sorunsuzluk beklemiyorum ama Lenovo bir global marka olarak benim gözümde çok farklı bir yerdeydi. Laptop aldığım zaman sizin gibi kullanıcılarında gözü kapalı önermesinden veyahut açtığı konulardan veya izlediği yollardan dolayı yok Hindistan modelleri gibi zırva söylemlerden sonra ben de düşebilirdim diye düşünüyorum ve iyi ki de bu modeli almamışım diyorum. Siz teknik veri diye diye işin vicdanen olan durumu görmezden geliyorsunuz, sizin bu paylaştığınız mesaj rapora oldukça açık bir mesaj. Sırf size olan saygımdan rapor etmiyorum ama sizinde baya mesajınız silindi bunu da söylemek isterim. Ayrıca burada halen bunu tartışıyor olmamız üzücü bir durum, neden birbirimizin silinen mesajlarini konuşuyoruz ? Bana karşı yeni oluşan bir haterlığınız mı var ? Benim haberim yok yoksa İ5 12450H kullandığım cihazın haterlığını mı yapıyorsunuz ? Ya da LOQ hakkında eleştiri kaldıramıyorsunuz bence bunlardan biri mevcut. Ayrıca mesaj silinmesi konusunu konuşmamız demek 2 şeyi işaret ediyor. Birincisi benim mesajlarimi rapor eden sizsiniz demektir bu, ikincisi biz birbirimize takılmışız demektir.

Boşu boşuna bunu okusaydınız, ben böyle dedim muhabbetleriyle gerginlik yaratmaya gerek yok. Ben forumda gayet yeterli zaman harcıyorum bu algıyı bana silah gibi kullanmayı bırakın. İ5 12450HX işlemciyi alıp uv yapıp yine yaksam anakaratı 1 Allah'ın kulu bir şey yapamaz buradan. Serviste bekle durur cihaz anca.

Saygılar...

Son düzenleme:
Yani benim ifade özgürlüğümü lütfen açtığınız konuda yaptığım yorumlardan dolayı kısıtlamaya çalışmayın zaten yapamazsınız da o ayrı konu.
Ben sizin ifade özgürlüğünüzü nasıl kısıtlayacağım, böyle bir şeyin imkanı var mı sence?
Ayrıca tehditvari konuşuyorsun. Ben sadece teknik destek konularında gereksiz mesaj kategorisine girecek konular açma diyorum, bu tarz konularda istediğini yazabilirsin.

Yani şöyle düşün;
Casper laptopunda bir mavi ekran aldın ve dump paylaştın, adamın teki geldi ve sana ''Bu kadar mavi ekran vermesi çok ilginç, ben olsam almazdım'' gibi 4 satır yazı yazdı. Peki dökümü inceledi mi, yok. Bu gereksiz mesajdır işte.
Enes'in konusu gerçekten çok değerli ve videoda çıkması bu rezilliği duyurması adına harika bir şey, iyi ki yaptı.

Ben size burada şov yapmıyorum, hele hiç sopa göstermiyorum el altından. Bu benim mizacım değil. Elbette, oradan konuşmak daha mantıklı olacaktır.

İ5 12450HX işlemciyi alıp uv yapıp yine yaksam anakaratı 1 Allah'ın kulu bir şey yapamaz buradan. Serviste bekle durur cihaz anca.
İşte daha fazla insanın bilgisayarı bozulmasın diye, ya servisten geldikten sonra ya da aldıktan sonra insanlara güncelleme ve limit ayarı öneriyorum, UV değil. Örnek olarak şu konuyu bırakıyorum.

Şurada @Yusuf Kerem ile optimum ayarları bulacağız diye canımız çıktı sırf birisinin cihazı daha bozulmasın diye.

Ben sizin ifade özgürlüğünüzü nasıl kısıtlayacağım, böyle bir şeyin imkanı var mı sence?
Bu cümlem sanırım her Lenovo deyişimde sizin belirmenizle alakası olabilir.
Ayrıca tehditvari konuşuyorsun.
Doğrudur tehditvari kelimelerimi bana profilimden söyle, çok kırıcı bir şey yazdıysam aramızda çözmeye çalışırım. Sabah biraz fazla gergin oluyorum mevsimsel alerjimden dolayı kusura bakmayın. Kırıcı veya tehditvari konuşmuş olabilirim gerçektende. Burada bunu ret etmem gereksiz olur.
Ben sadece teknik destek konularında gereksiz mesaj kategorisine girecek konular açma diyorum, bu tarz konularda istediğini yazabilirsin.
Bu mesajınızda bahsettiğiniz şeyi hala anlamadım benim ne gereksiz konum olmuş veya mesajım onu anlamadım. Dediğim gibi İ5 12450H kullandım ben (hala kullanıyorum), cinebench testinde 105W çektiğini gördüm. Bunun laptoplar için korkutucu değerler olduğunu sende bende biliyoruz hocam. Haliyle intel bu kadar sorunluyken laptoplarda bende bu yüzden bunu vurgulamış olabilirim. HX değil işlemcim tamam ama bu H sonuçta sırf X yok diye benim cihazımda sorun olmaz rahatlamalıyım diyemiyorum. LOQ'ta İ5 12450HX ikilisinin anakartı yandığını duyduğumda eyvah dedim yani kendi cihazım açısından da zira hiç güvenmiyorum. O yüzden fazla Casper vurgusu yapmış olabilirim ama hepsi somut örnek amaçlıydı gereksiz olduklarını sanmam zira İ5 12450H değilde İ5 13xxx serisi veya 11xx serisi kullansam hiç bu konularda beni göremezdiniz haliyle bende bunu G870 ile vurguladım.
İyi de inceleme var inceleme var şimdi bir kullanıcının ne denli inceleme yaptığını bilemeyiz. İnceledim der bakmamıştır hiç belli değil yani.
Beni ne etiketlemişsiniz ne alıntılamışsınız ben bunu kime söylediğinizi nereden anlayacağım bu gizli bir göndermeden başka bir şey değil. Tek aktif G870 kullanıcısı ben değilim ve vakit kaybı neye göre kime göre ? Siz hala G870'e takıldınız benim için G870'ten önce İ512450HX ile Lenovo'nun en çok arıza veren cihaz konumunda olması beni bu ilgilendiriyor. G870'in burada önemi sadece İ5 12450H işlemcisi olması aynı işlemci ya hani ? Anladınız mı bilmiyorum hala sadece HX olmadığı için undervolt yapamıyorum ikisi de dengesiz işlemciler.
Sizin yöntemlerinizi ve yardım etmeye çalışmanızı eleştiremem elbette ama UV ve limit ayarı her laptopta iyi çalışmaz. Örneğin ben H serisi işlemciye sahip olduğumdan UV'de yapamıyorum ve Lenovo'nun en çok anakart arızası verdiği işlemci kombinasyonu İ5 12450HX haliyle sizin rehberiniz bana uygun değil. Bu durumda biz kullanıcılara görev düşeceğine markalar düzgün termal veya kaliteli anakart kullanarak paramızın hakkını verirlerse daha iyi olur demek istiyorum.

Bu cümlem sanırım her Lenovo deyişimde sizin belirmenizle alakası olabilir.
En iyi parayı Lenovo veriyor, ondan böyle

Anladım, haklısın. HX işlemciler daha çok güç tüketiyor genelde, H için bunlar yeterli olacaktır da lakin risk yoksa yapmaya gerek de yok.

En iyi parayı Lenovo veriyor, ondan böyle

Anladım, haklısın. HX işlemciler daha çok güç tüketiyor genelde, H için bunlar yeterli olacaktır da lakin risk yoksa yapmaya gerek de yok.
Elbette daha fazla güç tüketirler ama İntel son dönemlerde sorunlu işlemciler çıkarıyor beni yanlış anlamayın %100 payı Lenovo'ya atıyormuşum gibi görünüyorum ama İntel'den de nefret ediyorum gizliden gizliden. 105W enerji çekmek nedir ? Bir de H işlemci HX böyleyse yanar tabii hocam laptop. Ben yaşadım bunları H serisi bile sorunlu bunun HX serisine UV ile çözmeye çalışıyorsunuz böyle olacağına İntel aklını başına alır umarım.

Ofis laptoplarının işlemcileri 20W standartına sabittir genelde en azından 2010 yılında aldığım ofis laptopum öyleydi şimdi teknoloji gelişti 40W artık çekiyorlar ama bu öyle bir reklam aracı oldu ki İntel tadını kaçırdı sınırı aştı. Eski işlemcilerde bu yüzden anakart değilde en azından yanıyorsa ya ekran kartı ya işlemciler yanıyordu şimdi anakart cortluyor komple.

Yalnız yalan yok Lenovo eleştirirken aşırı eğlendim Lenovo yetkilisi beni gördüğü yerde boğacak 2 kaşık suda galiba.

Yalnız yalan yok Lenovo eleştirirken aşırı eğlendim Lenovo yetkilisi beni gördüğü yerde boğacak 2 kaşık suda galiba.
Hele Casper kullandığını görse susuz boğar.

HX işlemcilerine direk masaüstü işlemcisi demek yanlış değil zira aynı silikon kalıbını kullanıyorlar, CPU ID'ler çok benzer veya aynı olabilir(miş). Bu kadar küçük cihazlarda bunları soğutmak da dert.

Benim gibi garibanın global markalara verecek parası yok maalesef. Ama boğar mı boğar gerçekten, internetten baktığımda param bir tek HP Victus 16 veyahut Lenovo LOQ'a yetiyordu. Victus hall sensörden yedi linci Lenovo zaten malum. Ha garibansın nasıl 4060 i5 12450H laptop aldın diye soracak var işte bunu da ben merak ediyorum gaming laptoplar gerçekten herkes tarafından erişilebilir ucuz cihazlar mı olmalı yoksa Lenovo gibi anakart problemi yaşamamak için kaliteli ama aşırı pahalı cihazlar mı olmadı bu da muamma. İyi felsefeci olur bu arada benden.

Zaten i5 12450 serisi öyle bir şey ki Casper'da bir yerleri yakacak gibi ama dur bakalım hayırlısı ben Lenovo'nun bu halini gördüm hocam ne benchmark varsa sildim laptopta zaten. Oyun oynamaya bile korkar olduk. Tek motivasyonum Lenovo umarım sorun diğer markalara sıçramaz bir bakmışım G870 anakart yanma videosu.

Bir de asıl faciası ben Lenovo'yu eleştiriyorumda, kimse yanlış anlasın istemem LOQ modellerini kapsıyor bence bu sorun diğer modellerde çok daha nadirdir. Hani her modeline aynı muamele olmaz bazı modelleri taş gibidir. Hiçbir global veyahut çok fazla laptop modeli bulunan markaya 1 modelinden dolayı yargı yapılmamalı bence. LOQ dediğimiz modelde İdeapad Gaming 3 ile Legion serisi arası bir model olması lazım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…