Yusuf Kerem

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Gonton,Grove Street
Lenovo LOQ 15IAX9 Lenovo Vantage özel kip ayarı nasıl olmalı?
i5 12450HX RTX 4060.

Ekran görüntüsü 2025-06-17 133501.webp

Ekran görüntüsü 2025-06-17 133536.webp

Ekran görüntüsü 2025-06-17 133546.webp

Bu ayarlar dengeli kip ayarları.

Heh, geldim. Şimdi sana örnek ayarlar göndereyim.

Şimdi ben Vantage yerine LegionToolKit kullanıyorum, daha memnunum. Ayarlar benzer. Güç Tasarrufu için ayarlarım böyle. i7 13650HX, 4060 için referanstır.
1750327814531.webp

Eğer performans istersen Uzun Vadeli Güç Limiti'ni 65-70 arası yap, Kısa Vadeli kısmını da istersen 90-100 arası yapabilirsin. İşlemcin halihazırda epey güçlü zaten. Süreyi en kısa yaptım ben güç tasarrufu için, istersen onu arttırabilirsin.

1750327922701.webp

GPU ile herhangi bir sorunumuz olmadıgından buradan istedigin degerleri ayarlayabilirsin. Ben 80 derecenin üstüne cıktıgında performansı kıssın istedigimden böyle yaptım. 55W biraz komik gelebilir, onu oyuna göre değiştiriyorum.

1750327995255.webp

Sessizlik.. Sessizlik harika bir şey, onun için LOQ tercih ettim zaten.

Ayarlarım bu şekilde, kısacası oyuna göre ayarla sen de. Takıldığın yer olursa yaz buradan. Offset ayarlarıyla oynama ama.

Son düzenleme:

Şimdi ben vantage yerine legiontoolkit kullanıyorum, daha memnunum. Ayarlar benzer. Güç tasarrufu için ayarlarım böyle. i7 13650HX, 4060 için referanstır.
Eki Görüntüle 155885
Eğer performans istersen uzun vadeli güç Limiti'ni 65-70 arası yap, kısa vadeli kısmını da istersen 90-100 arası yapabilirsin. İşlemcin halihazırda epey güçlü zaten. Süreyi en kısa yaptım ben güç tasarrufu için, istersen onu arttırabilirsin.

Eki Görüntüle 155886

GPU ile herhangi bir sorunumuz olmadıgından buradan istedigin degerleri ayarlayabilirsin. Ben 80 derecenin üstüne cıktıgında performansı kıssın istedigimden böyle yaptım. 55W biraz komik gelebilir, onu oyuna göre değiştiriyorum.

Eki Görüntüle 155887
Sessizlik. Sessizlik harika bir şey, onun için LOQ tercih ettim zaten.

Ayarlarım bu şekilde, kısacası oyuna göre ayarla sen de. Takıldığın yer olursa yaz buradan. Offset ayarlarıyla oynama ama.

Hocam ben RDR2 falan oynuyorum legiontoolkit'i indirip ayarların aynısını yapsam sorun olur mu?

Hocam ben RDR2 falan oynuyorum, legiontoolkit'i indirip ayarlarının aynısını yapsam sorun olur mu?
Hiçbir sorun olmaz. Dilediğin gibi ayarla, offset ayarlarına dokunma yeter ki. RDR 2 oynayacaksan GPU güç limitini arttır. Baktın sorun oluyor işlemcide, çok ufak arttırırsın yine ama zannetmiyorum sorun olacağını.

Hiçbir sorun olmaz. Dilediğin gibi ayarla, offset ayarlarına dokunma yeter ki. RDR 2 oynayacaksan GPU güç limitini arttır. Baktın sorun oluyor işlemcide, çok ufak arttırırsın yine ama zannetmiyorum sorun olacağını.

Hocam biraz cahilce bir soru ama offset ayarı nerede ona göre dokunmayayım.

Estağfurullah. En alt kısımda, Özel (Custom) ayarlarında göreceksin zaten.
Çok teşekkür ederim hocam her şey yolunda gibi gözüküyor :D
Ekran görüntüsü 2025-06-19 134552.webp

Hocam şu çarpraz yükleme limitini ne kadar arttırayım 30W yerine biraz yüksek ne olabilir?

Son düzenleme:
CPU uzun güç Limiti'ni kastediyorsun sanırım. 30W yerine 45-50W yap.

Uzun vadeli güç(çarpraz yükleme) 50W yaptım hocam ekran kartı aksiyona girince kullanım artıyor hocam.

Şimdi ben vantage yerine legiontoolkit kullanıyorum, daha memnunum. Ayarlar benzer. Güç tasarrufu için ayarlarım böyle. i7 13650HX, 4060 için referanstır.
Eki Görüntüle 155885
Eğer performans istersen uzun vadeli güç Limiti'ni 65-70 arası yap, kısa vadeli kısmını da istersen 90-100 arası yapabilirsin. İşlemcin halihazırda epey güçlü zaten. Süreyi en kısa yaptım ben güç tasarrufu için, istersen onu arttırabilirsin.

Eki Görüntüle 155886

Eki Görüntüle 155887
Sessizlik. Sessizlik harika bir şey, onun için LOQ tercih ettim zaten.

Hocam fan hızlarında boşta arada yüksek hızda dönüp duruyor hız tam değil. Sorun olur mu?

Son düzenleme: