QNAP NAS kullanan birisi olarak, QNAP NAS'i internete acmayi dusunuyorsaniz (ki dediginiz is icin muhtemelen acmaniz gerekecek) temkinli olun derim. Guvenlik olarak QNAP'in gecmisi pek ic acici degil, kendileri bile mumkunse NAS'larini internete acmayi
onermiyorlar.
Yine de ugrasirim derseniz Tailscale kurulumu vs. yapip gerekli guvenlik onlemlerini almakla ugrasirsaniz guvenlik tarafinda da nispeten guvenilir olmasi lazim. QNAP'in kendisi, myQNAPcloud Link kullanmayi oneriyorlar ancak bu servisi kullandiginizda, QNAP hesabi acmaniz gerektigini ve aktarilan verilerin hepsinin QNAP suncularindan gectigini belirteyim. Gizlilik konusunda onem tasiyan veriler tasiyorsaniz, myQNAPcloud Link kullanmayin.
Dediginiz senkron isi icin Hybrid Backup Sync 3 diye bir uygulama var QNAP NAS'larin uygulama magazasi icinde, o isinizi gorur diye dusunuyorum.
4 HDD ile sahsen RAID 10 yapmazdim bu arada. RAID 5 tercih ederdim.
TS-433'un fiyati guzelmis. Benzer fiyatlarda anca Synology'nin DS425+ modeli var, onu da pek onermem acikcasi.
Bunun disinda QNAP NAS'larin rakiplerine kiyasla genelde daha sesli calistigini belirteyim.