Buradan aklıma geldi ve o yüzden soruyorum.

NAS server için düşük bütçeli parçalar mı tercih ediliyor? Yoksa ne kadar iyi donanımsa o kadar iyi performans, dayanıklılık gibi şeyler nasıl oluyor? @maniacsarmyyyy

Son düzenleme:
Buradan aklıma geldi ve o yüzden soruyorum.

NAS server için düşük bütçeli parçalar mı tercih ediliyor? Yoksa ne kadar iyi donanımsa o kadar iyi performans, dayanıklılık gibi şeyler nasıl oluyor? @maniacsarmyyyy
Merhaba, ben önce HP NL40 Gen7 server kullanıyordum. Şu anda UEFI destekli bir sistem kurmak istediğimden 2. el uygun fiyatlı mini ITX 4. ve 5. nesil Intel bir anakart işlemci seti aldım. PCIe'den de SATA çoklayıcı kullanacağım. Taktığım disklerde basit toplam 4 TB'lık bir sistem olduğu için yedeklemeli kurdum. 2 TB kullanım oluyor, 2 TB yedek alıyor. Disklerim çok pahalı olmadığından ucuz bir sisteme geçtim. NAS sistemlerde benim bildiğim önemli olan güç tüketimi ve HP NL40 Gen7 bu konuda çok başarılıydı

Şu anlık bir sorun yaşamadım fakat yaşıyanlar var disk sıcaklıkları stabil kaldıkça çok da bir sorun olmuyor diyorlar forumalarda vs. 7 yıldır çalıştıranlar var tabii ki de veriler için riskli.

Bu normal disk olabilir. Bayağı iyi dayanmış ama stres altında yoğun bir biçimde kullanılması doğru olur mu? Yani sürekli kopyalama yazma olayından bahsetmek istedim.