emre259

Uzman
Bir süredir araştırıyorum ama kafam acayip karıştı. Sistemi oturtamıyorum bir türlü. Herkesin bulduğu anlamsız saçmalık var.

Elimdeki motoru karşı alıcıya vereceğim, o da bana kendi motoru + 45 bin TL para verecek.

Yapmak istediğim şey sadece bu ama saçma sapan şeyler okuyorum. Birincisi satış işlemi olmadan karşıdaki aracı kendimize sigortalatmak gerekiyormuş. Bunu ben ve karşıdaki kişi de mi yapacak?

İkincisi sistem hep ikinci el satışı anlatıyor. Biz takas + nakitten bahsediyoruz. Yani nasıl olacak, bazıları bu sistemi iki kere yapılacak, birincisinde birisi nakitle alacak sonra aynı şekilde öteki diğer motoru nakitle alacak diyor. Bu kaynağı nasıl sağlayacağız?

Bu nasıl güvenli ödeme sistemi alt tarafı iki motor takaslayacağız ve para alacağım. Bunu detaylı bilen varsa aydınlatabilir mi? Güvenli araç satış sistemi ile araç takas etmek aynı şey değil galiba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Takas işleminde de aynı kurallar geçerlidir. Sonuçta taraflar arasında bir satış gerçekleşmektedir. Güvenli ödeme sistemine geçebilmek için her iki taraf da alacağı aracı sigortalatmak ve belirli bir miktar ödeme yapmak zorundadır. Bu miktarın tutarı önemli değildir, önemli olan güvenli ödemenin gerçekleşmesi için tarafların birbirine ödeme göndermesidir.

Takas işleminde de aynı kurallar geçerlidir. Sonuçta taraflar arasında bir satış gerçekleşmektedir. Güvenli ödeme sistemine geçebilmek için her iki taraf da alacağı aracı sigortalatmak ve belirli bir miktar ödeme yapmak zorundadır. Bu miktarın tutarı önemli değildir, önemli olan güvenli ödemenin gerçekleşmesi için tarafların birbirine ödeme göndermesidir.
Hocam kusura bakmazsan, bana biraz daha detaylı açabilir misin yapılacak işlemleri? Daha önce hiç kullanmadığım ve denemediğim bir sistem. Sırasıyla yapılacak adımlar neler bu takas ve parayı almak için?

Hocam kusura bakmazsan, bana biraz daha detaylı açabilir misin yapılacak işlemleri? Daha önce hiç kullanmadığım ve denemediğim bir sistem. Sırasıyla yapılacak adımlar neler bu takas ve parayı almak için?
Öncelikle aracı sigortalatıp devir işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Güvenli ödeme sistemi için aynı bankayı kullanıyor olmanız önemli. Karşı taraf, kendi bankasının mobil uygulamasına girerek ‘güvenli ödeme’ bölümünü aratıp bulacak ve ‘satış işlemi başlat’ seçeneğini seçecek. Burada sizin cep telefonu numaranızı ve aracın plaka bilgisini girip satış tutarını yazacak (örneğin 1.000 TL ya da 5.000 TL). Onayladığında size referans numarası içeren bir SMS gelecek. Siz de aynı bankadan, ‘ödeme yap alıcı’ seçeneğini kullanarak SMS’te belirtilen tutarı göndereceksiniz.

Ardından, sizin satacağınız motosiklet için de aynı süreç geçerli olacak. Önce alıcı sizin motorunuza sigorta yaptıracak, ardından yine aynı güvenli ödeme adımlarını takip ederek bu kez 40.000 TL’lik ödeme yapılacak. Siz 45.000 TL tutarını gireceksiniz ve karşı taraf bu ödemeyi size gönderecek. Bu şekilde takas işleminiz gerçekleşmiş olacak.

Alternatif yöntem konusunda kesin bilgim yok; genellikle satış işlemleri bu şekilde yapılıyor.