Ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi iki adet mikrofon gözüküyor ve kullandigim mikrofon altta olan fakat ayarlarını üstteki mikrofondan yapabiliyorum. Ayriyetten sürekli olarak mikrofon sessizde oluyor girip açmak zorunda kalıyorum ve sürekli bu pencerenin açık kalması gerekiyor, kapatınca tekrardan mikrofon kapanıyor. Nasıl çözebilirim?
Not: Harici bir mikrofonum yok Razer'in kulaklığını kullanıyorum, mikrofon onun mikrofonu.
Ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi iki adet mikrofon gözüküyor ve kullandigim mikrofon altta olan fakat ayarlarını üstteki mikrofondan yapabiliyorum. Ayriyetten sürekli olarak mikrofon sessizde oluyor girip açmak zorunda kalıyorum ve sürekli bu pencerenin açık kalması gerekiyor, kapatınca tekrardan mikrofon kapanıyor. Nasıl çözebilirim?
Not: Harici bir mikrofonum yok Razer'in kulaklığını kullanıyorum, mikrofon onun mikrofonu.
Uygulamalara İzin Ver: Mikrofonu kullanmasına izin vermek istediğiniz uygulamaların izinlerini kontrol edin.
6. Çözümleyiciye Dönme
Eğer yukarıdaki adımlarla sorun devam ederse, Windows’un ses sorun gidericisini kullanabilirsiniz:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider > Ek sorun gidericiler > Ses Çalma ve Ses Kaydı.
Bu adımları izleyerek problemi çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, mikrofonu tamamen devre dışı bırakıp sonra tekrar etkinleştirmeyi de deneyebilirsiniz.