rexiss

Uzman
1738535154458.webp

Ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi iki adet mikrofon gözüküyor ve kullandigim mikrofon altta olan fakat ayarlarını üstteki mikrofondan yapabiliyorum. Ayriyetten sürekli olarak mikrofon sessizde oluyor girip açmak zorunda kalıyorum ve sürekli bu pencerenin açık kalması gerekiyor, kapatınca tekrardan mikrofon kapanıyor. Nasıl çözebilirim?

Not: Harici bir mikrofonum yok Razer'in kulaklığını kullanıyorum, mikrofon onun mikrofonu.

Eki Görüntüle 121118

Ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi iki adet mikrofon gözüküyor ve kullandigim mikrofon altta olan fakat ayarlarını üstteki mikrofondan yapabiliyorum. Ayriyetten sürekli olarak mikrofon sessizde oluyor girip açmak zorunda kalıyorum ve sürekli bu pencerenin açık kalması gerekiyor, kapatınca tekrardan mikrofon kapanıyor. Nasıl çözebilirim?

Not: Harici bir mikrofonum yok Razer'in kulaklığını kullanıyorum, mikrofon onun mikrofonu.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Ses Aygıtlarını Varsayılan Olarak Ayarlama​

• Sağ Tık yapın: Ses simgesi (ses seviye kontrolü) üzerinde sağ tıklayın ve "Ses" seçeneğine tıklayın.
  • Kayıt sekmesine geçin: Açılan pencerede "Kayıt" sekmesine tıklayın.
  • Mikrofonu Seçin: Kullanmak istediğiniz mikrofonun üzerinde sağ tıklayın ve "Varsayılan Aygıt olarak ayarla" seçeneğini seçin.

2. Mikrofon Ayarlarını Kontrol Etme​

• Özellikler: Mikrofonun üzerine sağ tıklayıp "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
  • Düzeyler sekmesine gidin: Burada mikrofon seviyesini kontrol edin ve gerektiğinde artırın.
  • Gelişmiş sekmesine gidin: "Uygulama ve oyunlar için ayrı ses kontrolü" seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun.

3. Windows Güncellemelerini Kontrol Etme​

• **Ayarlar**a gidin: Başlat menüsünden "Ayarlar"ı açın.
  • Güncelleme ve Güvenlik: "Güncelleme ve Güvenlik" sekmesine tıklayın.
  • Güncellemeleri Kontrol Et: Güncel olup olmadığınızı kontrol edin ve gerekli güncellemeleri uygulayın.

4. Ses Sürücülerini Güncelleme​

• Aygıt Yöneticisi: Başlat menüsünde "Aygıt Yöneticisi"ni aratın ve açın.
  • Ses, video ve oyun denetleyicileri: Bu kategoriyi genişletin.
  • Sürücüyü Güncelle: Mikrofonun adının üzerine sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.

5. Ses Ayarları ve Uygulama İzinlerini Kontrol Etme​

• Gizlilik Ayarları: "Ayarlar" > "Gizlilik" > "Mikrofon" kısmına gidin.
  • Uygulamalara İzin Ver: Mikrofonu kullanmasına izin vermek istediğiniz uygulamaların izinlerini kontrol edin.

6. Çözümleyiciye Dönme​

Eğer yukarıdaki adımlarla sorun devam ederse, Windows’un ses sorun gidericisini kullanabilirsiniz:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider > Ek sorun gidericiler > Ses Çalma ve Ses Kaydı.

Bu adımları izleyerek problemi çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, mikrofonu tamamen devre dışı bırakıp sonra tekrar etkinleştirmeyi de deneyebilirsiniz.