21643

Üyecik
Merhabalar, konuyu fazla uzatmadan hızlı bir şekilde anlatacağım. 2024 YKS sınavında 120 bin sıralama yaptım. Bu sene ise çok çalışmadım; büyük ihtimalle iyi bir sıralama yapamayacağım. Netlerime bakacak olursak, 90 bin civarında bir sonuç alacağımı düşünüyorum. Maalesef bu seneyi de verimli geçiremedim.

Hedefim ilk 30 bin ancak kalan sürede bunu başarmam mümkün gözükmüyor. Sizce bu sene sonuç ne olursa olsun üniversiteye gitmeli miyim, yoksa bir sene daha denemeli miyim?

Hatalarımdan büyük ölçüde ders çıkardım. Bir sene daha kalırsam bu, benim en iyi versiyonum olur açıkçası. Ancak 20 yaşımın başında üniversiteye başlayacağım; bu bir kayıp olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayıp olmaz. 2. sınıfım arkadaş grubumuzda 23 yaşında abiler var. Ben ilk senemde girdim adamlar 3 yıl başka yerlerde okuyup geldiler.
Ben de keyfi olarak seneye deneyeceğim. 20 yaşında Üni okumak bir dezavantaj olmaz. Zaten o kadar yıl Askerlik ertelemeniz var. Okulun bitince Askerliğini verirsin sonra kariyer başlangıcın olur.

Hatalarımdan büyük ölçüde ders çıkardım. Bir sene daha kalırsam bu, benim en iyi versiyonum olur açıkçası.
Bu güveni çalışma süreci boyunca gösterebilirsen ve ailedekiler bu durumu çok büyük sorun edip çalışmanı engellemeyecek durumdalarsa 1 sene daha denenebilir. Bu sene gitme düşüncen "seneye gidersem yaşım +1 fazla olacak" ise hiç gitme, büyük ihtimalle pişman olursun gittiğine. Yaşın çok da bir önemi yok çünkü.

Merhabalar, konuyu fazla uzatmadan hızlı bir şekilde anlatacağım. 2024 YKS sınavında 120 bin sıralama yaptım. Bu sene ise çok çalışmadım; büyük ihtimalle iyi bir sıralama yapamayacağım. Netlerime bakacak olursak, 90 bin civarında bir sonuç alacağımı düşünüyorum. Maalesef bu seneyi de verimli geçiremedim.

Hedefim ilk 30 bin ancak kalan sürede bunu başarmam mümkün gözükmüyor. Sizce bu sene sonuç ne olursa olsun üniversiteye gitmeli miyim, yoksa bir sene daha denemeli miyim?

Hatalarımdan büyük ölçüde ders çıkardım. Bir sene daha kalırsam bu, benim en iyi versiyonum olur açıkçası. Ancak 20 yaşımın başında üniversiteye başlayacağım; bu bir kayıp olur mu?
Sınava girdikten sonra karar verirsin. Şimdi zaten gelecek seneye bırakırım kafasında ilerlersen gelecek sene daha çok sıkıntı yaşarsın.

Cevaplarınız için teşekkürler içim bir nebze olsun rahatladı, aile baskısı konusunda ise ailem bu sene git şeklinde bir baskı yapmıyor, kararı bana bıraktılar, yani aile baskısından çok desteğim var diyebilirim.