Velar

Yetkin
Arkadaşlar bir AirPods Pro buldum almak için ama orijinal mi değil mi bilmiyorum. Konuya hakim olan biri bilgilendirebilir mi?

@Recep Baltaş hocam sence alınır mı?

Adam orijinal dedi ama sahibinden üzerinden birebir kopya yazmış.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    47,3 KB · Görüntüleme: 113
  • 3.webp
    3.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 89
  • 4.webp
    4.webp
    69,4 KB · Görüntüleme: 92
  • 5.webp
    5.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 83
  • 6.webp
    6.webp
    2,4 KB · Görüntüleme: 85
  • 7.webp
    7.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 105
  • Airpods1.webp
    Airpods1.webp
    44 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bir AirPods Pro buldum almak için ama orijinal mi değil mi bilmiyorum. Konuya hakim olan biri bilgilendirebilir mi?

@Recep Baltaş hocam sence alınır mı?

Adam orijinal dedi ama sahibinden üzerinden birebir kopya yazmış.

Replika olma ihtimali bence bağırıyor hem kutudaki kablonun olduğu yer o alt tarafın plastik oluşu hem de kağıtların yazı fontu. Adam zaten kendisi demiş replika diye ama.

Görseldeki kutu ve içeriği orijinal Apple AirPods Pro izlenimi vermeye çalışsa da, bazı şüpheli detaylar bunun sahte olabileceğini gösteriyor.

Şüpheli İşaretler:
  1. Yazı Tipi ve Baskı Kalitesi:
    • “Designed by Apple in California” yazısının fontu ve aralıkları Apple’ın titiz standardına göre biraz farklı ve kalitesiz görünüyor.
    • “AirPods Pro” kitapçığı da daha düşük baskı kalitesine sahip gibi.
  2. Kutu Tasarımı:
    • Kutu, orijinal Apple ambalajına göre biraz daha hantal ve biçim olarak farklı görünüyor.
    • Apple’ın kutuları genellikle minimal ve düzenlidir, içerikler sıkı bir şekilde yerleştirilmiştir.
  3. Şarj Kutusu:
    • Şarj kutusunun üzerinde fazladan bir etiket veya işaret var gibi duruyor. Apple bu tarz sticker’lar kullanmaz.
  4. Kablo:
    • Kutu içindeki şarj kablosu normal Apple USB-C - Lightning kablosuna göre oldukça kalın ve farklı görünüyor.
  5. Kağıt Belgeler:
    • Kutudan çıkan belgeler sayıca fazla ve Apple’ın standart belgelerine göre daha kalitesiz görünüyor.
    • Gerçek Apple kutularında genelde sade ve az sayıda belge bulunur.

Replika olma ihtimali bence bağırıyor hem kutudaki kablonun olduğu yer o alt tarafın plastik oluşu hem de kağıtların yazı fontu. Adam zaten kendisi demiş replika diye ama.
O kadar detaylı anlayamıyorum ama teşekkürler.

Görseldeki kutu ve içeriği orijinal Apple AirPods Pro izlenimi vermeye çalışsa da, bazı şüpheli detaylar bunun sahte olabileceğini gösteriyor.

Şüpheli İşaretler:
  1. Yazı Tipi ve Baskı Kalitesi:
    • “Designed by Apple in California” yazısının fontu ve aralıkları Apple’ın titiz standardına göre biraz farklı ve kalitesiz görünüyor.
    • “AirPods Pro” kitapçığı da daha düşük baskı kalitesine sahip gibi.
  2. Kutu Tasarımı:
    • Kutu, orijinal Apple ambalajına göre biraz daha hantal ve biçim olarak farklı görünüyor.
    • Apple’ın kutuları genellikle minimal ve düzenlidir, içerikler sıkı bir şekilde yerleştirilmiştir.
  3. Şarj Kutusu:
    • Şarj kutusunun üzerinde fazladan bir etiket veya işaret var gibi duruyor. Apple bu tarz sticker’lar kullanmaz.
  4. Kablo:
    • Kutu içindeki şarj kablosu normal Apple USB-C - Lightning kablosuna göre oldukça kalın ve farklı görünüyor.
  5. Kağıt Belgeler:
    • Kutudan çıkan belgeler sayıca fazla ve Apple’ın standart belgelerine göre daha kalitesiz görünüyor.
    • Gerçek Apple kutularında genelde sade ve az sayıda belge bulunur.
Bilgilendirme için teşekkürler hocam almaktan vazgeçtim.

AirPods Pro 1'de sağ tarafta bulunan aksesuar takma yeri yok. Ayarlarda AirPods Pro 1 diyor görünüşü Pro 2. Görsellere bakarsanız anlayabilirsiniz, replika olma ihtimali çok yüksek.
Eki Görüntüle 157263
AirPods Pro 1
Eki Görüntüle 157264
AirPods Pro 2
Teşekkürler hocam.

Bu ürün AirPods Pro 2 replikası.

• Bir ürünün seri numarası değiştirilmişse, bu genellikle söz konusu seri numarasının daha önce orijinal bir ürüne ait olduğu, orijinal ürünün sahibinin durumu fark edip Apple'a başvurarak yardım aldığı anlamına gelir. Zaten, seri numarası bir AirPods Pro 1. nesil seri numarası, fiziksel ürün ise AirPods Pro 2. nesil replikası.
  • "Birebir kopya, her özelliği aynı." demek zaten replika bir ürün olduğunu doğruluyor, hem de birinci ağızdan.
  • Kutu, Designed by Apple in California yazısı ve yazı fontları bunu doğruluyor.
Ürün replika.

Bu ürün AirPods Pro 2 replikası.

• Bir ürünün seri numarası değiştirilmişse, bu genellikle söz konusu seri numarasının daha önce orijinal bir ürüne ait olduğu, orijinal ürünün sahibinin durumu fark edip Apple'a başvurarak yardım aldığı anlamına gelir. Zaten, seri numarası bir AirPods Pro 1. nesil seri numarası, fiziksel ürün ise AirPods Pro 2. nesil replikası.
  • "Birebir kopya, her özelliği aynı." demek zaten replika bir ürün olduğunu doğruluyor, hem de birinci ağızdan.
  • Kutu, Designed by Apple in California yazısı ve yazı fontları bunu doğruluyor.
Ürün replika.
Teşekkürler hocam. Almaktan vazgeçtim. Sadece fiyatı uygun diye düşünmüştüm ama sahte olduğu için caydım.

Hocam asla ama asla ikinci el JBL, AirPods ve Beats almayın. Çok fazla sahtesi var. JBL sıfırını da almayın da...