Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
İkinci el alım satım ilanları kategorisinde mesaj sayısı şartları düşürülsün. 500 mesaj normal şartlarda fazla değil ama açılalı uzun zaman olmayan bir forum için fazla olduğunu düşünüyorum. 500 mesaj ve 6 ay üyelik yerine en azından 200 mesaj ve 3 ay üyelik olması gerekiyor. Bu sayede daha çok konu açılacak ve konulara olan ilgi artacaktır. Forum büyüdükçe ve zaman geçtikçe şartlar yükseltilebilir.

Artı -9 Eksi
Bu sayede daha çok konu açılacak ve konulara olan ilgi artacaktır.

500 mesajı kasacak adam bir şekilde kasıyor zaten ve dolandırıcılığı tam anlamıyla önlemese de hiç değilse emek verenler satış konusu açabiliyor. Böyle kalması daha doğru olacaktır, buna bağlamanın pek mantığı yok o yüzden. Bu sefer de 200 mesaj çok, 100 mesaja düşsün diyenler çıkar. Kimse hiçbir zaman için tatmin olmaz anlayacağınız. Ara sıra girip yorum yaptığım forumda bile mesaj sayım 1328 olmuş, 500 mesajı bu kadar gözde büyütmeyin.

Bence böyle iyi. İkinci el ilanlarında güven şart. Sonra "200 mesaj çok, biraz daha düşürülsün" diyen bir kesim çıkacak ve bu da bir kısır döngüye neden olacak. Kısacası, herhangi bir değişikliğe gerek yok.

• Beğendim
İfadeler: 143
@143
500 mesajı kasacak adam zaten kasıyorsa mesaj sınırı koymanın mantığı ne oluyor? Mesaj ve üyelik tarihinin herhangi bir koruma sağladığını düşünmüyorum.
@Emile A239
Mesaj sayısı ve üyelik tarihi ile güvenin ilgisi olduğunu düşünmüyorum. 200 mesaj yazdığım zaman güvensizim ama 500 mesaj yazarsam güvenilir mi oluyorum?
Mesaj sayısını ve üyelik tarihini öylesine yazdım. Bana kalırsa tamamen kaldırılması lazım.

• Beğenmedim
Daha önce de dile getirildi ancak maalesef sonuç alınamadı. Sizinle aynı fikirdeyim. İsteyen elbette mesaj sayısına takılmadan kasabilir fakat ikinci el kategorisinde ufakta olsa bir eleme kriteri görevi görüyor ve ilan sahibi hakkında az da olsa diğer üyelere fikir verebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğendim
İfadeler: AHT
@YXEL
Mesaj sayısı güveni beli etmiyor bence. Mesaj kasmak isteyen bir şekilde kasıyor. Mesaj sayısı fazla ve eski üye diye güvenip dolandirilan kişiler de olabiliyor.

• Beğenmedim
500 mesajı kasacak adam zaten kasıyorsa mesaj sınırı koymanın mantığı ne oluyor? Mesaj ve üyelik tarihinin herhangi bir koruma sağladığını düşünmüyorum.

Zaten forumlardan ikinci el alım, satım yapmak tam anlamıyla güven sağlamaz. Bunun için aracı siteleri kullanın, forum sitesini niye kullanırsınız ki? Forumun da en üst düzeyde güvence sağlıyoruz tarzında bir garantisi de yok. Satın alım ve satımlardan tamamıyla kullanıcı sorumludur. Mesaj sınırı koymanın mantığı da dolandırıcıların bir tık da olsa önüne geçmektir. Her şeyi yorumumda belirttim, soru sormadan önce adamakıllı bir yorumumu okuyun. Ondan sonra aklınıza takılan soru olursa sorarsınız.

@143
Bana laf atmadan önce benim yazdığımı siz anlayın. Forum yeni kurulduğu için çoğu kişinin 500 mesajı yok. Bu yüzden ikinci el kategorisinin aktifliği çok düşük. Sizin fazla mesaj yazmanız bu durumu değiştirmiyor. Aracı site kullanın diyorsunuz ve forum aracı site oluyor zaten. Mesaj sayısı dolandırıcılığın önüne geçmiyor. Ürün almak veya satmak isteyen kişilere engel oluyor. Önce yorumumu düzgünce okuyun sonra cevap yazın.

• Beğenmedim