Çözüldü İkinci el alınan R5 5600 & RX 6600 sistem evde çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba 2.el PC aldım, yaklaşık 50km yol metroyla taşıdım ekran kartını söküp. Orada çalışıyordu. Eve geldim kasa çalışmadı, RAM'leri söktüm sildim, ekran kartını söküp taktım, BIOS pilini söktüm taktım, banamasın demedi. Bilgisayarcıya götürdüm başta onda da çalışmadı, daha sonra RAM'leri silip taktı bilgisayara, bu sefer çalıştı. Şimdi yine çalışmıyor.

Özellikleri:
  • R5 5600
  • Gigabyte B450M-H
  • Sapphire Pulse RX 6600 8 GB
  • Corsair Vengeance DDR4 16 GB RAM
  • Kioxia Exceria 1 TB SSD
  • MLD 240 GB SATA SSD
  • PowerBoost kasa ve PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar, dükkanda XPG probe PSU ile değiştim. Eve geldim sonuç yine aynı, kafayı yiyeceğim.

Değiştirdim kral yine aynı maalesef.

Arkadaşlar salonda denedim bilgisayarı çalıştı, uzatmayı da değiştirdim odamdaki onunla beraber çalıştı. Yardımcı olan herkese teşekkürler. Güç kaynağı ve priz değişimi ile çalışıyor şu an sorunsuz.
Güç kaynağı mevta olmuş çok çok yüksek ihtimalle.

Sanmam. Power Boost bile olsa "AA taşındım hadi bozulayım" diyecek parçalar değil bunlar.

Öyle değil. Güç kaynakları bazen sistem açılışta güç almakta zorlanabiliyor. Saatlerce oyun oynayıp aldığını düşünmüyorum. Benzer bir sorun yaşadım ve sorun güç kaynağındaydı güç kaynağını değiştirdim ve tüm sorunlarım çözülmüştü.

Taşınmadan bağımsız olarak açılmıyor diyorsunuz yani?

Aynı şeyi zamanında i7-4790K emektarımı alınca yaşamıştım evde RAM söktak yapıp defalarca uğraşıp çalıştırıyordum bir hafta sonra PSU tak diye gidiverdi bence PSU'yu değiştirirsen pişman olmazsın dostum.

Araba satın alma işine iyice döndü. Günahını almak istemiyorum ama düşünmüyor da değilim. Acaba çalıştırmak için ne uğraşlar verdi satıcı. İletişime geç bakalım ne diyecek?

RAM'leri kontrol edebilir misin? En azından sırasıyla birini söküp birini tak ve öyle çalıştırmayı dene sıfır bilgisayar bile almış olsan yan sanayi RAM ile almış olabiliyorsun biz yaşamıştık sıfır bilgisayara 8 GB yan sanayi RAM takmışlar bilgisayar açılmıyordu durum yetkili serviste anlaşıldı. Aynı şekilde toplanıp satılan setuplarda da benzeri örnekleri var adam satın almış bilgisayar açılmıyor tamire gidince RAM'lerden birinin sahte olduğu anlaşılıyor bir açılıp bir açılmıyorsa ya da sen alırken çalışıp evde çalışmıyorsa bu ihtimal de değerlendirilebilir.

Arkadaşlar, dükkanda XPG probe PSU ile değiştim. Eve geldim sonuç yine aynı, kafayı yiyeceğim.

Değiştirdim kral yine aynı maalesef.

Arkadaşlar salonda denedim bilgisayarı çalıştı, uzatmayı da değiştirdim odamdaki onunla beraber çalıştı. Yardımcı olan herkese teşekkürler. Güç kaynağı ve priz değişimi ile çalışıyor şu an sorunsuz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…