Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, ikinci el kısmında çok iyi ve yeni gibi olan 2 tane ikinci el ürün seçeneği var. Hangi seçenek daha iyi ve yenidir acaba?

Screenshot_2025-09-06-19-29-50-229_com.android.chrome.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesadüf eseri Amazon'da böyle bir şey gördüm ve paylaşmak istedim. İade edilmiş ve satıcı Amazon, Amazon depodan indirimli satıyor ama stok 1 adet. Değerlendirmek isteyen olursa diye paylaşmak istedim.

ASRock AMD Radeon RX 9060 XT Challenger 16 GB ekran kartı 16.739 TL​

Durumu: ikinci el – çok iyi
"Sınırlı kullanılmış ve tamamen çalışır durumda olan bir üründür. Üründe, küçük kozmetik kusurlar olabilir. Hasarlı ambalajla gelebilir veya yeniden paketlenmiş olabilir ve çalışması için gerekli olmayan bazı aksesuarlar eksik olabilir. Eksik aksesuarlar, her bir ürün açıklaması altında gösterilir."

ürün linki: https://www.amazon.com.tr/dp/B0F8B59WP7?

Eki Görüntüle 171072

Amazon depo nedir: https://www.amazon.com.tr/b?node=44219324031

Amazon depo ürünlerinin iade koşulları
  • Amazon depo ürünleri, depoda hasar görmüş, iade edilmiş, kutusu açılmış veya ikinci el olan ve satıcısı Amazon depo olan ürünlerdir. Amazon depo ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için Amazon Depo sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
  • Amazon depo ürünleri teslim alındıktan sonraki 30 gün içinde iade edilebilir.
  • Satın alınan ürünün, 30 günlük iade süresi sona erdikten sonra ayıplı olduğunun tespit edilmesi durumunda, satın alırken ödediğiniz tutarı iade alabilirsiniz. Amazon'un ikinci el niteliğinde olan Amazon depo ürünlerine ilişkin ayıptan sorumluluğu teslimattan itibaren 1 yıldır.
  • Amazon depo kapsamında satılan her ürün benzersiz olduğundan, değişim seçeneği sunulamamaktadır.
  • Amazon Depo'ya özgü iade şartları haricindeki konularda, iade politikamız Amazon depo ürünlerine de uygulanmaktadır.

Kutusu açılmış veya açılmamış iade edilmiş ürünler tekrar Amazon tarafından satılıyor indirimli şekilde.

Peki bir şey soracağım ben şimdi yeni olanı alsam bana ikinci el yeni gibi olanı gönderirlerse nasıl anlarım veya fark edebilirim çünkü oda yeni gibi sonuçta.

Kutusu açılmış veya açılmamış iade edilmiş ürünler tekrar Amazon tarafından satılıyor indirimli şekilde.
Peki bir şey soracağım ben şimdi yeni olanı alsam bana ikinci el yeni gibi olanı gönderirlerse nasıl anlarım veya fark edebilirim çünkü oda yeni gibi sonuçta.

Kutusunda varsa açma yerindeki mühür açılmış olur, kutusunda deforme olabilir (taşımada da deforme olabilir, o yüzden çok önemsemeyin), ürün kutusundan yeni çıkmasına rağmen tozlu ve pis olabilir, en önemlisi ise aldığınız ürün yeniden paketlendiğinde fabrikadaki gibi titiz paketlenemez, anlarsınız yani birinin açtığını. En basit yol da YouTube üzerinden ürünün kutu açılımlarına bakın, içerisindeki malzemeler nasıl yerleştirilmiş, kendini belli eder yani 😂 Böyle bir şeyden şüphelenirseniz de Amazon ile iletişime geçin, iade veya değişim sağlarlar.