ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Ice Dragon Kryosheet Efficient Yüksek Performanslı Termal Macun 17 W/m-K.

Bu ürünü sipariş ettim. 360 W çekerken VRAM sıcaklığı 70 derece iken GPU %90 fanda 81 derece olunca ve PTM7950 bulamayınca bunu satın aldım. 0.2 mm kalınlık uygun diye düşündüm. Artan fazlalığı da R5 4500U mobil işlemciye kullanmayı düşünüyorum.

@talongod

Son düzenleyen: Moderatör:
Ice Dragon Kryosheet Efficient Yüksek Performanslı Termal Macun 17 W/m-K.

Bu ürünü sipariş ettim. 360 W çekerken VRAM sıcaklığı 70 derece iken GPU %90 fanda 81 derece olunca ve PTM7950 bulamayınca bunu satın aldım. 0.2 mm kalınlık uygun diye düşündüm. Artan fazlalığı da R5 4500U mobil işlemciye kullanmayı düşünüyorum.

@talongod
Thermalright helios stok beklemenizi şiddetle öneririm. 5080 gibi bir karta şu markadan bir ürün kullanma riskine değmez, Çin'den ptm söyleseniz daha güvenilir.

Thermalright helios stok beklemenizi şiddetle öneririm. 5080 gibi bir karta şu markadan bir ürün kullanma riskine değmez, Çin'den ptm söyleseniz daha güvenilir.
Helios V2 kadar iyi değil ama yokluğunda iyi ürün. Amazon da daha ucuz bu arada.
Bazen üstündeki yapışkana komple yapışık olabiliyor, o durumda yırtılırsa vs. Amazon iade alıyor.
Siparişi iptal ettim. Helios bekleyeceğim.

@yusakaraa bu uygun mu hocam? beklemeden almak istiyorum.

@Ayhan Dönmez Ayhan hocam bu arada kartın altındaki fanı ve blow-out olarak üzerine koyduğum fanı durdurdum. Epey bir testten sonra eğer ki bendeki gibi hava akışı iyi olan Lancool 2016 gibi bir kasa varsa GPU sıcaklığına etki etmediğine kanaat getirdim.

Sadece Lancool 216'ya özel arkada DP portunun oraya bir fan var kasanın defaultunda. Oraya 120mm fan takılı duruyor. Yani kasa içerisine ekstra fanın bir manası yok input output dengesi iyiyken. VRAM 70 Derece iken çekirdeğin 81 derece olması bence termal macun kaynaklı o yüzden pad alayım diyorum. Ne dersiniz? @Ayhan Dönmez
1780907446766.webp

Son düzenleme:
Siparişi iptal ettim. Helios bekleyeceğim.

@yusakaraa bu uygun mu hocam? beklemeden almak istiyorum.

@Ayhan Dönmez Ayhan hocam bu arada kartın altındaki fanı ve blow-out olarak üzerine koyduğum fanı durdurdum. Epey bir testten sonra eğer ki bendeki gibi hava akışı iyi olan Lancool 2016 gibi bir kasa varsa GPU sıcaklığına etki etmediğine kanaat getirdim.

Sadece Lancool 216'ya özel arkada DP portunun oraya bir fan var kasanın defaultunda. Oraya 120mm fan takılı duruyor. Yani kasa içerisine ekstra fanın bir manası yok input output dengesi iyiyken. VRAM 70 Derece iken çekirdeğin 81 derece olması bence termal macun kaynaklı o yüzden pad alayım diyorum. Ne dersiniz? @Ayhan Dönmez
Eki Görüntüle 255677

Stok sorunu var, Thermal Grizzly PTM de mevcuttu Amazon satıcılı ama tükenmiş. Helios ya da PTM 7950 tercih edilebilir. Pullsar hakkında şahsi olarak deneyimim yok, kullanmadan da görüş belirtmem çok uygun olmayacaktır. Alıp denenebilir ama sıcaklık farkı PTM kaynaklı çok bekleme. PTM'in amacı sıcaklığı düşürmekten ziyade longevity yani uzun vade kullanımdır. @ShadowLegion Ve çok dikkatlice uygulamak lazım, hava kabarcığı vs. kalırsa sıkıntı yaşarsın. Çöp oluyor genelde, tekrar tekrar uygulamak gerekebilir. Tekte başarman gerekli yani. :) Ben eski kafalıyım, şu an için MX-7 sürüp geçerim mesela. Zaten MX-6 sürdüm geçen yıl, halen daha ilk günkü performansında kart. Pump-out yaşamadım. Vizkozitesi yüksek macunlarda sorun olmuyor genelde. PTM'in tek amacı uzun ömür, sıcaklık genelde daha iyi olmaz macuna göre.

Eğer içindeki macun kalitesizse ve Pump-out yapmışsa da MX-7 ya da Cryofuze 7 alıp sürmen mesela mevcut sorunu bir süreliğine ortadan kaldıracaktır. Yazı rahat geçirirsin, GPU die üzerine ince hat çekeceksin. Macunu abartırsan yine Pump-out olur.

Ayhan hocam bu arada kartın altındaki fanı ve blow-out olarak üzerine koyduğum fanı durdurdum. Epey bir testten sonra eğer ki bendeki gibi hava akışı iyi olan Lancool 2016 gibi bir kasa varsa GPU sıcaklığına etki etmediğine kanaat getirdim.

Etkisi var ama birkaç derece, belki 2-3 dereceden öteye geçmeyecektir. Tutup da 5-10 derece fark beklememek lazım, 2 derece farka da ben tamamım. 62 yerine 59 derece kalması benim açımdan ideal, fan devrini de böylece kısmaya olanak sağlıyor. Kullandığın fan da önemli bu hususta, kasanın altında hava alacak yer yoksa ters bıçak çok fayda etmeyecektir. Yan kapak açık-kapalı test edilmesi lazım.

Eğer içindeki macun kalitesizse ve Pump-out yapmışsa da MX-7 ya da Cryofuze 7 alıp sürmen mesela mevcut sorunu bir süreliğine ortadan kaldıracaktır. Yazı rahat geçirirsin, GPU die üzerine ince hat çekeceksin. Macunu abartırsan yine Pump-out olur.
Elimde MX-6 ve daha yeni olan NHD-1 var Noctua hocam. Kartın garantisi var ama göndersem şimdi yaz ayında başka yapacak işim yok kartsız canım sıkılır. Garanti bozulacak ama bozulması çok da umrumda değil açıkçası. Dediğiniz gibi yapayım çünkü maalesef doğru düzgün bir tane PAD yok. Buzdolabına atıp sonrasında cımbızla tek seferlik bir operasyonla halletmeyi düşünüyorum hocam. Fikirler için teşekkürler. @Ayhan Dönmez :)