Ben ne başka takaslar yaptım da hocam burada konu açacak kadar değişik bir sorun olmadı. :D

Kesin sınırlarını zorlayıp kartı yaktılar sana kitlemeye çalışıyorlar. Arkadaşlığı bitirme vakti gelmiş.
Ben de öyle düşünüyorum.

2. el alırken genel olarak bunun göze alınması gerekmiyor mu zaten. 2. el tercih etmememdeki sebeplerden biridir bu. Alıcı parayı veriyorsa her şeye hazırlıklı olmalı.

Aynen her şey olabilir, ikinci el sonuçta, sıfır değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevdiğiniz arkadaşlarınızla ve akrabalarınızla iş yapmayın. Belki biraz bekler başka birisine satar telefon alırdın böyle bir şey de olmazdı. Aranın bozulması belki de arkadaşlığınız biteceği dışında bir şey olmaz, takıl.

Arkadaşlar ben elektrikli scooter sattım bir arkadaşıma. 2 gün sonra aradı bozuldu dedi. Faturası var bunun götürmüşler servise servis demiş anakart yanmış falan. Scooterin markası Onvo-ov 111. ben verirken cihazımı sağlam olarak verdim bozmuşlar. Ben de dedim ben para veya başka bir şey vermem, ben sana satarken sağlamdı dedim. Bu arada telefon ile takas yaptım Samsung A24 1 aylık cihaz ve 200 TL'lik de çiğ köfte aldım. Bu arkadaş hiçbir hak talep edemez diye düşünüyorum benden. Doğru değil mi?
Geçen babam elime para tutuşturdu 500 TL dedi git pazara patates al ama düzgün seç dedi, eğer Hepsi taptaze olursa ben sana kalan para üstünü kumbaran için vereceğim dedi falan. Sonra ben gittim pazara en güzellerinden seçiyorum abiye de sordum özellikle abi en iyileri hangileri falan filan gittim eve zili çaldım ulan babam açmıyor Bi 50 dakika kapıda bekledim, adam uyuya kalmış. Neyse işte girdim eve verdim patatesleri asan dedi ki aldın mı patatesleri ver bakayım falan bir inceledi iyi olduklarından emin olduktan sonra verdi kalan para üstünü, gittim hemen bana ayrılan parayla oyun aldım karta atıp. 2 gün geçti babam yanıma geldi senin aldıklarından biri çürükmüş diye, ver geri paramı iddiayı kaybettin dedi ben dedim nasıl baba hepsi tazeydi ayrıca harcadım parayı falan dedim babam dedi o parayı istiyorum gerekirse yemek yemezsin falan filan dedi.

Yani Anlatmaya çalıştığım alacağını al, sonra kaç.